Als je gebruik maakt van de hulpbronnen en mensen om je heen, wordt het leven voor jou ook een stuk makkelijker!

Een paar weken terug was ik op een bijeenkomst van Female, een van de netwerken voor onderneemsters in Weert. Samen met een groep vrouwen van het netwerk Ladies at Work uit Venlo die te gast waren, brainstormden we over de meerwaarde van het deelnemen aan een vrouwennetwerk.
Allemaal waren we het er over eens, we zochten in ons netwerk inspiratie met elkaar. En daarnaast zochten we gezelligheid, maar we kwamen zeker niet alléén voor dat kopje koffie of thee en om lekker bij te kletsen: allemaal hadden we ook het verlangen dat het ons iets zou opleveren in het manifesteren van ons zelf, in ons bedrijf. En we werden vooral blij bij het besef dat je door te delen met anderen veel verder komt dan als je alles alleen blijft doen. Kort samen gevat: 1 + 1 = 10!!

Delen met anderen

samen kun je zoveel meerOok als je meer richting wilt geven aan je leven en meer rust en balans wilt bereiken, is het zo fijn om je zorgen met anderen te kunnen delen. Om, als je even vast loopt, hulp te vragen aan anderen. Dat kan de vraag zijn of ze echt iets van je over willen nemen, maar het kan ook een vraag om hulp bij het krijgen van nieuwe inspiratie zijn, als je het spoor even bijster bent, of om het deprimerende gevoel te delen, van het even niet meer te weten. Dat kan met je naasten, en het is ook fijn om binnen je werk mensen te hebben om te kunnen sparren. Deze week heb ik daar nog dankbaar gebruik van gemaakt: goede raad gevraagd bij mijn Facebookgroep van de Zichtbare Onderneemster. Heerlijk om dan samen weer ‘het licht’ te vinden!

Natuurlijke hulpbronnen

Ik zou jou daar ook zo graag  mee op weg helpen! Want ik weet dat al mijn klanten verlangen naar meer betrokkenheid van de mensen om hen heen, en dat we dat vaak toch zo lastig vinden om voor elkaar te krijgen. Stap 4 in mijn stappenplan dat ik gebruik om meer balans tussen werk en privé te krijgen, gaat over het inzetten van je hulpbronnen.

Heb JIJ er wel eens bij stil gestaan dat je niet alles zelf hoeft te doen? Dat je niet alleen je naasten om je heen hebt, maar misschien ook wel de beschikking hebt over natuurlijke hulpbronnen? Dat die er voor kunnen zorgen dat dingen ‘zomaar’ op je pad komen, waardoor alles wat makkelijker gaat, en waardoor je een lekkere flow ervaart? Kun jij weer extra kracht voelen op het moment dat je geniet van de dingen om je heen, van de energie die de natuur je weer kan geven, of als je je verbindt met een groter geheel, en je voorstelt dat je gedragen wordt in plaats van aan het ploeteren bent?

Voor een fijne balans tussen werk en privé is het zo waardevol als je contact hebt met je natuurlijke hulpbronnen en als je met je collega’s op je werk en met je vrienden en familie je verhaal kunt delen: ze kunnen je helpen om weer in je kracht te komen en geven je voeding.

Kerstdiner

Laat jij je genoeg voeden door je natuurlijke hulpbronnen, loop je wel eens lekker buiten, vol besef van de natuur om je heen en dat het leven doorgaat, ook al val jij af en toe stil? Gun jezelf eens een lekkere winterwandeling tijdens de komende feestdagen. En laat je voeden door de sfeer en gezelligheid van de komende kerstdagen! Of was je van plan vooral hard te gaan rennen om het anderen naar de zin te maken, zodat iedereen lekker te eten heeft? Kijk eens of je het creëren van lekkere maaltijden wat kan delen met de mensen met wie je de feestdagen doorbrengt, tenzij jij natuurlijk geniet van het kokkerellen en helemaal in je element bent als je voor tien mensen vier gangen klaarmaakt, want dat kan natuurlijk ook! Wie ben jij daarin eigenlijk echt? Bereid jij dat uitgebreide kerstdiner voor je eigen plezier, of vooral om te zorgen dat anderen het naar de zin hebben?

Meer samen delen, genieten, en elkaar inspireren

wensen Ik wens je met heel mijn hart hele fijne feestdagen. En dat je kunt genieten van wat je dit jaar allemaal gedaan hebt. Ik nodig je uit om op oudejaarsavond met een positieve blik op je zelf  en het afgelopen jaar terug te kijken, en dat te delen met al die fijne mensen om je heen! Ik nodig je uit om de tijd te nemen, om je in alle rust te verbinden met de mensen om je heen, gesteund door de gezellige warme sfeer van lichtjes, lampjes en kerst.
Sta er weer even bij stil hoe veel makkelijker alles lijkt, als je de dingen kunt doen met een gevoel van verbinding. Want ‘samen’ gaat alles zoveel makkelijker dan alleen. En ook ik ervaar hoe vaak ik dat weer even vergeet, en hoe ik weer hard neig te gaan werken, dus ik weet precies hoe dat geploeter voelt! Maar nu, met de feestdagen even niet, want ik neem lekker even vrij.

Neem jij je ook voor meer verbinding op te zoeken, meer samen te doen en te delen, en wil je zo voor jezelf meer balans tussen werk en privé vinden? Voel je dan welkom op de workshop 14 januari in het nieuwe jaar. Als je je voor 24 december aanmeldt, krijg je nog 20% korting op de workshopbijdrage en mag je voor 40 euro meedoen. Even inschrijven dus, nog voor kerstavond! Daarna wordt de prijs 50 euro, de werkelijke waarde van de workshop.

Ik hoop je echt in het nieuwe jaar te zien, want ik weet dat zoveel vrouwen eigenlijk veel te veel hooi op hun vork hebben, telkens maar druk zijn, terwijl hun werkelijke behoefte echt is dat ze meer rust en tijd voor zichzelf hebben. En ik zou het echt heel gaaf vinden als je komt, zodat je kunt ervaren hoe fijn het is jouw ervaringen met andere vrouwen te delen. En je weet nu: 1 + 1 = 10!!

Herma (55 jr – na afloop van de vorige workshop)

Ik was nieuwsgierig naar de haptonomie en op zoek naar manieren om meer rust te vinden. Ik heb Anne tijdens de workshop als een betrokken, initiatiefrijke en goede luisteraar ervaren, waardoor ik me besefte dat ik zelf keuzes moet maken. Bijv. of ik besluit in de avond door te werken of niet. Deze gedachte helpt me nu soms om mezelf toe te staan een avond te luieren terwijl ik nog veel werk heb te doen.

 

Laat je uitnodigen!

Had je het filmpje over de workshop al gezien op Facebook of YouTube? Hier kun je ze alsnog bekijken! De data die ik in de filmpjes noem zijn deels al verlopen, maar je kunt je nog steeds inschrijven voor 24 december, en daardoor nog met korting meedoen aan de workshop: voor 40 euro!

d6309ece fcd6 4a59 afb4 69fdb6645251

REAGEREN

Wil je op deze blog reageren? Dat kan! geef je reactie direct onder de blog (dan kan een ander er ook van leren!) of stuur een mailtje alleen naar mij.