Je voelt dat het werkt!

Ben je uit balans en zoek je hulp?
Als je hulp zoekt, is een luisterend oor en betrokkenheid van je therapeut het belangrijkste wat je zoekt. Je wilt gehoord en begrepen worden bij datgene waar jij mee zit. De haptotherapeut is bij uitstek opgeleid om jou te helpen, vanuit betrokkenheid en bevestiging, geschoold om betrokken en persoonlijk te zijn in het onderlinge contact, precies op maat voor jou. Om aan te sluiten bij jou, en bij datgene waar jij op dit moment mee zit.
Binnen de haptotherapie noemen we dat affectieve bevestiging. Je kunt je problemen pas oplossen en als mens groeien als je het gevoel hebt dat er werkelijke aandacht voor jou is!
Tips en handvaten
Als je hulp zoekt zijn natuurlijk in eerste instantie tips en handvaten om weer in balans te komen uiterst belangrijk. Als je uit balans bent, zoek je allereerst naar een snelle en praktische oplossing. Je wilt tips hoe je het anders kunt aanpakken. In de sessies is daar ook ruimte voor.
En haptotherapie biedt meer: balans voelen-denken-handelen!
Als je het gevoel hebt de juiste plek gevonden te hebben, en je verhaal eerst maar eens gedaan hebt, dan wordt het naast de tips ook belangrijk om een betere balans tussen voelen-denken-handelen te vinden.
Haptotherapie biedt geen tijdelijke oplossing, of symptoombestrijding. Het helpt je om te ontdekken hoe jij deze betere balans tussen voelen-denken-handelen duurzaam kunt bereiken door je als mens hierin te ontwikkelen, zodat – in geval van burn-out of overspannenheid – een (tweede) burn-out voorkomen kan worden. Je leert beter richting te geven aan je leven: meer passend bij jou, en meer in verbinding met je gevoel. Dan kun je toekomstige situaties in je leven ook beter aan, met vertrouwen in jezelf en met meer zelfbewustzijn.
Praten en ook ervaren, naast denken vooral voelen!
Veel mensen zeggen dat ze in hun hoofd wel weten hoe het moet, maar dat het niet lukt het in de praktijk te brengen. Juist door niet alleen óver je problemen te praten, maar door in de begeleiding zelf te ervaren hoe jij met jezelf omgaat, en hoe de wereld bij jou binnenkomt, ga je ineens verstaan wat je gevoel je te vertellen heeft, en hoe je in overeenstemming met je gevoel kunt handelen.
En dat is nu juist wat Haptotherapie zo geschikt maakt om weer in balans te komen: bij Haptotherapie ‘praat je niet alleen maar’ met iemand, maar er worden je ook ervaringssituaties aangereikt die je duidelijk maken hoe jij eigenlijk met dingen omgaat: door het te voelen en lijfelijk te ervaren, komt het besef wat je kunt veranderen en waarin je kunt groeien veel krachtiger bij je binnen. De aandacht naar het voelen in plaats van het denken! Ik ben als haptotherapeut bij uitstek geschoold om jou ervaringssituaties op maat aan te bieden.
Het ontdekken van waar jouw moeites en mogelijkheden liggen, wordt ondersteund door aanraking. Aanraking helpt je te herkennen wat jij lastig vindt, en wat jou helpt om te groeien. Als iemand jou op een voor jou passende manier aanraakt, helpt je dat om in stevigheid te groeien.
Dit is Haptotherapie:
- Geen algemene tips, maar afgestemd op hoe JIJ in elkaar zit.
- Je wordt als mens gezien: persoonsgericht en betrokken
- naast praten vooral ervaren
- geen korte termijn maar duurzaam op ontwikkeling gericht (herhaling voorkomen en toepasbaar op andere vlakken van je leven!)
- praktische ervaring in contact met de ander net zoals in het dagelijks leven.
- balans tussen voelen-denken-handelen
Leren in het contact met de ander
Wanneer is het nou handig om voor Haptotherapie te kiezen? Veel manieren van begeleiden geven mensen oefeningen om stil te staan bij wat ze voelen. Mensen hebben dan toch vaak moeite dat thuis toe te passen. Bij de haptotherapeut kun je juist leren in het contact met de ander: dat maakt de begeleiding juist zo krachtig: ook in het dagelijks leven ontstaat belasting vaak onder druk van de buitenwereld, en vergeten we vaak dat de buitenwereld ons juist ook kan ondersteunen. De haptotherapeut is geschoold om jou bewust te maken van hoe dat bij jou zit. Daarbij zal de haptotherapeut altijd betrokken en aanwezig zijn tijdens de sessie. Dit wordt door velen als heel erg prettig ervaren. Via deze link kun je de ervaringen van anderen lezen! of ga direct naar Contactformulier.
Thema’s tijdens de begeleiding
Verschillende thema’s kunnen tijdens de sessie aan de orde komen, die iets vertellen over hoe jij met jezelf en met de wereld om je heen omgaat. Als je meer voeling met deze thema’s krijgt, kun je ook steeds makkelijker in het dagelijks leven herkennen wat bepaalde situaties met je doen, en wat dat voor jou voor gevolgen heeft:
Ont-moeten – Contact – Geraakt worden – Voelen – Beleven – Ervaren – ik en de ander (ik-jij-wij) – Affectieve gevoelsmatige ontmoeting – Je voelen groeien – Gezien en gerespecteerd worden – Jezelf als goed ervaren – Je bevestigd voelen – Ruimte voor jezelf ervaren – Groeien en in beweging te komen – Ontdekken wat je nodig hebt, zelf kunt doen, of aan de ander kunt vragen – Van je hoofd naar je gevoel en je hart
Kosten en kwaliteitsinformatie
De kosten van een individuele sessie Haptotherapie voor particulieren bedragen €100,00.
De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden haptotherapie (gedeeltelijk) in hun aanvullende pakketten. Voor een overzicht kun je bij de Vereniging van Haptotherapeuten terecht.
Meer informatie over betalingsvoorwaarden, beroepscode en klachtenprocedure kun je vinden via onderstaande link:
Kwaliteitsdocumenten
Aanmelden Haptotherapie
Denk je dat je werkgever mee kan delen in de kosten van de begeleiding? ik ondersteun bedrijven met individuele coachingprogramma’s en coachingprogramma’s voor groepen op maat. Ik maak voor deze programma’s een maatwerkofferte nadat we eerst jullie wensen besproken hebben. Je kunt je werkgever ook naar deze informatie verwijzen. Met onderstaand contactformulier kun je je meteen aanmelden voor een sessie haptotherapie of een andere vraag stellen. Je kunt me ook bereiken op telefoon 06-34751824.
Je naam en email-gegevens worden in dit formulier gevraagd om het antwoord op uw vraag naar de juiste persoon terug te kunnen sturen. De informatie die je in dit Contactformulier naar de praktijk stuurt, wordt beveiligd verzonden. De informatie zal alleen gebruikt worden om de vraag die je stelt te beantwoorden of de aanmelding die je doet op de juiste wijze af te handelen. De informatie zal niet voor andere doeleinden gebruikt worden en zal niet doorgestuurd worden aan derden. Gebruik deze link als je meer informatie wilt over wat er gebeurt met je gegevens, de locatie van bewaring, de bewaartermijn en de toegang tot de gegevens.