Je voelt dat het werkt!

Anne Rodenburg behandelruimte zitje

Last van stress of een burnout?

Je loopt vast, je zit niet lekker in je vel en je piekert je suf. Je zit veel in je hoofd, of wordt soms overspoeld door emoties. Haptotherapie brengt denken, doen en voelen bij elkaar. Daardoor krijg je ruimte, ga je dingen anders doen in het dagelijks leven en ga je weer je eigen koers varen. Dat laat ik je met haptotherapie ervaren in gesprekken, ervaringsoefeningen en door je aan te raken terwijl je ligt op de behandelbank.

Je zult weer meer rust ervaren, komt dichter bij je gevoel, en krijgt weer meer energie. Na verloop van tijd ga je weer met meer plezier door het leven!

Herken jij je hierin en zoek je hulp? Dan kun je je hier meteen aanmelden.

Haptotherapie: een luisterend oor en betrokkenheid

Als je hulp zoekt, is een luisterend oor en betrokkenheid van je therapeut het belangrijkste wat je nodig hebt. Je wilt gehoord en begrepen worden bij datgene waar jij mee worstelt. Als haptotherapeut ben ik precies opgeleid om jou dat luisterend oor en die betrokkenheid te bieden. Betrokkenheid en bevestiging vormen de basis van waaruit je goed geholpen kan worden. Het contact in haptotherapie is altijd persoonlijk, het aanbod precies op maat voor jou.

Haptotherapie sluit aan bij jou, en bij datgene waar jij op dit moment mee zit. Binnen de haptotherapie noemen we dat affectieve bevestiging. Je kunt je problemen pas oplossen en als mens groeien als je het gevoel hebt dat er werkelijke aandacht voor jou is!

Tips en handvaten

Natuurlijk heb je in eerste intantie behoefte aan tips en handvaten om weer in balans te komen. Als je uit balans bent, zoek je allereerst naar een snelle en praktische oplossing. De meeste mensen willen snel van hun klachten af en willen een snelle en goede oplossing. Je wilt tips hoe je het anders kunt aanpakken. In de sessies is daar ook ruimte voor, en hier kun je mijn eerste tips vast bekijken.

Haptotherapie biedt meer: balans in voelen, denken en doen!

Meestal is er bij stress en gebrek aan balans méér nodig: je wilt een vanzelfsprekender, blijvender verandering waardoor je je beter voelt, relaxter bent, en weer meer plezier beleeft. Als je het gevoel hebt de juiste plek gevonden te hebben bij de haptotherapie, je verhaal hebt gedaan, en een aantal tips hebt kunnen toepassen, dan wordt het ook belangrijk om aan die betere en duurzamere balans te werken. Dat kan door bewust stil te staan bij jouw balans tussen voelen, denken en doen in je leven.

Voorkomen burn-out

Haptotherapie biedt geen tijdelijke oplossing, of symptoombestrijding. Het helpt je om te ontdekken hoe jij die betere balans tussen voelen, denken en doen duurzaam kunt bereiken door je als mens te ontwikkelen, zodat – in geval van burn-out of overspannenheid – een (tweede) burn-out voorkomen kan worden.

Je leert beter richting te geven aan je leven: meer passend bij jou, en meer in verbinding met je gevoel. Dan kun je toekomstige situaties in je leven ook beter aan, met vertrouwen in jezelf en met meer zelfbewustzijn.

Praten EN ervaren: uit je hoofd, in je gevoel!

Veel mensen zeggen dat ze in hun hoofd wel weten hoe het moet, maar dat het ze niet lukt om het in de praktijk te brengen. Door de verschillende werkvormen in de haptotherapie valt het kwartje meestal wel: als je eenmaal gevoeld hebt hoe het bij jou zit, ga je je ervaringen snappen en leiden de ervaringen die je in de sessies op doet tot anders omgaan met situaties in het dagelijks leven.

Gevoel en beleving in het gesprek

In de gesprekken in de sessies staan we bewust stil bij jouw gevoel: we praten in de gesprekken niet alleen óver je problemen, maar geven aandacht aan jouw gevoelens en jouw beleving tijdens het gesprek en in situaties die je in het dagelijks leven hebt meegemaakt. Tijdens het gesprek staan we ook stil bij wat je in je lichaam kunt ervaren aan gevoelens.

Deze gevoelens helpen je te zien hoe jij met jezelf omgaat en hoe de wereld bij jou binnenkomt. Als je je die gevoelens meer bewust wordt, ga je ineens begrijpen wat ze jou te vertellen hebben, en hoe je dingen gemakkelijker kunt doen in overeenstemming met je gevoel.

Anne Rodenburg behandeltafel

Bewust voelen in ervaringssituaties

En dat is nu juist wat Haptotherapie zo geschikt maakt om weer in balans te komen: bij haptotherapie ‘praat je niet alleen maar’ met iemand, we staan echt stil bij je gevoel, zodat je het kunt gaan beleven. Dat doen we ook met ervaringssituaties die je duidelijk maken hoe jij eigenlijk met dingen omgaat. Zo ja je bijvoorbeeld ontdekken dat het voor jouw gevoel veel kan uitmaken of je voor of achter iemand staat, naast iemand staat, of wat meer afstand tot elkaar neemt.

Ook ga je ervaren dat het uit kan maken of je ‘veilig naast iemand zit’ of dat het ‘juist spannend kan zijn, als je vol in het zicht staat’: door het te voelen en lijfelijk te ervaren, komt het besef hoe je dingen kunt veranderen en hoe je kunt groeien veel krachtiger bij je binnen. De aandacht naar het voelen in plaats van het denken! Ik ben als haptotherapeut geschoold om jou ervaringssituaties op maat aan te bieden.

Aangeraakt worden op de behandelbank

Het ontdekken van waar jouw moeilijkheden en mogelijkheden liggen in het voelen en het omgaan met gevoelens en emoties, kunnen we in de haptotherapie ondersteunen door je aan te raken terwijl je ligt op de behandelbank. Als je op de behandelbank ligt en wordt aangeraakt, helpt dat je te herkennen wat jij lastig vindt, en wat jou helpt om te groeien.

Aanraken kan je helpen om je gesteund te voelen, om je veilig te voelen, en om tot rust te komen. Aangeraakt worden kan ook gevoelens bewust maken die je ‘veilig’ had weggestopt, maar die jou ondertussen wel blokkeren. Door deze gevoelens bewust te voelen worden ze hanteerbaar, kun je ze dragen, en hoeven ze je niet meer te overspoelen. Vaak verdwijnen ze helemaal.

Het kan ook zijn dat het aangeraakt worden een eng idee is voor je. Als dat voor jou zo is, werken we eerst aan veiligheid en vertrouwen in de aanraking, zodat jij gaandeweg vertrouwen kunt opbouwen. Als iemand je op een voor jou passende manier aanraakt, helpt dat je om steviger in het leven te staan.

Dit is haptotherapie

 • Geen algemene tips, maar afgestemd op hoe JIJ in elkaar zit.
 • Je wordt als mens gezien: persoonsgericht en betrokken
 • Naast praten met elkaar, vooral ervaren in ervaringssituaties en bij aanraking

 • Geen korte termijn noodoplossing, maar brengt duurzame ontwikkeling (herhaling voorkomen en toepasbaar op andere vlakken van je leven)

 • Praktische ervaring in contact met de ander net zoals in het dagelijks leven.

 • Meer balans tussen voelen, denken en doen

Bij welke klachten en vragen?

Mensen die bij de haptotherapeut komen, komen onder andere met de volgende klachten en situaties:

 • stress en burnout klachten
 • angst
 • somberheid en depressie
 • lichamelijke klachten (chronisch of zonder medische verklaring)
 • teveel in je hoofd zitten
 • moeite met voelen
 • last van onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen
 • persoonlijke ontwikkeling
 • relatieproblemen
 • rouwverwerking
 • zingeving

Via deze link kun je de ervaringen van anderen lezen! of ga direct naar Contactformulier.

Waarom zou je juist voor haptotherapie kiezen?!

Er zijn veel manieren van begeleiden waarbij je oefeningen krijgt om je lichaam weer meer te voelen, soms met meditatie, soms met lichaamswerk en soms met massage of mindfulness. Iedere begeleidingsvorm legt weer een andere nadruk.

Leren in het contact met de ander

Het waardevolle van haptotherapie is dat je hierbij juist kunt leren in het contact met de ander: zowel in het contact op afstand als in het directe contact van de aanraking. Haptotherapie is een ontmoeting van mens tot mens tussen cliënt en therapeut, waarin je beleeft en ervaart wat contact met de ander met jou doet. Dat maakt de begeleiding juist zo krachtig: ook in het dagelijks leven ontstaan problemen vaak in het contact met anderen, onder druk van de buitenwereld.

Dit kan zijn in de thuissituatie, binnen je familie, je netwerk of op het werk. Vaak vergeten we dat de buitenwereld ons juist ook kan ondersteunen, bevestiging en erkenning kan geven. Dan helpt het als het je weer lukt om je open te stellen voor die hulp van buitenaf. Dit kun je goed leren met haptotherapie, zodat je de dingen die je tijdens de sessies leert ook goed in het dagelijks leven kan toepassen.

Betrokkenheid en bevestiging

De haptotherapeut is geschoold om je te helpen stil te staan bij jezelf en je te helpen je bewust te worden van wat je voelt, hoe je daarmee omgaat, en hoe je gevoel je kan helpen in al die lastige situaties in jouw leven. De haptotherapeut is goed in ondersteunen en begeleiden vanuit gevoeld vertrouwen. Zij of hij schept een veilige omgeving, waarin je ook moeilijke gevoelens voor jezelf een plek kan geven, ondersteund vanuit de betrokkenheid van de haptotherapeut. Dit wordt door velen als persoonlijk en heel erg prettig ervaren.

Thema’s in haptotherapie

Verschillende thema’s kunnen tijdens de sessie aan de orde komen, die iets vertellen over hoe jij met jezelf en met de wereld om je heen omgaat. Als je meer voeling met deze thema’s krijgt, kun je ook steeds makkelijker in het dagelijks leven herkennen wat bepaalde situaties met je doen, wat die voor gevolgen hebben voor jou en hoe je er mee om wilt gaan:

Ont-moeten – Contact – Geraakt worden – Voelen – Beleven – Ervaren – ik en de ander (ik-jij-wij) – Affectieve gevoelsmatige ontmoeting – Je voelen groeien  – Gezien en gerespecteerd worden – Jezelf als goed ervaren – Je bevestigd voelen – Ruimte voor jezelf ervaren – Ruimte innemen – Je grenzen voelen – Je grenzen aangeven – Groeien en in beweging komen – Ontdekken wat je nodig hebt, zelf kunt doen, of aan de ander kunt vragen – Van je hoofd naar je gevoel en je hart

Wat levert het je op:

Wat je leert bij haptotherapie levert je meer energie, veerkracht en mogelijkheden op drie vlakken:

 • Meer vertrouwen in jezelf, in anderen en in het leven: meer je rust vinden, ruimte ervaren en in kunnen nemen
 • Meer mogelijkheden om dingen anders te doen: dingen anders aanpakken, je eigen beweging inzetten, en voor je eigen grenzen staan
 • Meer vertrouwen en ruimte in je omgang met anderen: makkelijker afstemmen, jezelf inbrengen in plaats van (alleen maar) aanpassen, je gevoel beter kunnen verwoorden naar anderen

Cliënten beschrijven de resultaten zelf in deze woorden:

Voelen, veiligheid en vertrouwen
 • Ik kan nu makkelijker over dingen denken en heb het gevoel dat ik er mag zijn
 • Ik heb geleerd mijn paniekklachten te accepteren en dat helpt me juist om andere keuzes te maken
 • Ik ben minder somber en heb geleerd minder zwart-wit te kijken
 • Minder piekeren, doordat ik mijn gevoel beter kan uiten
Zelfvertrouwen, je grenzen bewust zijn, en in beweging komen
 • Ik durf nu mijn grenzen aan te geven en nee te zeggen
 • Ik ben nu zelfbewuster, meer voelen, anders in zaken staan, figuurlijk rechter op
 • Ik vaar mijn eigen koers, voel me stevig, heb de bevestiging van anderen niet meer nodig, en vertrouw op mijn gevoel
 • Ik mag meer mezelf zijn en neem meer initiatieven
In contact met anderen
 • Het lukt weer om dingen bespreekbaar te maken
 • De begeleiding heeft me het vertrouwen gegeven dat ik moeilijke gesprekken goed kan doen
 • We staan dichter bij elkaar in onze relatie
 • Door zelf meer bewust te voelen, kan ik dat ook beter delen met mensen om me heen

Wat anderen vinden over de begeleiding bij Anne

Haptotherapie

Inzicht in mijn onzekerheid

Inzicht, als ik aan Anne denk, is inzicht het bijbehorende woord. Ik was heel onzeker en wist niet wie ik nu eigenlijk was. Door de sessies met Anne, heb ik mezelf leren lezen en weet ik nu precies hoe iets voelt. Ik weet wanneer ik een stap moet terugzetten ... of wanneer ik juist actie kan en wil ondernemen, om mijn gevoelens uit te drukken. De rust en de kalmte van Anne is besmettelijk, want ik heb het nu ook.

Vrouw (44 jr): 18 sessies verdeeld over twee periodes
Haptotherapie

De begeleiding bracht rust

Toen ik bij Anne kwam vond ik het leven stormachtig en was ik behoorlijk uit balans. Ik wilde graag weer in contact komen met mijn gevoel in plaats van te verklaren en te begrijpen. Ik kan nu meer bij mijn gevoel blijven, ... Ik kan een “punt” achter mijn gedachten zetten, en heb geleerd beter voor mezelf op te komen. ... Dit komt tot uiting in mijn relatie, mijn werk en in contact met anderen. Ik vond de begeleiding bij Anne erg prettig. Het bracht rust bij mij. Ik kan haar als mens en als haptotherapeut zeker aan anderen aanbevelen, en ben dankbaar haar te hebben mogen ontmoeten.

Math Swillens (44 jr)
Haptotherapie

Ik heb mezelf beter leren kennen, weet nu wie ik ben

Ik had een burn-out en kon zo niet verder in mijn leven. Daar wilde ik graag verandering in brengen. Ik heb fouten in mijzelf gezien die ik mijn hele leven maakte. Wat zijn fouten?! Nu heb ik door de sessies een veel beter inzicht gekregen en laat mij niet meer gebruiken; veel beter inzicht in het leven gekregen: keuzes maken, loslaten, enz. enz. (meer…)

Marleen Kuijpers - 18 sessies
stress verminderen

Door stiltes in de begeleiding het antwoord in je eigen lijf vinden

Ik merkte dat ik mezelf kwijt raakte in moeilijke gesprekken met mijn partner of in andere contacten: ik verloor mijn helderheid, mijn uitdrukkingsvaardigheid, ik werd angstig. Dit wilde ik veranderen, zodat ik ook lastige onderwerpen zou kunnen bespreken met mijn partner. (meer…)

Miriam (54 jr) - 11 sessies
Haptotherapie

Leren minder zwart-wit te kijken

Ik kwam bij Anne met een burn-out en voelde me erg slecht: somber, weinig zin meer in het leven, veel spanning, en het lukte me niet om weer op de rit te komen. Tijdens de begeleiding heb ik geleerd minder zwart-wit te kijken, te voelen wat een situatie of gevoel met me doet, om vervolgens te kijken wat ik ermee kan. (meer…)

Kim (35 jaar) - 17 sessies
Helma enthousiast

Het voelde alsof ik geen tijd meer voor mezelf had, ik werd geleefd

Ik had het gevoel dat ik geen tijd meer voor mezelf had en werd geleefd door anderen. Daardoor had ik ook een onrustig gevoel. Ik voelde me niet gelukkig en wilde dit oplossen. (meer…)

Helma Neijnens-Petit
Haptotherapie

Fijn was de afwisseling tussen gesprekken en oefeningen

Ik was emotioneel uit balans: overbelast en kon geen keuzes maken, en was het overzicht kwijt. Ik kon niet meer voelen wat te doen c.q. durfde niet meer op mijn gevoel te vertrouwen. Ik wilde weer grip krijgen op mijn leven, weer goed in mijn vel komen en vanuit balans kunnen omgaan met tegenslagen. Een leven hebben dat past bij mij. (meer…)

Ingrid Linders (44 jr)
Arbeids- en organisatie training en coaching/arbeidsdeskundige
Haptotherapie

Ik heb geleerd dat aanraken ontspannen werkt!

Ik zocht naar een doel in mijn leven en was ook bang om weer een depressie te krijgen en daar wilde niet weer in raken. Tijdens de therapie heb ik geleerd hoe ik kan ontspannen: door te voelen waar ik zit met mijn ademhaling en door mijn lichaam stap voor stap te scannen. Met name thuis lukt dit aardig, maar op mijn werk en tijdens het golfen ben ik dit nog aan het oefenen. Ook heb ik geleerd dat aanraken ontspannen werkt.

Ik vond je heel prettig in de omgang. Je reageerde ook goed op oefeningen die ik vervelend vond.   Regelmatig werd er teruggekeken op wat ik geleerd had, en vervolgens de lijn besproken die we aan het volgen waren. Ik vind het wel lastig dat het snel weer weg zakt, waardoor het resultaat langzaam gaat en tijdelijk is. Eigenlijk zou je de therapie niet moeten stoppen, om af en toe herinnerd te worden aan het geleerde. Maar vanwege het kostenaspect en omdat ik hier weinig geduld en tijd voor heb, heb ik heb gekozen om de therapie niet te continueren.

Dymphie Verhaegh
Anaesthesie-assistente
Haptotherapie

Haptotherapie op advies van de huisarts: ik zat niet lekker in mijn vel…

Ik kwam bij Anne op advies van de huisarts omdat ik een beetje vol zat met alles door meerdere factoren. Het kostte me te veel energie, ik zat niet lekker in mijn vel en dat had zijn uitwerking op meerdere vlakken, zowel qua werk als privé. Door de begeleiding heb ik nu meer rust in mezelf, en kan ik beter naar mijn lichaam luisteren. Het lukt weer om dingen bespreekbaar te maken i.p.v. te negeren. Ook voel ik me weer dichter bij elkaar in mijn relatie en heb ik handvatten gekregen om meer bij mezelf te blijven. Anne was een fijne therapeut: rustig luisteren en observeren. Ik had het gevoel dat ik echt gehoord werd en dat was heel prettig!

Vrouw (38 jaar)
Haptotherapie

Geleerd hoe ik bij mijn gevoel kan komen: ernaar luisteren, en er iets mee doen!

Ik was uitgevallen op het werk door stress en zat thuis. Ik worstelde heel erg met mezelf en luisterde niet naar mezelf wat ik zelf wilde. Ik wilde het heel graag goed doen voor de ander en kwam in dienst te staan van de ander, waardoor ik mezelf uiteindelijk heel erg tegen kwam. Omdat ik door iedereen maar aardig gevonden wilde worden en alles voor de ander deed, kwam ik mezelf tegen en deed ik veel meer dan wat ik aankon. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ben een stuk sterker geworden. Ik durf nu mijn mening te kiezen en naar mijn gevoel te luisteren en naar te handelen. Je hebt me echt geleerd hoe ik bij mijn gevoel kan komen, hoe ik er naar moet luisteren en dat ik vervolgens ook iets met mijn gevoel doe.

Linda (39 jaar)
Haptotherapie

Leren omgaan met paniekklachten door meer te voelen

Ik wilde meer zelf de regie hebben en het steeds maar moeten van mezelf helpt hier niet bij.  Ik worstelde met mijn paniekklachten en kwam bij de psycholoog niet verder. De klachten verergerden op het moment dat ik stress/drukte ervaar en dan kostte het me meer moeite om alleen te reizen. Ik wilde meer zelf de regie hebben en het steeds maar moeten van mezelf helpt hier niet bij.  Ik heb geleerd te accepteren dat het zo is (mijn klachten) en het vechten los te laten. (meer…)

Vrouw (39 jaar)
Haptotherapie

Verwerken van ontslag, nu voel ik me beter

Ik werd ontslagen en zat daardoor tegen een burn-out aan. Ik zat vol met allerlei emoties, daar moest ik iets mee doen. De emoties die hiermee gepaard gaan, die volgen een golvende beweging. Als je in de put zit, kom je er ook weer uit. Door de vervelende momenten moet je heen. En dan merk je dat je na een bepaalde tijd de dingen minder somber ziet, dat het weer wat beter gaat. (meer…)

Vrouw (42 jaar)
Haptotherapie

Accepteren dat iets zo is, een gevoel mag er zijn

Ik kwam bij Anne in vanwege stress en onzekerheid n.a.v. een nieuwe baan; Ik had het gevoel de controle over werk en privé te verliezen. Ik wilde van de stress afkomen en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook wilde ik leren omgaan met gebeurtenissen die van grote invloed zijn op mijn zelfvertrouwen en structuur. (meer…)

Cliënte (51 jr)
Haptotherapie

Dankzij de begeleiding zelfbewuster, Anne gaf ruimte en liet me in mijn waarde

Ik had behoefte aan sturing en richting n.a.v. een psychisch dalletje waarin ik terecht was gekomen en dat me in de weg zat. Ik kon er moeilijker door functioneren, zowel privé als met name zakelijk. Ik werd getriggerd door een nieuwsbrief van Anne. De toon en het onderwerp gaven me het zetje om contact op te nemen.Dankzij de begeleiding voel ik me zelfbewuster: meer voelen, anders in zaken gaan staan, figuurlijk rechterop en meer in het nu beleven. (meer…)

Desiré Kappert
Directeur-eigenaar / Weert Magazine
Haptotherapie

Je valkuilen zijn ook je talenten!

Ik had voor de tweede maal burn-out klachten en de praktijkondersteuning via de huisartsenpraktijk was voor mij niet voldoende, te oppervlakkig. Omdat de klachten mijn dagelijks functioneren belemmerden, wilde ik graag meer begeleiding/coaching en de huisarts stuurde me door naar Anne voor Haptotherapie. Ik ben me nu bewust geworden welk gevoel dingen me geven (leren voelen), waar het ‘m in zit, en hoe hiernaar te handelen. Ik heb er nu meer controle over en dat geeft rust! Anne was een fijne gesprekspartner, had een luisterend oor en leerzame adviezen/tips (bijv. je valkuilen zijn ook je talenten????).

Petra Coolen - Haptotherapie
Haptotherapie

Door de oefeningen kwam het probleem naar boven

Ik kon mijn gevoel niet goed uiten, waardoor ik alles zelf oordeelde en het was wachten tot de emmer over liep. Ik wilde voorkomen dat ik mezelf niet in de put zou praten/denken en wilde zelf meer rust krijgen. Door de haptotherapie blijf ik niet langer over dingen piekeren maar zeg ik het eerder. Als je merkt dat het voor jezelf moeilijk wordt effe een rust moment inlassen.
Van het moment dat ik binnen ben gekomen, merkte ik dat je gewoon alles kon zeggen. Als ik weer op toeren was werd ik meteen ‘op mijn vingers getikt’. Ook de oefeningen, die simpel lijken, maar waardoor wel het probleem naar boven komt, waren dus effectief.
Nogmaals een dikke dank je wel !!!

Mike Beckers - Haptotherapie
Haptotherapie

Omgaan met spanningsklachten, en voelde me op mijn gemak

Ik kwam bij Anne vanwege spanningsklachten, die een rode draad door mijn leven zijn. Ik heb geleerd meer naar mezelf te luisteren: het aanvoelen van wat er in mijn lichaam gebeurt en daar met minder spanning op te reageren.
Ik voelde me erg op m'n gemak en had wel het gevoel dat ik serieus genomen werd. Ik vond dat je op bepaalde momenten net de juiste dingen zei die mij meer bewust maakte van mezelf.

Jeannette Schorsch - Haptotherapie
Haptotherapie

Inzien dat ik er mag zijn, gewoon, zoals ik ben!

Tijdens de behandelingen heb ik ontzettend veel van jou geleerd, niet alleen over mezelf, maar ook over anderen, hoe er naar te kijken en ermee om te gaan. Het was erg prettig om eens met iemand anders er over te praten. Ik heb heel veel bruikbare tips van je gekregen waardoor ik zelf veel eenvoudiger over dingen kan denken. Dank je wel dat je mij liet inzien dat ik er mag zijn, gewoon, zoals ik ben!

Kelly - Haptotherapie
Haptotherapie

Leren nee zeggen tegen mijn naasten

Ik kwam naar Anne’s praktijk vanwege mijn burn-out na het overlijden van mijn man. Ik wilde alles weer terug op de rails krijgen. Door de begeleiding bij Anne durf ik nu mijn grenzen aan te geven en nee te zeggen tegen mijn naasten. Anne had echt een luisterend oor voor me en bracht mij weer tot rust.

Vrouw (46 jaar) - Haptotherapie
Haptotherapie

Gevoelens van verdriet, gemis en teleurstelling toelaten

Ik was overspannen na een heftige periode van drukte en overlijden van mijn moeder. Door de therapie heb ik mijn balans tussen gevoel en verstand weer terug gevonden. Hiervoor was het nodig om gevoelens van verdriet, gemis, teleurstelling toe te laten. Ik heb ontdekt dat ik vaak verwachtingen van anderen heb of te enthousiast ben. Hier heb ik makkelijker mee om leren gaan. Ik voelde me al heel snel op mijn gemak bij je. Je kan goed luisteren, hield me een spiegel voor en ging de kritische vragen niet uit de weg.

Vrouw - anoniem - Haptotherapie
Haptotherapie

Haptotherapie voor rouwverwerking

Ik kwam bij Anne vanwege problemen door het overlijden van mijn broer. Anne was heel open naar mij toe en dat stelde mij op mijn gemak. Ik heb geleerd dat ik af en toe tijd voor mijzelf moet nemen.

John - Haptotherapie
Haptotherapie

Ik voel me stevig

Anne heeft me in 1 jaar helpen (of laten?) groeien. Ze heeft me letterlijk laten voelen hoe ik in beweging kan komen en meer ruimte voor mezelf in kan nemen. Ik voel me stevig, ik heb de bevestiging van anderen niet meer nodig, ik vertrouw op mijn eigen gevoel en vaar mijn eigen koers. Ik geniet dagelijks van de ruimte die de behandeling mij gegeven heeft !

Vrouw (54 jr) - volgde Haptotherapie
Haptotherapie

Geweldige rust en veiligheid

Ik heb bij Anne een geweldige rust en veiligheid mogen ervaren om echt tot mijn pure gevoel te komen. Ervaren dat er een heleboel emoties in mij schuil gaan ... juist door ze te voelen en te benoemen, voel ik me sterker worden...Ik durf mijzelf steeds meer de ruimte te geven voor mijn eigen gevoel.

Anouk van Mol (38 jr): na drie sessies Haptotherapie
Haptotherapie

Gevoelsleven en haptotherapie

Ik ben gegroeid door psychotherapie, coaching en haptotherapie: allemaal waren ze onderdeel van één proces, telkens was er een stapje groei. In de haptotherapie is het gevoelsleven erbij gekomen...Ik besefte dat ik mijn gevoel aan de kant zette ter bescherming...Ik kan nu veel meer genieten (gewoon van kleine dingen...). De combinatie van gesprek en ervaring was goed voor mij. 

Vrouw (43 jr) - 22 sessies Haptotherapie over periode van anderhalf jaar
Haptotherapie

Emotioneel en rationeel

Haptotherapie heeft me met name bewust gemaakt van mijn gevoel en dat vind ik echt een verrijking. Emotioneel en rationeel: Door rationeel dingen te benaderen, blijft het vaak oppervlakkig. Emoties zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling, dus ook voor mij. Door zelf meer te voelen, kan ik dit ook delen met anderen om mij heen. Dat vind ik erg waardevol.

Vrouw 28 jr - Na tien sessies Haptotherapie
Haptotherapie

Stilstaan bij gevoel

Door de haptotherapie ben ik veel bewuster gaan leven. Ik ben patronen gaan herkennen in mijn leven. Ze heeft me geleerd stil te staan bij mijn gevoel en te ervaren hoe het ook anders kan. Oude patronen loslaten is hierdoor makkelijker geworden.

Man 31 jr - anderhalf jaar na de begeleiding
Haptotherapie

Over mezelf geleerd – ik kan verder

Ik snapte niet altijd hoe het kon, maar telkens kreeg ik in de sessies weer ervaringen mee, waarmee ik verder kon. Ervaringen waarbij ik dingen ervoer van mezelf in relatie tot anderen, door stil te staan in het moment. Ik heb hierdoor veel over mezelf geleerd: ik kan verder.

Vrouw 42 jr - bij de eindevaluatie Haptotherapie
Haptotherapie

Meer zelfvertrouwen

Ik kan steeds beter presentaties geven. Ik heb meer het gevoel gekregen dat ik mag zijn wie ik ben. Ook kom ik beter voor mezelf op. Ik zeg het voortaan als ik het ergens niet mee eens ben en op stage vraag ik minder bevestiging. Ik neem zelfs steeds meer initiatieven. Wat ik heel prettig aan je stijl vind, is dat je heel lief en rustig en correct bent. Ik zou alles aan je durven vertellen

Vrouw 17 jr - anderhalf jaar na begeleiding
Haptotherapie

Leven in plaats van Overleven

De tijd met Anne heb ik echt ervaren als ‘mijn’ tijd. Anne heeft me het gevoel gegeven dat het veilig was om dingen onder ogen te zien en te laten gebeuren. Dat deed ze met liefde, zichtbaar plezier en vertrouwen in zichzelf en in mij. Ik kan weer verder met leven in plaats van overleven

Monique de Zwart - Haptotherapie
Hoofd Model BesturingsCentrum / Prorail - OCCR
Haptotherapie

Bewust bezig

Het gaat goed, nog steeds wel aan het stoeien met mijn minder sterke punten. Maar ik ben bewust bezig, en leer iedere dag en geniet van het proces.

Vrouw 42 jr - 1 jaar na de Haptotherapie

Praktische Zaken

Kosten en kwaliteitsinformatie

De kosten van een individuele sessie Haptotherapie voor particulieren bedragen €100,00.

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden haptotherapie (gedeeltelijk) in hun aanvullende pakketten. Voor een overzicht kun je bij de Vereniging van Haptotherapeuten terecht.

Meer informatie over betalingsvoorwaarden, beroepscode en klachtenprocedure kun je vinden via onderstaande link:
Kwaliteitsdocumenten

Haptotherapie of coaching

Haptotherapie valt onder de aanvullende zorg bij de zorgverzekeraars. In de meeste gevallen betaal je zelf een gedeelte en je zorgverzekeraar het andere deel, tot een bepaald maximum per jaar.

Denk je dat je werkgever mee kan of wil delen in de kosten van de begeleiding? Bijvoorbeeld omdat:

 • Je klachten ook met het werk te maken hebben
 • Je werkgever zich realiseert dat het ook in haar of zijn belang is dat je snel en goed geholpen wordt, zodat je je werk weer goed en met plezier kan doen
 • Je werkgever hoge kosten van langdurig verzuim wil voorkomen (vergis je niet, de kosten van verzuim zijn vele malen hoger dan die van een traject!)
 • Je werkgever je graag wil helpen als je het (privé) moeilijk hebt?

Dan kan je ook kijken of een coachingstraject of coachingsprogramma op maat voor jou handig is. Ik ondersteun bedrijven met individuele coachingprogramma’s en coachingprogramma’s voor groepen. Ik maak voor deze programma’s een maatwerkofferte nadat we eerst jou wensen en die van je werkgever besproken hebben. Je kunt je werkgever ook naar deze informatie verwijzen. Bij de coachingsprogramma’s werken we ook uitgebreider met thuisopdrachten die ondersteunen wat je in de sessies leert.

Aanmelden haptotherapie

Met onderstaand contactformulier kun je je meteen aanmelden voor haptotherapie of een vraag stellen.

Je kunt me ook bereiken op telefoon 06-34751824.

Aanmelden Haptotherapie

Denk je dat je werkgever mee kan delen in de kosten van de begeleiding? ik ondersteun bedrijven met individuele coachingprogramma’s en coaching programma’s voor groepen op maat. Ik maak voor deze programma’s een maatwerkofferte nadat we eerst jullie wensen besproken hebben. Je kunt je werkgever ook naar deze informatie verwijzen. Met onderstaand contactformulier kun je je meteen aanmelden voor een sessie haptotherapie of een andere vraag stellen. Je kunt me ook bereiken op telefoon 06-34751824.


  Hierbij geef ik toestemming voor toesturen van informatie naar bovenstaand email-adres: (verplicht)