3 Tips om het contact met je ontspanning te behouden als je weer aan het werk gaat

Ken jij het ook? Dat je vol energie van vakantie terugkomt, en dat je dan voor je het weet, al weer tot over je oren in het werk zit, en in het geplan van kinderen wegbrengen en ophalen, schooltassen vullen en ook nog eens wennen aan de nieuwe school- en sporttijden?! Ontspannen na vakantie, blijft dat maar eens als je weer aan het werk gaat!

 3 Tips: ontspannen na vakantie!

ontspannen na vakantieIk geef je 3 tips om deze spagaat zelf al aan te pakken:

1) Gun jezelf de tijd om de opstart te maken
Neem tijd om te landen in het nieuwe moment en de nieuwe inspanning die het leven van je vraagt. Je werk vraagt echt een andere energie van je dan de vakantie, en jij hebt tijd nodig om je daarin in te passen.

2) Houdt contact met het ontspannen gevoel dat je in je vakantie hebt opgebouwd
Tijdens de vakantie heb je waarschijnlijk weer gemerkt hoe prettig je je voelt als er geen of minder druk op je staat. Bewust erbij stilstaan hoe dat emotioneel en in je lijf voelt, helpt je om dat gevoel tijdens het werk af en toe weer terug te pakken, en liever nog, te behouden!

3) Sta stil bij de vraag: wat is jouw verlangen voor de toekomst?
Om je energie in je werk te blijven houden is het belangrijk regelmatig stil te staan bij de vraag of je in je werk (nog) taken vervult waar jij zelf blij van wordt. Een goed gevoel is namelijk jouw bron van energie om een taak langdurig te kunnen vervullen. Het helpt daarbij je af en toe af te vragen wat jij in de toekomst zou willen: is dit werk jou op je lijf geschreven? Of zou je langzamerhand een stap(je) vooruit willen nemen?

Het effect van druk

Tegelijkertijd met de opstart thuis, voel je de druk weer van die ene opdracht op je werk die af moet, of van dat doel dat dit jaar behaald moet worden. Waardoor ontstaat die druk eigenlijk? Is het je eigen bewijsdrang, wat gebeurt er als het doel niet gehaald wordt? Gebeurt er dan iets waar je bang voor bent?

Hoe ga jij hier mee om? Ik hoor het graag van je dus ik nodig je uit je reactie onder deze blog te plaatsen.

voor kom je post vakantie dipWorkshop

Wil jij ook voorkomen dat je meteen weer overspoeld wordt door alles wat moet? In de workshop “Hoe blijf jij ontspannen aan het roer na de vakantie?” gaan we samen aan de slag om jezelf hierin weer op te pakken en te ontdekken hoe je zelf de baas blijft over jouw leven. Ik weet uit ervaring dat het heel inspirerend is en zó veel meer oplevert als je met een groep vrouwen aandacht aan dit thema besteedt in plaats van alleen, en samen stil staat bij wat jouw oplossing hiervoor is!

Als je je voor 8 september aanmeldt mag je voor € 30 meedoen in plaats van € 40, de eigenlijke waarde van de workshop! Dus als het toch al leuk en waardevol voor je voelt om hier aan mee te doen, hak dan meteen de knoop door en geef je op: dat scheelt je weer € 10!

Maandagochtend

Ik kan daar zelf over zeggen:
De eerste maandagochtend na mijn vakantie zat ik klaar om aan te pakken, maar ik kwam tot niets, en was er totaal nog niet aan toe om “productie” te leveren.
Eerst had ik tijd nodig om te landen, de overstap te maken van vakantie naar ‘weer iets in de wereld zetten’. Daarbij hielp het ook niet dat ik pas de vorige avond van vakantie was teruggekomen: ‘tijd nemen dus’ om mezelf in mijn hart ook weer met mijn werk te verbinden!

 

Sfeer proeven op Open Avond

Wil je eerst eens zien waar en hoe ik werk, en mij vragen stellen, kom dan naar de Open Avond van 7 september as. Tijdens de Open avond is er volop ruimte om sfeer te proeven, een kopje koffie te drinken, en te kijken wat ik jou te bieden heb in de fase waar jij in zit.

Reageren

Wil je op deze blog reageren? Dat kan! Schrijf een reactie direct onder deze blog (dan kan een ander er ook van leren!) of stuur een mailtje alleen naar mij.

PS

Wil je niet wachten tot september, kijk dan nu al of een zakelijk traject iets voor jou is! Je werkgever vindt het toch ook fijn als jij in balans blijft na de vakantie!