7 doorvoelde stappen naar meer balans tussen werk en privé voor hoger opgeleide vrouwen die zich bewust willen worden van hun eigen waarde

 

In mijn praktijkvoering heb ik de afgelopen jaren steeds weer gemerkt hoeveel verschillende aspecten er aan mijn werk zitten: niet alleen het vak als haptotherapeut, maar ook de belangen van mijn vakgebied, de administratie, zorgverzekeraars, bijscholingen, marketing, etc. etc.

Hartstikke boeiend die diversiteit in mijn werk, maar soms ook wel eens veel, pffff,….

Zeker als er in mijn privé-leven ook van alles gebeurt wat aandacht vraagt. Want één ding dat ik in de afgelopen jaren geleerd heb, is, dat ik als vrouw heel graag thuis een goede basis wil creëeren, zodat daar alles lekker draait. De dag vliegt om, en voor ik het weet heb ik op een dag alleen maar gevolg gegeven aan de dingen die op mijn pad kwamen, in plaats van aan datgene wat ik eigenlijk zelf wilde doen.  En dan ga ik nog harder werken, mijn best doen, en forceren in plaats van zacht en vriendelijk voor mezelf te zijn en mezelf de ruimte te geven die ik diep in mijn hart wil om meer te genieten en rust te nemen, zodat ik meer vanuit mijn vrouwelijke kracht kan werken.

Pfff…Herkenbaar voor jou?!

Herkenbaar voor jou? Heb jij – of je nu zzp-er bent of ergens in dienst – ook een verlangen om meer rust te brengen in je werk dat je met al je enthousiasme mooi neer wil zetten? Om meer te mogen in je werk in plaats van te moeten? Om meer van de combinatie van werk en privé te kunnen genieten?

Ik verlangde er heel sterk naar om daar meer balans in te krijgen, zodat er meer ruimte zou zijn om mijn eigen pad te volgen. Het wordt mij steeds duidelijker hoe ik die ruimte kan creëren voor mezelf. Het betekent een heleboel  zaken, meningen van anderen en eigen overtuigingen loslaten, en elke dag opnieuw weer voor mezelf stil staan of deze dag zo liep als ik eigenlijk wilde, en vooral, aan het begin van de dag de tijd nemen om mezelf als startpunt te nemen (en ja, ik vergeet dat ook heel vaak nog?). En vooral veel te genieten van wat er allemaal al is, en af en toe even niets te hoeven! Herkenbaar voor jou, dat het lastig is jezelf die tijd te gunnen?

7 stappen naar blijheid, geluk en rust

Stappen naar blijheid, geluk en rust

Langzamerhand heb ik voor mezelf zeven stappen ontwikkeld om meer blijheid, geluk en rust in mijn leven te bereiken. In die stappen kom ik telkens terug op haptonomische ervaringen, maar ook gebruik ik meditatie- en schrijfoefeningen om met je overtuigingen aan de gang te gaan, en bij je verlangen uit te komen. Inmiddels is mijn rugzakje met hulpmiddelen, ervaringensituaties en oefeningen namelijk lekker gevuld! En bij een paar van die stappen hoort voor mij ook ‘vaak genoeg naar buiten gaan’!

 

De 7 stappen

In grote lijnen zijn deze stappen:

1.    Rust vinden
2.    Ontdekken wat jij lastig en moeilijk vindt
3.    Focussen op je verlangen
4.    Je moeite omzetten in je verlangen
5.    Bronnen van ondersteuning opzoeken
6.    De verandering in gang zetten: acties nemen!
7.    Genieten van het resultaat!

En het is heerlijk om mezelf steeds  meer ruimte te kunnen geven om te genieten, om het geluk te zien wat er in elk moment is, en de rust daarvan te ervaren. Dat is voor mij echt weer een bron om weer een nieuwe stap te nemen en vol enthousiasme weer verder te gaan met mijn praktijk en het begeleiden van vrouwen die meer rust in hun drukke leven willen. Een hele belangrijke stap om dit te bereiken was het ook om steeds weer stil te staan bij de kern van wie ik ben en van wat ik in mijn leven en werk wil verwerkelijken en realiseren.

Ik ben op dit moment bezig om deze 7 stappen ook meer in mijn werkwijze te verwerken met vrouwen die veel druk en drukte ervaren, zodat je concrete handvaten krijgt om meer blijheid, geluk en rust in jouw drukke leven te bereiken. Het is nog niet helemaal af, ‘works-in-progress’ zullen we maar zeggen, dus wellicht comprimeer ik het nog naar 5 stappen. Maar het hoeft toch ook nog niet af te zijn toch! We blijven ons ons hele leven ontwikkelen! Gun jij jezelf ook dat het werk dat je aflevert nog niet helemaal af en perfect hoeft te zijn?

Nieuwsgierig?

Maakt dit je nieuwsgierig? Heb jij ook een verlangen om meer vanuit je eigen hart te werken en beter te weten waar jij heen wilt? Op de komende Open Avond kun je me meer vragen over deze werkwijze die ik aan het ontwikkelen ben, en je kunt ook vragen  stellen over wat deze werkwijze voor jou zou kunnen betekenen. Ook een kijkje in de keuken van de Haptotherapie is dan mogelijk. Tijdens de Workshop in januari wil ik mijn ervaringen met mijn stappen en werkwijze met jullie delen. Je bent van harte welkom! 


De toegang tot de Open Avond is gratis, wel vraag ik je even aan te melden via de link, zodat ik weet wie ik allemaal kan verwachten. Kosten van de Workshop zijn 30 € bij vroegtijdige aanmelding: voor 8 december. En ik weet hoe het is om lang te denken: ‘nou het komt wel, het gaat best wel aardig, zo erg is het nou ook weer niet…….’, maar waarom erin blijven hangen als je voelt dat ook jouw leven best wel wat rust en richting kan gebruiken, gewoon omdat jij het waard bent. Je bent in ieder geval meer dan welkom!

Reageren

Wil je op deze blog reageren? Dat kan! geef je reactie direct onder de blog (dan kan een ander er ook van leren!) of stuur een mailtje alleen naar mij.