Verlang je ook zo terug naar de rust die je in je zomervakantie had?!

Ontspannen aan het roer na de vakantie……??? Jé, ik heb al moeite genoeg om mijn EIGEN RUSTMOMENT te vinden! Laat staan dat ik aan het roer kan gaan staan!

Dat is wat een vrouw met een druk gezin me teruggaf na het lezen van mijn vorige blog! Oh ja, dat was ik even vergeten: het is vaak al een hele klus om je eigen rustmoment te vinden in alle drukte van een gezin met jonge kinderen. Voor veel vrouwen is dat een groot verlangen! En ook al zijn mijn kinderen al weer wat ouder en heb ik mezelf inmiddels wat meer kunnen oefenen in het vinden van mijn rust, ik herinner me nog al te goed wat een moeite het me soms kostte om echt even dat moment voor mezelf te nemen.

STA EENS EVEN STIL: HOE STAAT HET NU MET JOUW RUST?

Daarmee kun je een begin maken door elke dag een moment te nemen dat je alles even stil zet en je afvraagt hoe met jouw rust gesteld is.

Rust

Moment van stilte

Stel jezelf dan eens de volgende vragen:

  • Voel ik mijn lichaam nog?
  • Voel ik mijn voeten op de grond?
  • Kan ik mijn benen op de stoel voelen en mijn rug tegen de leuning?
  • Hoe stroomt mijn adem?
  • Hoe is het op dit moment met mezelf?
  • Ben ik nog lief voor mezelf en blij met mezelf?

CadeautjeHart voor jezelf

Ik nodig je uit jezelf dit cadeautje eens wat vaker te geven, misschien lukt het je zelfs wel elke dag! Het kan helpen je kinderen te zeggen dat het even een kwartiertje MAMA-TIME is: zij aan het kleuren, jij even op de bank, ogen dicht, focus op jezelf. Maar net zo goed op je werk: halverwege de dag de deur even dicht; even een moment voor jezelf, ME-TIME, even hart voor jezelf. DOEN!

 

Zeggenschap over jouw leven

En ja, als je eenmaal die rust weer hebt gevonden, dan ben je ook weer beter in staat om zelf vorm te geven aan de combinatie van gezin en werk, op een zodanige manier dat je ook echt zelf plezier en vervulling ontleent aan de combinatie, en zelf aan het roer staat, de leiding en zeggenschap hebt over jouw leven! Stel je eens voor, dat je je werk en vrije tijd precies zo kunt indelen en opvullen als jij wilt, vanuit je hart…..Heerlijk idee toch? Dat moet toch lekker voelen?!
Je tijd op jouw manier indelen, zoals jij dat wilt, met de dingen die jij in je leven wilt doen, in de combinatie van werk en privé zoals jij je die voorgesteld hebt. Zodat je ook weer tijd hebt om echt met enthousiasme je werk te doen. Ik teken ervoor!

Reageren

Hoe makkelijk vind jij het om je rustmoment te nemen? Ik hoor het graag van je, dus ik nodig je uit je reactie direct onder deze blog te plaatsen (dan kan een ander er ook van leren!) of stuur een mailtje alleen naar mij.

Workshop

Wil je samen met anderen werken aan je RUST, zodat je makkelijker leert dat moment van stilte voor jezelf te nemen, dan is de komende workshop “Ontspannen aan het roer na de vakantie: behoud je rust!” misschien wat voor jou. Als je een vriendin of kennis meeneemt naar de Workshop krijgt de tweede persoon 25% korting op de entreeprijs van € 40! Je kunt de korting samen delen, en je hebt een buddy die met je meegaat!

Deelneemster Workshop
Nu heb ik meegekregen dat ik innerlijke rust zelf kan maken, en prikkels kan uitschakelen, een verademing. Tijd voor mezelf door doodgewoon te pakken en doen wat lekker voelt. Ik kom nu beter voor mezelf op, waardoor ze beter weten wat ze aan mij hebben.
Anne weet de juiste snaar te raken en de denk/rustmomenten tijdens de Workshop maken veel los, daarbij kreeg iedereen ruim voldoende aandacht. De manier van ernaartoe werken maakte dat het heel goed blijft hangen in mijn beleving.