Weten wie je werkelijk bent!

– bewustwording en leiderschap –

iStock 1334391850 scaled

Jouw persoonlijke ontwikkeling in ontwikkeling

Ons leven is steeds in beweging. We leren elke dag nieuwe dingen door de levenservaringen die we opdoen. De taken die we in ons leven hebben, vragen ook steeds andere kwaliteiten van ons als mens, en we hebben in de loop van ons leven andere dingen nodig om onze behoefte aan rust en inspiratie te vervullen. We leren continu, een leven lang: zowel op het gebied van kennis en vaardigheden, als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, kwaliteiten en eigenschappen. We worden zogezegd een ‘rijker’ en ‘wijzer’ mens. Het leven brengt ons dat vanzelf!

Én we kunnen zélf investeren in die ontwikkeling, door de tijd te nemen om onze blik naar binnen richten, de ruimte te nemen om regelmatig naar de horizon te staren, het levenslicht binnen te laten komen, en stil te staan bij wie we werkelijk zijn.

Als we dat ontwikkelproces aangaan, heeft dat een positieve impact op onze privé-situatie én op onze werksituatie. In beide leefwerelden ontwikkelen we ons dan als persoon. Hierdoor gaan we in onszelf meer rust ervaren, weten we beter wie we zijn, en ontwikkelen we meer helderheid over wat we willen bijdragen aan onze persoonlijke en bredere leefomgeving. We zorgen er dan als het ware voor dat onze wortels als die van een boom steeds steviger en dieper wortelen. Die stevige en diepgaande wortels houden ons op de plaats als er storm om ons heen raast.

En als je weet wie je bent, stevig kunt blijven staan, en je steeds meer beseft dat je in wezen diep verbonden bent met de hele wereld om je heen, kun je een steeds krachtiger bijdrage leveren aan díe wereld waar jíj deel van uitmaakt. In dat proces van ontwikkeling blijven we in de kern nog steeds dezelfde mens die we altijd al waren, maar doordat we steeds dichter bij ons werkelijke zelf kunnen blijven, gronden en aarden we onszelf:

We groeien als mens! Allemaal, … en jij ook!

Voor je zelf staan en bijdragen

Ontwikkeling naar zelfstandigheid, wijsheid en generativiteit

We ontwikkelen ons voortdurend, van kind naar jong volwassene, naar de drukke fase waar we in zitten als dertiger, veertiger of vijftiger, en vervolgens naar de weer rustiger fase van het leven als zestiger of zeventiger, steeds meer richting ouderdom en anciënniteit. Het leven vraagt in die verschillende fases andere dingen van ons, stelt andere eisen aan ons.

Zowel privé als in onze werksituatie leidt ontwikkeling tot het dragen van grotere verantwoordelijkheden, waarbij we ook goed voor onszelf moeten blijven zorgen, nog steeds plezier willen houden en geïnspireerd willen blijven. Zaken die eerder nog interessant voor je waren, zijn dat nu minder, andere aspiraties ontwikkelen zich. Vrijheden en verantwoordelijkheden veranderen en dat geven we met groeiend bewustzijn van onze eigen identiteit vorm. Het leven vraagt in die ontwikkeling steeds meer zelfstandigheid, wijsheid en generativiteit: voor onszelf staan, er staan voor de wereld om ons heen, en weten welke kant het uit kan of moet gaan.

Jouw richting vinden met Het Talentenspel

Voor jezelf staan wordt makkelijker als je weet waar je heen wilt! Persoonlijke ontwikkeling helpt je jóuw richting te vinden. Het Talentenspel kan jou daarbij helpen. Met Het Talentenspel krijg je helder zicht op jouw talenten. Daardoor kan je ze in je dagelijks functioneren beter inzetten. En Het Talentenspel gaat verder: het helpt je dat inzicht in je talenten op een diepe laag van je bewustzijn te verankeren. Zo ga je je beseffen wie je werkelijk bent, en wat jouw unieke kwaliteiten zijn. Dan weet je van binnenuit wanneer jíj in de flow zit, en wat je in je mars hebt.

En als je jouw talenten goed met elkaar laat samen werken, helpen ze je om werkelijk een bijdrage aan de wereld te leveren: dan helpen ze je jouw missie te vervullen. Dan kun je als vanzelf je inbreng doen, zonder dat het moeite kost, of zonder dat het hard ploeteren wordt, omdat je weet waar je heen wilt. Dat voelt stevig en krachtig, en het leven gaat als het ware vanzelf!

Met de tijd ontwikkelt ons gevoel voor wat we willen bijdragen aan de wereld om ons heen. Al ben je aardig in balans als mens, dat betekent niet dat je geen behoefte meer hebt om je te ontwikkelen! Steeds zoeken we naar manieren om inspiratie te vinden en met passie zaken aan te kunnen pakken, te werken. Dat is leven! Wil jij graag onderzoeken hoe jij de grootste vervulling in je leven krijgt? Kijk dan vast verder bij Het Talentenspel!

Waar sta jij op dit moment?!

Je veilig voelen ⇒ zichtbaar zijn leiderschap ontwikkelen!

En hoe zit dat voor jou?

Sta je aan het begin van je persoonlijke groei, en wil je vooral van bepaalde problemen af, zoals onzekerheid of stress?

Het gaat in dat geval vaak meer om je veilig en vertrouwd voelen bij jezelf en in je omgeving. Of om je meer te durven en te laten zien. Kijk dan eens op de pagina’s over haptotherapie en stress en burnout.

Of zit je lekker in je vel, wil je vooral weten waar je echt blij van wordt en welke van je talenten je plezier in het leven bieden? Of leven er bij jou diepere en overstijgende (levens)vragen: over wat je echt bij te dragen hebt aan de wereld, over leiderschap en zingeving in je leven? Het kan ook zijn dat je wilt groeien in je (persoonlijke) leiderschap. Bij al deze vragen kan coaching gericht op persoonlijke ontwikkeling je goed verder helpen.

Inspiratie en meer uit het leven halen!

Als je best lekker in je vel zit, maar graag nog meer uit je zelf wilt halen, of op zoek bent naar nieuwe inspiratie voor je leven of je werk, dan is het van waarde te gaan onderzoeken wat je nog meer allemaal kan. En vooral ook, om nog meer de waarde te gaan zien van wat jij met jouw talenten doet en bijdraagt. Misschien herken je deze uitspraken:

 • Je bent op zoek naar nieuwe inspiratie

 • Je hebt het gevoel dat er meer uit het leven te halen is

 • Je hebt zoveel talenten dat je ze nooit allemaal in kunt zetten!

 • Je wil meer met je talenten doen dan tot nu toe kon in je werk

 • Je wil een andere kant op in je werk, maar je weet nog niet goed hoe

 • Je wil van je hobby je werk maken!

Dit zijn vragen die aangeven dat het tijd wordt je horizon te verbreden en meer te investeren in je persoonlijke ontwikkeling en in je bewustwording van wie je bent en wat jij in het leven precies wil neerzetten.

Je talenten leiden je naar je missie

De waarde van jouw talenten en persoonlijk leiderschap

Hoe zou het zijn, als je je bewuster zou zijn van de talenten die jij hebt?! Als je weet waar jij blij van wordt, en wat jou van binnen uit motiveert. Dan kan je je talenten ook beter inzetten! Daardoor wordt jouw bijdrage aan je werk, je omgeving of de samenleving groter en krachtiger. Als je je eigen talenten kunt zien – zonder te vervallen in grootheidswaanzin! – leidt dat tot meer erkenning en waardering van jezelf. Je maakt dan een stap in persoonlijk leiderschap, en persoonlijke leiderschap is de basis waarop je ook kunt groeien in leiderschap binnen organisaties.

Als je je bewust bent van wie jij bent, en weet wat jouw talenten zijn, dan kun je jouw missie leven en je mooiste dromen werkelijkheid laten worden!

Anne

En als je weet hoe jouw verschillende talenten elkaar aanvullen dan krijg je zicht op je levensmissie, je missie in de samenleving, op wat jij graag wil bijdragen aan een mooiere wereld! Je missie kan voor jou de rode draad zijn, waardoor je helderheid houdt over de dingen die jou doet: de dingen die jou blij maken! Dan weet je waar je voor staat, dat maakt je krachtig, zichtbaar en overtuigend. Er ontstaat een vanzelfsprekendheid om vanuit je kracht te leven, en je potentie te leven. Dit helpt je met meer plezier en vreugde te werken! En het biedt jou de mogelijkheid om te groeien in leiderschap.

Helderheid over wat jij wil bijdragen geeft je de mogelijkheid de dagelijkse werkelijkheid te overstijgen, om visie in te brengen in de organisatie waarin je werkt, en om te leven vanuit een groter bewustzijn van wat voor ons als mens tot onze mogelijkheden behoort en belangrijk en van waarde is.

Het Talentenspel: je talenten ontdekken en laten samenwerken

talentenspel bij anne rodenburg 2

Nieuwsgierig geworden? Als je meer richting wil voor de toekomst, wil weten wat voor werk precies bij jou past, waar je bij je levenskeuzes op kunt letten, zodat je stappen naar de toekomst helemaal bij jou passen, of als je wil groeien in je leiderschap, dan is er binnen mijn praktijk de mogelijkheid om het Talentenspel te spelen. Het Talentenspel helpt je om de verbinding met je diepste ziel te leggen. Het is een spel waarbij je verwondering over jouw mogelijkheden wordt gewekt en dat inspireert tot frisse nieuwe stappen in je levensinvulling, zodat je weet wat jou te doen staat!

Lees meer over Het Talentenspel!

Wat anderen vinden over de begeleiding bij Anne

Het Talentenspel

Positiviteit door het Talentenspel

Ik hoorde je eerder over Het Talentenspel vertellen en ik werd meteen geraakt door je enthousiasme hierover. Volgens mij heb ik toen al meteen gezegd: ‘Dit wil ik een keer bij je gaan doen’! Toen ik het afgelopen jaar even niet meer wist waar ik stond, waar ik naar toe wilde en wat mijn drive en passie was, was voor mij het moment daar om een afspraak te maken. (meer…)

Anke Plomp-Verstappen
Haptotherapeut Weert
Het Talentenspel

Mijn missie met mijn praktijk is nu concreet

Ik was beroepsmatig geïnteresseerd in het Talentenspel. Mijn vraag was: welke richting wil ik uit met mijn eigen praktijk: betreft ruimte en specialisatie. Ik heb mijn missie met het Talentenspel concreet kunnen maken, en ontdekt hoe ik bepaalde talenten op het juiste moment kan inzetten of aan bod kan laten komen. (meer…)

Nicole - speelde Het Talentenspel
Kindercoach
Het Talentenspel

Het Talentenspel heeft mij gesteund om iets wat in mij leeft tot ontwikkeling te brengen!

Ik wilde graag duidelijkheid over de doelgroep waarvoor ik mijn praktijk wil opzetten. De uitkomst van het Talentenspel heeft mij een basis gegeven waarop ik mezelf verder kan ontwikkelen. Ik heb me nu aangemeld voor een training natuurcoaching. Het Talentenspel heeft mij gesteund om iets wat in mij leeft tot ontwikkeling te brengen! Ik vond het fijn dat je mij hebt begeleid, maar mij tevens ook in de gelegenheid hebt gesteld om zelf antwoorden te vinden. (meer…)

Sylvia de Leeuw - speelde Het Talentenspel
Het Talentenspel

Nu is het me glashelder dat een beter evenwicht me helpt om meer te genieten

Hoe houd ik plezier in plaats van steeds meer werken

Naarmate de kinderen zelfstandiger werden, kwam er steeds meer tijd vrij voor mijzelf. Nu ze het huis uit zijn, merk ik dat ik vooral neig meer te gaan werken. Ik merkte steeds vaker tegenzin en vermoeidheid in plaats van alles leuk te vinden, zoals eerder. Dat voelt steeds minder goed. Wat wil ik eigenlijk veel liever doen met die tijd en hoe zorg ik dat dit verandert? (meer…)

Vrouw van 56
Het Talentenspel

Ik heb ook ontdekt hoe mijn talenten samenwerken en hoe ik ze zelf kan sturen

Ik stond aan de vooravond van een nieuwe fase in mijn leven en kon een stuk zelfreflectie en nieuwe inzichten gebruiken. Het was voor mij belangrijk om meer innerlijke rust te krijgen. De ontdekkingstocht naar en met mijn talenten heeft me inzichten gegeven. Niet alleen welke talenten ik nog meer bezit dan ik al dacht, maar ook hoe deze samenwerken en hoe ik ze zelf kan sturen. (meer…)

Miranda Vossen
colette van den heuvel

Suddertijd, reflectie, vertraging, … dat hebben we als mens nodig!

Ik wilde mijn talenten van het onbewuste naar het bewuste halen. Ik wil in de toekomst mijn werk nog meer vanuit mijn eigen talenten vormgeven. Anne had veel aandacht voor de gemoedstoestand waar mee ik binnen kwam en liet mij eerst ‘uitrazen’. (meer…)

Colette van den Heuvel

Vergevingscoaching

Soms merken mensen dat er nog steeds iets in de weg staat, waardoor ze nog niet vrij kunnen neerzetten wat ze het liefst zouden willen. En dat terwijl ze al veel met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn geweest. Het wringt nog ergens, en op een onbewust niveau is er nog oud zeer dat afremt. Dan kan er met een sessie vergevingscoaching op een snelle manier veel ruimte vrij gemaakt worden op een diepgaand niveau, vanuit het besef dat we uiteindelijk allemaal met elkaar verbonden zijn, en samen deel uit maken van een gedeelde wereld: van het leven!

Vergevingscoaching doet haar werk op een bewustzijnslaag van compassie en (zelf)liefde, waarop we de bereidheid kunnen ervaren om werkelijk vanuit liefde met onszelf en met anderen om te gaan. Als we bereid zijn om te vergeven, kiezen we voor de liefde in plaats van voor de angst. Het leven wordt dan een feest van dankbaarheid en vreugde!

cropped 8 PNG logo Anne Rodenburg vierkant

Missie

Ik ben er van overtuigd dat je een volwaardiger leven kunt leiden als je je verbonden voelt met je diepste ziel. Je ervaart dan een gevoel van heel-zijn en je voelt je van waarde voor de samenleving. Daar is compassie voor nodig: compassie voor jezelf, en voor anderen, óók voor hen die je al dan niet bewust pijn hebben gedaan. ‘Kunnen vergeven’ is een grootse manier om met zachtheid en liefde naar jezelf en anderen te leren kijken, zodat oud zeer niet meer in de weg zit, en zodat je werkelijk vrij kunt leven.

je eigen waarde
Bezieling, compassie en vergeving

Deze drie woorden zijn voor mij de sleutel tot het bewustzijn van onze waarde en van wat we kunnen bijdragen aan onze omgeving en de samenleving. Ze vormen de basis van duurzaam en respectvol leven op onze kostbare planeet. Het is mijn missie om eraan bij te dragen dat steeds meer mensen vanuit hun bezieling gaan leven, met compassie voor zichzelf en anderen, en vrij om zichzelf te zijn omdat ze zichzelf en anderen hebben kunnen vergeven.

Klinkt dit inspirerend voor jou?! Wil je ook dichter bij jezelf staan, vanuit (zelf)liefde in harmonie met anderen leven, en helder voor ogen hebben wat jouw missie in het leven is? Ik weet zeker dat dat jou ook meer energie, plezier, en vervulling zal geven. Zodat je het gevoel hebt echt te leven! Ik help je graag bij het vinden van jóuw missie, en maak daarbij gebruik van Het Talentenspel en vergevingscoaching.

Laat me weten wat je wilt!

Hieronder kun je me vragen stellen over de begeleidingsmogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Kruis aan of je je wil aanmelden of een vraag wil stellen en stel je vraag. Ik hoop je in jouw persoonlijke ontwikkeling te mogen helpen, het is zeer inspirerend om met Het Talentenspel aan de slag te gaan!

  Ik wil me aanmelden voor Het Talentenspel

  Ik wil me aanmelden voor Vergevingscoaching

  Ik heb een vraag over persoonlijke ontwikkeling

  Ik heb een vraag over Het Talentenspel

  Ik heb een vraag over het helder krijgen van mijn missie

  Ik heb een vraag over Vergevingscoaching

  Je bericht

  Hierbij geef ik toestemming voor het toesturen van informatie naar bovenstaand email-adres (verplicht)