Over het luisterende oor dat jij nodig hebt om in beweging te komen en je eigen balans te hervinden

De afgelopen weken had ik een aantal bijzondere cliëntencontacten. Eigenlijk zijn de gesprekken die ik met cliënten heb meestal bijzonder, maar soms springt er net iets uit! Iets dat mij ook weer een paar dagen bij blijft.
Een paar cliënten gaven aan dat ze binnen hun vriendenkring of bij eerdere hulpverleners niet voldoende verstaan werden in de kern van hun probleem en dat ze daardoor niet het vertrouwen voelden om verder te komen in de oplossing van hun probleem of onzekerheid. Ze kregen weer energie doordat ze zich in ons gesprek verstaan voelden.

Dezelfde trilling

Het was voor hen zó belangrijk dat ze als het ware op dezelfde trilling gehoord en gespiegeld werden, als die ze zelf uitzonden. Met elkaar meevoelen op dezelfde golflengte, en een stilte mogen en kunnen laten vallen, dat zijn de ingrediënten voor een goed begrip, en dat is weer het startpunt om zelf verder te komen.
Ik merk altijd dat een ervaringsoefening of aanraking in aansluiting op het gesprek het probleem en de weg die te gaan is, zo mooi helder kunnen maken.

Vrouw (42 jr – Bij de eindevaluatie)
Ik snapte niet altijd hoe het kon, maar telkens kreeg ik in de sessies weer ervaringen mee, waarmee ik verder kon. Ervaringen waarbij ik dingen ervoer van mezelf in relatie tot anderen, door stil te staan in het moment. Ik heb hierdoor veel over mezelf geleerd, waarmee ik verder kan.

 

Vaak geven mensen aan dat ze niet weten wat er veranderd is ten gevolge van de behandeling, maar dát er iets ten goede veranderd is, is hen wel duidelijk.

Ik vind het zo mooi om te zien dat er dan weer als vanzelf een krachtige eigen beweging ontstaat bij cliënten, en dat mensen weer weten wat hen te doen staat!

Voorkom overspoeling

De komegolflengte - krachtnde workshop op 15 oktober as. ga ik stilstaan bij de vraag hoe je stappen kunt nemen om te zorgen dat jouw werk je niet overspoelt en dat jij aan het roer blijft, zodat je je eigen beweging kunt blijven volgen. Ook daarin ga ik er weer vanuit dat de juiste golflengte je helpt om je moeite om te zetten in jouw kracht.

Als je je voor 23 september aanmeldt, mag je voor € 35 meedoen in plaats voor € 40, de waarde van de workshop! Altijd weer meegenomen toch!

Reageren

Wil je op deze Ann-E-zine reageren? Dat kan! Schrijf een reactie direct onder deze blog (dan kan een ander er ook van leren!) of stuur een mailtje alleen naar mij.