Meer blijheid, geluk en rust in jouw leven

7 doorvoelde stappen naar een betere balans tussen werk en privé voor hoger opgeleide vrouwen die zich bewust willen worden van hun eigen waarde

Haptonomie WorkshopAnne WorkshopHeb jij ook zoveel verschillende dingen te doen op je werk, en lukt dit wel zolang alles op rolletjes loopt, maar kom je in de knoop als er thuis of op je werk onverwachte dingen gebeuren en er ineens extra taken te vervullen zijn?

Of vind je het zonder al die extra onverwachte gebeurtenissen al lastig genoeg om je vrolijkheid, geluk en rust in jouw leven en werk te behouden? Zou het jou helpen om erkenning te krijgen dat al die drukte ook best veel van je vergt?

Verlang jij ook met heel je ♥hart naar meer blijheid, geluk en rust? Ik in ieder geval wel!

Stress, overbelasting en werkdruk: een groot probleem in onze samenleving

Ik heb me de laatste jaren intensief bezig gehouden met dit thema van werkdruk, stress en overbelasting. Stressklachten zijn een belangrijk thema in het arbeidsverzuim, en vormen voor werknemers en werkgevers een groot probleem: is het niet vanwege het werk dat niet afkomt, of de creativiteit en helderheid van mensen die onder druk staat, dan is het wel vanwege de kosten van langdurig verzuim. Dat is ook waarom veel werkgevers hun best willen doen om stress en werkdruk te verminderen.

Bewuster voelen wat je lichaam je aangeeft: dat helpt!

Soms weten we niet goed hoe we “alle ballen hoog kunnen houden”. Door bewuster te voelen, kun je beter je innerlijke signalen oppikken om stappen te nemen. Als je bewuster stilstaat bij je gevoel,  ga je meer mogelijkheden ontdekken hoe je kunt omgaan met stress en werkdruk. Als je voelt dat dingen te veel voor je zijn, dan kun je zelf gas terugnemen of met collega’s overleggen, hoe jullie dingen met meer rust kunnen doen. Bewuster voelen helpt je om dichter bij jezelf te blijven.

Door bewust te voelen in je lichaam en bewuster stil te staan bij je emoties, ga je je eigen signalen – en jezelf dus! – serieus nemen. Dat is wat je in haptotherapie leert. En dit kan ik je ook helpen ontdekken in een workshop “Je gevoel gebruiken om stress te verminderen”: een workshop – voor iedereen toegankelijk – georganiseerd door mijn praktijk, of speciaal opgezet voor jouw bedrijf, afdeling of organisatie.

Het 7-stappenplan voor een betere balans

Langzamerhand heb ik voor mezelf zeven stappen ontdekt die me helpen meer vrolijkheid, geluk en rust in mijn leven te ervaren.

En ik weet dat vrouwen graag hele concrete stappen en tips willen hebben die hen helpen om bronnen van stress in hun leven aan te pakken en meer plezier en rust te ervaren. Daarom heb ik vanuit die eigen ervaring een 7-stappenplan voor een betere balans ontwikkeld, dat je op een heel praktische manier helpt om elke keer zelf een stap te zetten naar meer ontspanning en rust. Het gebruik van dit stappenplan integreer ik met mijn werkwijze vanuit de haptotherapie.

Haptotherapie – bewuster voelen

Vanuit de haptotherapie help ik mensen contact te maken met hun gevoel. Dit doe ik met  ervaringsoefeningen en aanrakingservaringen. Haptotherapie is een heel tastbare en duidelijke manier om mensen te helpen zich bewust te worden van wat er in hun lijf en met hun emoties gebeurt, in verschillende dagelijkse situaties. Deze werkwijze helpt je om je meer bewust te zijn van spanning, en helpt je meer ontspannen te zijn. Door deze manier van werken worden thema’s duidelijk die gevoelsmatig bij jou spelen en je hart raken, zodat je je als persoon ook kunt ontwikkelen en steviger voelt. Het bewuster leren voelen is echt een boeiende ontdekkingstocht: wat voelt fijn, wat is spannend, hoe ga ik daarmee om, wat heb ik nodig (van mezelf of van anderen) om hierin beter met onzekerheden en innerlijke overtuigingen om te gaan, hoe groei ik als mens?! Wat heb ik nodig om me stevig te voelen en te weten waar ik voor sta?!

Combinatie van haptonomie en het 7-stappenplan

Voor mij is het een gouden combinatie:

“Bewuster leren voelen van je lichamelijke signalen aan de ene kant, en dit weer structureren in een stappenplan aan de andere kant!”

Het bewust leren voelen is een ontdekkingstocht: ontdekken wie je bent, hoe je dingen doet en hoe je reageert op anderen en situaties. En hoe jouw manier van doen hierin jou helpt, en soms in de weg staat! Deze ontdekkingstocht is verkennend, inspirerend, niet geremd door een vast stramien en overmatige structuur. Aan de andere kant heb je als mens ook altijd weer de behoefte om dingen te ordenen, af te bakenen, en op een rijtje te zetten. Dat maakt helder waar je staat en het geeft je ook een handvat om de draad weer op te pakken als je het even kwijt bent in alle drukte. Veel mensen zijn dus gebaat bij een passende balans tussen vrijheid van ontdekken en enige structuur. Het aanspreken van je gevoel geeft ruimte en vrijheid, de structuur van het 7-stappenplan voor betere balans geeft je helderheid en sturing.

Spreekt dit je aan? Wil je ontdekken waar voor jou de balans ligt tussen “speels en ruim ontdekken van je gevoel” en “behoefte aan structuur”?

Kom dan naar mijn

Workshop

“Stress verminderen”

Jouw balans vinden door bewust stil te staan bij je gevoel met het 7-stappenplan voor balans

zodat jouw mooie ♥hart♥ weer ruimte voelt!

Data van de komende workshops: 

Op dit moment zijn er geen workshops gepland.

Laat je het me even weten als je interesse hebt?

Zodra ik meer geïnteresseerden heb, plan ik op korte termijn een workshop in.

Stuur me dan vast een mailtje!

Workshop voor jouw afdeling, werk of organisatie

Ook als je het leuk vindt om voor je eigen afdeling, bedrijf of organisatie een workshop te organiseren, zodat al jouw collega’s tips en handvaten meekrijgen om dichter bij zichzelf te komen, meer balans te vinden, en beter te weten hoe met stress en spanning om te gaan, kan ik een workshop voor jullie plannen. Een workshop is een goede manier om het gesprek op je werk te openen over hoe jullie met alle werkdruk omgaan! Je zult merken dat er meer begrip voor elkaar ontstaat, en dat je met meer harmonie met elkaar gaat samenwerken. Laat het me horen als je wil dat ik iets voor jullie organiseer!

Het “Hoe en Wat” van de workshop

Wat is de rode draad

In deze workshop wil ik je laten ervaren hoe de twee pijlers van mijn manier van werken jou kunnen helpen om meer blijheid, geluk en rust in je leven te bereiken:

 • Mijn 7-stappenplan, dat je op een heel praktische en concrete manier helpt om elke keer zelf een stap te zetten naar meer ontspanning en rust.
 • Mijn ‘haptonomische rugzak‘ – Door ervaringsoefeningen en aanraking die ik ook bij de haptotherapie gebruik, help ik mensen contact te maken met hun gevoel, met als gevolg meer ontspanning, meer energie en persoonlijke stevigheid en bewustwording. De ervaringen helpen je weer lekkerder in je vel te zitten.

Ik wil je heel graag helpen minder gevoelig te worden voor wat de buitenwereld allemaal van je verwacht en los te komen van wat je in je hoofd allemaal denkt te moeten kunnen en presteren, zodat je dichter bij je eigen verlangens, geluk en rust kunt komen!

Wat we gaan doen in de workshop

 • Je maakt kennis met de zeven stappen om meer rust te bereiken in je leven en werk
 • Je ontdekt hoe je door meer op de signalen van je lichaam te letten meer ontspanning en rust kan bereiken
 • Je ontdekt hoe je je met haptotherapeutische kennis en ervaring als mens verder kan ontwikkelen, zodat je je gelukkiger gaat voelen
 • Je krijgt een korte uitleg van haptotherapie en haptonomie en van hoe ik in de dagelijkse praktijk van haptotherapie werk.

Wat neem je na afloop mee naar huis

 • Je krijgt een aantal eerste ervaringen mee die je richting geven om je stress aan te pakken
 • Je neemt je eerste stap om NU al meer blijheid, geluk en rust te gaan ervaren.
 • Je krijgt helderheid over wat je verder nodig hebt voor meer blijheid, rust en geluk in je leven.
 • Je hebt je eerste stap gezet naar een toekomst van relaxter werken en leven!

De sfeer tijdens de workshop

Centraal in de workshop staan vertrouwelijkheid, respect voor ieders grenzen, en ervaring opdoen. Ik creëer voor iedereen een veilige omgeving. De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

In deze workshop ontdek je hoe jij met jezelf omgaat en hoe je in relatie staat tot anderen. Mensen voelen zich gezien, gehoord en serieus genomen. Dit is wat iemand over de vorige workshop zei:

Een deelneemster van de vorige workshop zei:
Ik was al een tijdje op zoek naar de juiste balans tussen mijn werk en mijn familie. Tijdens de workshop heb ik geleerd dat het belangrijk is om tijd voor mezelf te nemen en mijn eigen tijd beter in te delen. Ik voel me nu beter in balans. Vrije tijd is ook echt vrije tijd voor mij geworden.
Ondanks alle verschillende persoonlijke verhalen tijdens de workshop is het Anne gelukt om iedereen voldoende aandacht te geven en een vertrouwde en open sfeer te creëren. Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij haar!

Kosten en informatie over deelname

Je kunt je als individuele deelnemer inschrijven, en ook met meerdere personen. Ingeplande workshops gaan door zodra ik vier of meer deelnemers heb, dus geef je zo snel mogelijk op!
En ja, ik weet hoe het is om lang te denken: ‘nou het komt wel, het gaat best wel aardig, zo erg is het nou ook weer niet…….’, maar waarom erin blijven hangen als je voelt dat ook jouw leven best wel wat rust en richting kan gebruiken, gewoon omdat jij het waard bent. Je bent in ieder geval meer dan welkom!

Voor een workshop van 2 uur voor particulieren in mijn praktijk reken ik een bijdrage van 45 euro, koffie en thee inbegrepen.

Voor grotere en zakelijke workshops (langere duur of op locatie) maak ik vooraf een offerte op basis van jullie wensen.

Aanmeldformulier

Hieronder kun je je meteen opgeven!


  Hierbij geef ik toestemming voor het toesturen van informatie naar bovenstaand email-adres (verplicht)

  Uw naam en email-gegevens worden in dit formulier gevraagd om het antwoord op uw vraag of aanmelding naar de juiste persoon terug te kunnen sturen. De informatie die u in dit Contactformulier naar de praktijk stuurt, wordt beveiligd verzonden. De informatie zal alleen gebruikt worden om de vraag die u stelt te beantwoorden of de aanmelding die u doet op de juiste wijze af te handelen. De informatie zal niet voor andere doeleinden gebruikt worden en zal niet doorgestuurd worden aan derden.
  Gebruik deze link als je meer informatie wilt over wat er gebeurt met je gegevens, de locatie van bewaring, de bewaartermijn en de toegang tot de gegevens.