Verbind je met je ziel, en je vindt rust en inspiratie!

Hé, een nieuwe blog van Anne ?! Ja zeker! Ik weet, je hebt al lang niets meer van mij gehoord! Sommigen hebben zich wellicht al een tijd terug ingeschreven voor de nieuwsbrief, en daarna niets ontvangen. Mijn excuus daarvoor, helaas gaat het zoals het gaat, en vanuit een eenmanspraktijk komen de berichten niet altijd met dezelfde regelmaat: het blijft mensenwerk, en dat is ook nou net mijn werk: Bezield Mensenwerk!

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd, zowel in de praktijk als privé; mooie, saaie en minder mooie dingen (net het leven), en had ik niet de rust en inspiratie om een bericht te schrijven over mijn activiteiten en de praktijk. Zo zie je maar weer, ook ik heb soms mijn handen vol aan het (her)vinden van balans! Je kunt er hieronder verder over lezen!

talenten cirkel

Mijn talenten laten me mijn ‘rode draad’ zien

Nieuwsgierig naar jouw eigen talenten?! Roep ze bijeen ter vergadering!

Als ik uit balans ben, helpt het mij altijd om op zo’n moment stil te staan bij mijn talenten. Deze afbeelding is een afbeelding van mijn talentencirkel. Ik hoef er maar even op af te stemmen en ik zie weer de rode draad door mijn leven waar mijn talenten voor staan: waar wilde ik ook al weer naar toe in mijn leven?! Waar word ik ook al weer blij van?! Mijn talenten wijzen me de weg.

Op gezette tijden neem ik echt even de tijd om bij mijn talenten stil te staan. Vaak ga ik er ook creatief mee aan de slag, zo kan ik echt bij mijn essentie die ik van binnen uit voel, en van waaruit ik wil werken. Een voorbeeld hiervan is de bijgaande afbeelding van mijn innerlijke ‘talenten-vergadering’. Als ik me door te tekenen of naar deze tekening te kijken, weer verbind met mijn innerlijke talenten, lukt het me makkelijk de rode draad weer op te pakken. Dan ontstaat er een diep gevoel van rust, weten wat ik wil, beseffen waar ik blij van wordt en inspiratie voor wat me te doen staat! Ik voel me dan weer bezield! En als ik me bezield voel, heb ik weer eindeloos veel energie?! Word je nieuwsgierig naar jouw talenten en hoe het is om daarmee aan de slag te gaan met het Talentenspel? Kijk dan eens op deze pagina!

Vertrouwen de basis van waaruit ik werk

Zit jij met dingen die je in vertrouwen kwijt wilt? Kijk eens bij Haptotherapie!

Vertrouwen…. Toen ik begon met mijn praktijk was mijn motto:

“vertrouwen in voelen – voelen in vertrouwen”

Inmiddels heb ik mijn motto gericht op een stralende toekomst: “leven vanuit je hart”! Maar vertrouwen blijft de basis van mijn werk als Haptotherapeut. Het is het uitgangspunt dat in mijn werk in elke begeleidingssituatie altijd voorop staat. Als je in de kwetsbare situatie bent dat je uit balans bent, door stress, burn-out, werkdruk of andere oorzaken, dan wil je dat er zorgvuldig wordt omgegaan met datgene wat je in de praktijk vertelt, en je wilt dat het aanbod van begeleiding veilig aanvoelt. Heel vanzelfsprekend toch?…

Veiligheid bereik je in de afstemming op elkaar, toevallig is dat nou net de expertise van een haptotherapeut: het leggen van een veilige basis, vanuit je gevoel, waardoor een cliënt zich uitgenodigd voelt om te delen wat hem of haar werkelijk zwaar op de maag ligt.
Maar ik merk dat mensen soms ook andere ervaringen hebben gehad in de hulpverlening, zich niet gehoord hebben gevoeld, of te veel sturing hebben ervaren. Daardoor zijn ze terughoudend geworden of twijfelachtig en heeft de overtuiging postgevat dat “toch niets helpt”. De stap richting hulp wordt dan groot, al hebben deze mensen daar wel behoefte aan. Herken je jezelf hierin? Zo ja, vervelend dat je je tot nu toe nog niet voldoende geholpen hebt gevoeld, want het is juist zo fijn als je weer een steuntje in de rug krijgt om dingen te verwerken en als je kunt ontdekken hoe je nieuwe stappen kunt nemen.

Op maat en uniek

Vertrouwen ontstaat als begeleiding op maat aangereikt wordt. In haptotherapie gebeurt dat niet alleen in de gesprekken tijdens een begeleiding, maar ook in de aansluitende ervaringsoefeningen en aanraking. Juist door je gevoel aan te spreken, kun je zekerheid verkrijgen of iets vertrouwd is of niet. Begeleiding op maat betekent: aansluiten bij wat jíj nodig hebt, om tot rust te komen, om je vitaliteit terug te vinden, en om je richting naar de toekomst te vinden. En zorgvuldigheid betekent altijd aansluiten bij jouw gevoel en serieus nemen van jouw grenzen! Je bent immers een individu met je unieke moeilijkheden enerzijds en talenten anderzijds. Dus een standaard-insteek werkt niet! En trouwens, wat jij over jezelf vertelt, blijft natuurlijk tussen de muren van de praktijk en is nooit gek (hoeveel mensen niet tegen me zeggen: ”Je zult wel gek vinden, wat ik zeg. Nou, nee dus”!).

Vertrouwen en voelen

Als je kunt voelen, bij je eigen gevoel kunt komen en weet hoe je met je gevoelssignalen om kan gaan en wat je er mee kunt doen, dan ontstaat er vertrouwen: vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de ander, en vertrouwen in het leven. Dan kun je weer meer leven vanuit blijdschap en vreugde. Dit is wat je in Haptotherapie kunt ontwikkelen en leren.

open avond haptonomieOf een begeleiding werkelijk vertrouwd is, kun je alleen maar zelf bepalen als je het ervaren hebt, en daarvoor moet je dus eerst een stap nemen. Voor mensen die dat lastig vinden en eerst eens een kijkje in de praktijk willen nemen zijn er de open avonden of het korte kennismakingsgesprek. En bevalt het niet? Even goede vrienden, en ik geef je als je dat wilt suggesties voor andere plekken waar jij de juiste hulp kunt vinden.

Zit jij met dingen waar je dringend wat mee wilt, zodat je weer verder kunt met je leven? Kijk dan eens of Haptotherapie iets voor jou is!

Balans en ballen hooghouden

Steeds meer burn-outs in Nederland! We multi-tasken wat af, en de rust is soms ver te zoeken. Zelf heb ik ook een hele tijd terug een burn-out gehad. Niet leuk, maar dankzij de burn-out ben ik wel gekomen waar ik nu sta en heb ik geleerd hoe ik kan zorgen dat ik mezelf in balans houdt.

Het kan ook zijn dat je balans niet door stress wordt verstoord, maar door onverwachte of ingrijpende gebeurtenissen in je leven. En toch gaat het werk en het leven dan ook door! Wat er dan speelt in je ene ‘levensrol’, heeft impact op je gedrag in een andere ‘levensrol’.

Het afgelopen jaar heb ik zelf ervaren hoe een onverwachte persoonlijke gebeurtenis mijn balans behoorlijk kon verstoren. Eén van onze dochters kreeg een ongeluk en het leven stond ineens behoorlijk op zijn kop.  Het leidde niet alleen tot een lange herstelperiode voor mijn dochter, maar ze was ook genoodzaakt om door verminderde belastbaarheid een totaal nieuwe balans in haar leven te zoeken.

Verschillende rollen

Ik voelde meteen wat voor mij als moeder echt het belangrijkste is in mijn leven: er kunnen zijn voor mijn naasten als dat nodig is. Ik was blij dat ik op dat moment de tools voor mezelf beschikbaar had om ruimte voor mezelf te creëren, om snel keuzes te kunnen maken en er zoveel mogelijk voor mijn dochter te kunnen zijn, zonder me schuldig te voelen over werkzaken die niet afkwamen. Door alles wat ik in de haptotherapie geleerd heb, kon ik samen met mijn gezin mijn eigen pad kiezen in alle turbulentie. Maar het bleef balanceren, en tegelijkertijd was het ook de kunst om me niet helemaal in mijn moederschap te storten en ruimte te houden voor andere aspecten van mijn leven dan alleen maar mijn moederschap: er stond een voor mij belangrijke lezing gepland, die ik ook goed wilde voorbereiden! Ik vind het soms lastig om die balans te vinden, en dat heeft ook zijn uitwerking op mijn omgeving: als ik te veel in mijn moederschap hang, put ik mezelf uit en doet dat ook iets met de ruimte die mijn kinderen ervaren!

Herken je jezelf in die ouder-kind dynamiek? Vind je het lastig om je thuisrol en werkrol te integreren? Wil jij graag meer balans in de stress, of ben je in een burn-out beland? Overleg met je werkgever of je eventueel een stress- en burn-out traject kunt volgen in mijn praktijk.

Talentenspel Workshop voor groepen

Daarnaast heb ik dit jaar mijn aanbod om te werken met het Talentenspel uitgebreid: ook voor groepen kan ik het Talentenspel nu inzetten. Wat dacht je ervan om je in een groepsworkshop te laten inspireren door samen op te werken met anderen, en te leren van elkaars talenten?

Of lijkt het je wat om het Talentenspel met je afdeling te spelen, zodat je niet elkaar beter leert kennen, maar ook de missie van jouw bedrijf of afdeling scherper kunt stellen? Ik wil je er alles over vertellen wat je wilt weten, stuur me een bericht via het contactformulier of bel me even (0495-586975).

Ben jij ook zzp-er met een eenmanszaak/praktijk? Via deze link kun je bij mijn boek waarin alle maatregelen die je moet nemen in het kader van de AVG overzichtelijk op een rij staan. Deze structuur kun je zo overnemen en in je eigen eenmansbedrijf implementeren (en de realiteit leert dat veel bedrijven nog steeds niet volgens de AVG werken!).

Reageren

Wil je op deze blog reageren? Dat kan! geef je reactie direct onder de blog (dan kan een ander er ook van leren!) of stuur een mailtje alleen naar mij.

Agenda

Wil je weten welke activiteiten er allemaal gepland staan? Kijk dan in mijn Agenda!

Voor de zakelijke markt: kwaliteit, zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid

In de praktijk werkte ik naast de begeleiding aan de implementatie van alle voorschriften van de nieuwe wet op de persoonsgegevens AVG! Wellicht wat saaie stof, maar in ieder geval kunnen mijn cliënten er bij mijn praktijk van op aan dat er zorgvuldig en op een vertrouwelijke manier met hun gegevens wordt omgegaan. En dat geldt ook voor de communicatie tussen mij, werkgevers en cliënt, als ik in de stress-en burn-out trajecten mensen via hun werkgever begeleid.

Als je bij mij in begeleiding komt, kun je er van op aan dat alles netjes geregeld is. Ook werkgevers garandeer ik dat ik altijd zorgvuldig met gegevens om ga.

Vaak doe ik drie-gesprekken tussen mij als begeleider, de cliënt en de werkgever. De ervaring leert dat dat voor het onderlinge begrip tussen werkgever en werknemer in geval van ziekte zeer waardevol is. Ook daarbij is het heel belangrijk dat iedereen op één lijn zit, en dat er zonder toestemming geen informatie over en weer gaat. Gewoon een kwestie van zorgvuldigheid. En daar sta ik absoluut voor!

Zoek je als werkgever naar meer informatie over mijn werkwijze in stress- en burnout trajecten voor de zakelijke markt? Kijk dan hier verder: