Hoe je er voor kunt zorgen dat je uitrust, weer in beweging komt en zin krijgt om na de vakantie weer te werken!

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest mezelf te verdiepen in wat ik nu echt te bieden heb, als mens voor de wereld, als moeder voor onze kinderen, als therapeut in mijn praktijk. Daarvoor was het nodig en ook heerlijk om echt even stil te staan bij mezelf. Zodat ik weer vol energie aan de slag kan met mijn praktijk!

Stil staan bij jezelf

Stil staan bij een aantal vragen: Wat is de waarde van wie ik wezenlijk ben? Hoe is dat voor mezelf en wat heb ik de wereld daarmee te bieden? Waar word ik blij van en wat wil ik graag bieden? Omdat ik echt de tijd nam om bij mezelf stil te staan, en mijn diepste verlangens naar boven te laten komen, ontdekte ik dat ik eigenlijk al heel lang weet waar ik aan wil bijdragen.

Hoe zit dat bij jou? Kijk hieronder verder:

 Dat wat ik allang wist!

Gisterenavond bladerde ik door een oud schriftje, waar ik twaalf jaar geleden al in geschreven heb, waar ik in mijn werk naar wilde streven, wat mijn verlangen was. En het bijzondere is dat ik gisteren ontdekte dat er twaalf jaar terug eigenlijk al precies stond, waar ik nu naar op weg ben: mensen stimuleren te groeien om steeds meer vanuit hun eigen wezen te gaan leven ÉN werken.
Wel zag ik een enorme ontwikkeling van wat ik toen verlangde naar wat er nu is:  ik heb inmiddels verschillende opleidingen gedaan, er staat een praktijk en mijn praktijkervaring heb ik opgebouwd! Daarbij ervaar ik dat ik een enorme verdieping heb ondergaan van mijn eigen bewustzijn. Wauw, als je terugkijkt zie je wat je ongemerkt allemaal gedaan hebt! En dat is allemaal begonnen doordat ik mijn dromen ooit opgeschreven heb!

Heb jij al wel eens stil gestaan bij wat jouw waarde is??!! En heb jij al eens teruggekeken naar wat je allemaal bereikt, ervaren en bijgedragen hebt? Het geeft je echt een goed gevoel om alles eens van de positieve kant te bekijken!

Rust en beweging in de zomervakantie

Saint-Theoffrey, Frankrijk

Helderheid over jouw plan!

Tijd om tevreden achterover te leunen? Nou, op gezette tijden, ja, heerlijk. En ook wil ik verder. En het is voor mij zó belangrijk en fijn om te weten waar ik naar toe wil! Met mijn verlangen als bron voor de invulling van mijn privé- en werkactiviteiten in de komende tijd. Achterover leunen en genieten is heerlijk als je weet wat er in de toekomst ligt, dan wel te verwachten is! Dat je weet wat jij de komende periode wilt bereiken, als mens! Niets heerlijker dan twee weken zomervakantie en daarna het gevoel hebben dat je weer weet waar je het allemaal voor doet, en waar jouw hart warm van wordt! Dat voelt toch heel anders dan straks de zomervakantie afsluiten met het gevoel dat je 6 weken lang de opvang van je kinderen hebt zitten regelen en eigenlijk al weer toe bent aan een week vakantie voor jezelf?!

Heb jij wel eens nagedacht over wat je eigenlijk met heel je hart wilt? Stel je eens voor als je daar vrij zou over kunnen brainstormen en dromen! Gewoon, als je in de vakantie eens een uurtje helemaal voor jezelf hebt, en op een stille plek in de natuur zit.
Of heb je in jouw leven eigenlijk helemaal geen ruimte om eens een uurtje alleen op een plek te zitten?! Ik vond het knap lastig toen onze kinderen nog klein waren om mezelf dat uurtje te gunnen.

Eerst rust en ruimte en dan weer vanuit jezelf in beweging komen

En toch, dat uurtje en misschien zelfs een hele ochtend, middag of avond, is zo belangrijk om jezelf ‘on track’ te houden! Om tot rust te komen, weer actief te worden vanuit je eigen beweging en te dromen over de toekomst. En na dat uurtje, je inzichten en vreugdevolle ontdekkingen delen met je partner of vrienden, met een glaasje wijn erbij!

Zomer-uitnodiging

Ik bied je deze zomer een handig hulpje om dat uur voor jezelf te nemen en eens stil te staan bij hoe jij je ruimte voor jezelf neemt: thuis, op vakantie, en op het werk.

In drie stappen zal ik je telkens een kleine opdracht geven waarmee je een uurtje in alle rust aan de slag kunt gaan. En ik zeg met nadruk, een KLEINE opdracht. Eigenlijk meer een UITNODIGING, die jou juist energie geeft! Juist in de vakantie is die ruimte te creëren omdat alle andere ritmes en bezigheden even stil liggen. Makkelijk als je dan kunt zeggen: “sorry, dit uurtje is voor mij! ik heb een zomeropdracht te doen!” En de bedoeling van de opdracht? Vooral jezelf dat moment van ontspanning en rust op jezelf gunnen door om bij jezelf stil te staan, tussen alle kinderdruktes en familieverplichtingen door. Tijdens dat ene uurtje mogen anderen even je kinderen in de gaten houden en zullen de mensen om je heen zichzelf even moeten vermaken. Want jij hebt tijd voor jezelf gemaakt!

Tot rust komen in je vakantie

De Kariatiden van het Erechteion – Athene

Zomeractie: tijd voor jezelf!

Doe je mee?! Schrijf je in voor de 3 zomer-uitnodigingen: om de 2 weken krijg je een uitnodiging of herinnering – net hoe jij het wilt zien – toegestuurd om een uur voor jezelf te nemen. Ik geef je dan wat suggesties hoe je dat uur kunt invullen, zodat jij je rust vindt, je eigen beweging weer ontdekt en eens lekker kunt mijmeren over de toekomst en jouw verlangens.

Dan wens ik je nu een fijne zomervakantie! Tot in augustus!

Ben je nog geen lid van mijn tweewekelijkse Ann-E-zine, dan kun je je daarvoor hier inschrijven. Je ontvangt dan ook 9 GRATIS tips voor rust bij een burnout! De volgende blog verschijnt weer begin of half augustus.E-zine Anne Rodenburg Haptotherapie