Moeder:

Omdat ik me zorgen maakte over de bevalling en het heel spannend vond, wilde ik graag handvaten om de zorgen rondom het kunnen ontspannen van mijn bekkenbodem weg te nemen. En natuurlijk wilde ik voorbereid worden op de bevalling. Ik was hier bij aanvang van de cursus nog niet heel specifiek mee bezig geweest. Had wel wat gelezen, maar echt ingezoomd op wat er komen ging had ik nog niet.

De begeleiding gaf concrete handvaten om te ontspannen, samen met mijn vriend. Dat vond ik erg fijn. Het heeft me in de zwangerschap ook geholpen. Maar tijdens de bevalling had ik een weeënstorm en de ontsluiting kwam zo snel, dat ik toch niet de tijd en rust vond om na te denken wat ik geleerd had. Het heeft me enorm overvallen.

In de laatste bijeenkomst na de bevalling was er ook zo’n eye-opener waarbij ik net het duwtje kreeg wat weer even nodig was om mijn lichaam ondanks de heftige bevalling weer van mij te laten voelen, en me zodoende ook weer meer durfde open te stellen voor mijn vriend.

De begeleiding door Anne ervoer ik als rustig, luisterend en prettig.

Vader:

Ik wilde graag leren hoe ik mij vriendin zou kunnen steunen tijdens de zwangerschap en de bevalling, omdat ik er graag voor mijn vriendin wil zijn en haar wil helpen waar mogelijk.

Door de begeleiding kreeg ik concrete oefeningen/ideeën die we konden gebruiken om te ontspannen tijdens de zwangerschap.

De rust en de interesse in beide ouders tijdens de begeleiding vond ik heel positief.