Zicht op je talenten helpt je om op koers te blijven, ook in een crisis!

Wat een impact heeft de corona-situatie op ons allemaal. Ik voelde me verdrietig toen ik gisteren naar de persconferentie over het aanhouden van de maatregelen in de aanpak van het coronavirus keek. Zoveel mensen die hard getroffen worden door de situatie. Zoveel mensen voor wie het virus zo dichtbij komt, omdat zijzelf, familieleden of kennissen door het virus getroffen zijn, of omdat ze zich met al hun energie inzetten voor de zorg en verzorging van zieken, en langzamerhand uitgeput raken of overspoeld door al de pijnlijke dingen die ze meemaken. Het kost ons moeite om niet de weg kwijt te raken als we nog niet weten wat we precies kunnen verwachten. Heb je behoefte aan hulp, schroom niet om hulp te vragen!

 

Emotionele en economische gevolgen

Anderen die economisch zwaar getroffen zijn. Noodgedwongen thuis moeten werken, of ineens je eigen werk in balans moeten brengen met het geven van thuisonderwijs aan je kinderen. Anderen zien hun baan op de tocht staan, of zitten thuis zonder dat ze kunnen werken omdat hun werk stilligt. Ik vind het nog steeds moeilijk voorstelbaar dat een onzichtbaar virus zo’n impact op ons leven kan hebben. Maar hoe langer we in deze situatie zitten, hoe voelbaarder de gevolgen worden, en dat terwijl we juist steeds meer drang voelen om ‘het gewone leven’ weer op te pakken. Op dit moment is dit ons ‘gewone leven’.

Een strohalm ‘in het nu’

In deze tijd van mondiale corona-crisis staat ons leven op zijn kop. Dat levert onvrede, verwarring en onrust op. Ik heb bij mijzelf ook gemerkt dat ik echt even tijd nodig had om een nieuw ritme te vinden. Daarbij helpt het me om zoveel mogelijk ‘in het nu’ te blijven, mijn hoofd niet op hol te laten slaan, en mijn blik naar binnen te richten op het innerlijk pad van kalmte, compassie, en vreugde, dat in elke situatie – hoe hectisch ook – altijd weer een strohalm biedt.

anne talenten cirkel mrt 2020 3

Talenten-Koninkrijk

Een blik op mijn eigen tekening van mijn ’Talenten-koninkrijk’ geeft me altijd een diepe innerlijke rust en vertrouwen: alles waarover ik onrust voel, in twijfel ben of in tweestrijd kan zitten, verdwijnt op dat moment, er ontstaat een gevoel van één zijn, van geheel zijn. Ondanks alles wat er gaande is, kan ik dan weer afstemmen op de altijd op de achtergrond aanwezige innerlijke rust.
Het leven gaat zoals het gaat, ook al is het soms een hele klus om je weg te blijven vinden en het gevoel van vertrouwen te blijven behouden. Als je het lastig vindt om koers te houden, dan zijn er bij mijn praktijk allerlei mogelijkheden om je daarbij te helpen!

En heb jij al gedanst vandaag?

In ieder geval wil ik je met deze Ann-E-Zine ook weer in contact brengen met positieve energie en hoop! Elke dag een moment met mooie muziek en een korte dans in een pauze brengt weer energie om weer fris In In ieder geval wil ik je met deze Ann-E-Zine ook weer in contact brengen met positieve energie en hoop! Elke dag een moment met mooie muziek en een korte dans in een pauze brengt weer energie om weer fris verder te gaan of iets moois te creëren!verder te gaan of iets moois te creëren!

Danser copyright met rand

Want wat vinden mensen ondanks alles ook weer mooie inspiratie in deze tijd: prachtige dingen zijn er te zien op social media. Mensen vinden wegen

Kalmte, rust, hoop, inspiratie, creatie, gemoedstoestanden die allemaal nodig zijn om the next step te zetten, ieder in haar of zijn eigen situatie. Houd moed, HOLD ON, zoals het Nationaal Ballet ons allemaal in hun prachtige video aanmoedigt: All we need is to believe, don’t let it bring you down!

https://youtu.be/FuvXG4As80c

Online-mogelijkheden in mijn praktijk

Haptotherapie

Afbeelding8

Ik heb gemerkt dat voor sommige van mijn cliënten Haptotherapie een video-consult op afstand een fijne mogelijkheid brengt om in de chaos van nu weer rust of richting te vinden, of gewoon je eigen ontwikkelingsproces dat misschien even ‘on-hold’ stond, voort te zetten. Schroom niet om mij te vragen naar de mogelijkheden voor een video-consult. Het programma waar ik mee werk is AVG-proof en biedt een veilige manier van communicatie. ‘luisteren, voelen en voelbaar maken’ kan ook op afstand!

Luisterend oor

Heb je mensen in je omgeving die behoefte hebben aan een luisterend oor? Geef ze mijn adres door, of deel deze Ann-E-Zine! Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan alle zorgmedewerkers die nu emotioneel veel te verwerken hebben. Ook via video kan ik zien hoe iemand ervoor staat en in het contact aanspreken; op een vertrouwde manier uitnodigen tot het stilstaan en verkennen van eigen gevoelens waardoor weer ruimte, vertrouwen, bewegingsvrijheid, en vreugde ontstaat; waardoor alles wat er in deze periode is meegemaakt verwerkt kan worden en een plek kan krijgen, zodat er weer ruimte ontstaat. Ik sta klaar voor ondersteuning online met beeld, geluid en betrokkenheid!

Gisteren las ik in ‘De Ondernemer’ deze kop:

Vijf weken intelligente lock-down: ‘Thuiswerker heeft 40 procent hoger stressniveau‘.

Heb je behoefte aan een frisse blik van een ander op jouw situatie? Neem dan vooral contact met mij op! Zonde om je stress op te laten lopen en te laten ontsporen. Lozen van jouw frustraties kan al een hoop helpen om weer in een (nieuwe) balans te komen.

Stress- en burn-outtrajecten

Heb je al langer het gevoel dat je niet lekker in je vel zit op je werk, of heb je moeite met het integreren van werk en thuissituatie, twee situaties die allebei zo’n andere focus en energie van je vragen? Neem vooral contact op om vast eens te brainstormen over een mogelijk stress- en burn-outtraject. Als je in samenspraak met je werkgever een traject wil lopen, dan gaat er vaak wat financiële en organisatorisch geregel aan vooraf. Dat kan prima vanuit huis gebeuren en via telefonisch overleg. Ook kunnen er al thuisopdrachten meegegeven worden om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. En natuurlijk kunnen we een traject al opstarten middels contact en ontmoeting met video-consulten. Als er weer in de praktijk gewerkt kan worden, kunnen we weer aanraking en ervaringsoefeningen inzetten en zo een verdere verdieping maken in het traject.
Gaat het nu echt moeizaam of wil je de tijd gebruiken om stappen in je persoonlijke ontwikkeling te zetten of juist weer inspiratie te vinden? Bespreek met mij de mogelijkheden voor een stress- en burn-outtraject of een traject voor persoonlijke ontwikkeling!

Het Talentenspel is online gegaan!

oniline talentenspel

Tot slot, in deze periode waar veel mensen hun werkcommunicatie via Zoomconferenties vormgeven, is er door een aantal coaches van Het Talentenspel hard gewerkt om een online versie van het spel te maken. Alle Talentenspel coaches mogen daar mee werken! Dat betekent dat ik je ook online kan begeleiden met het Talentenspel! Dus als je al langer nieuwsgierig bent naar je eigen talenten en hoe je die het beste kan aanwenden in jouw leven, grijp dan nu je kans om je tijd waardevol in te vullen en echt iets nieuws over jezelf te ontdekken! Laat je verwonderen door de talenten die liggen te sluimeren in jouw leven, en ontdek welke mogelijkheden je talenten je bieden die je nu over het hoofd ziet! Laat je door het Talentenspel weer inspireren zodat je energie weer gaat stromen! Je talenten vormen de rode draad voor de invulling van jouw levensmissie!

Het spelen van Het Talentenspel biedt werkelijk veel inspiratie en vreugde, iets wat ons juist nieuwe energie kan geven nu veel van ons gedwongen thuis zitten. En als je in woelige tijden weet waar jouw boot heen vaart, wordt het leven al weer een stuk rustiger. Kijk op mijn website voor meer informatie over het talentenspel of laat het me meteen even horen als je interesse hebt! Je kunt een Kennismakingsworkshop online spelen, inschrijven voor een online Talentenproeverij, of een heel individueel Talentenspel Traject online volgen. Gebruik je vrijgekomen tijd om op een speelse en verrassende manier in je eigen persoonlijke ontwikkeling te investeren!

REAGEREN

Wil je op deze blog reageren? Dat kan! geef je reactie direct onder de blog (dan kan een ander er ook van leren!) of stuur een mailtje alleen naar mij.