en zo minder last te hebben van alles wat op je afkomt!

Veel van mijn cliënten geven aan dat ze lange tijd een goede balans hadden tussen werk en privé. Ze hadden het juiste evenwicht tussen rust, ontspannende inspanning, leuke activiteiten, thuisverplichtingen en werk, en de vaart zat er lekker in. Zo hadden ze het gevoel dat ze de hele wereld aan konden.

Onverwachte extra druk

Soms kwam er dan toch ineens een moment dat het niet meer lukte om alle ballen hoog te houden. Ongemerkt hadden ze zich toch uitgeput en niet op tijd op de rem getrapt om bij te komen. Er was onverwachte extra druk op hun dagelijkse activiteiten komen te liggen. Bijvoorbeeld door ziekte in de familie, een overlijden, uitval van een collega op het werk, of ziekte van de kinderen ziek.

Wat tot dan toe allemaal vlekkeloos liep, blijkt dan ineens te veel, en vaak is er in eerste instantie verwondering: “hoe kan dit nou, ik dacht het goed op orde te hebben!”.

Je gevoel gebruiken en stilstaan bij jezelf

Vaak hebben we overtuigingen in ons hoofd die leidraad zijn voor ons dagelijks handelen. Veel mensen hebben niet geleerd hun gevoel te gebruiken en regelmatig even bij zichzelf stil te staan om te checken hoe het er voor staat met hun energie en levenslust: we gaan maar door!

En als we dan ineens door het leven stil gezet worden, en we kijken terug, dan zie je vaak allemaal momenten dat je eigenlijk toch al signalen van je lijf kreeg: een zwaar gevoel in je maag, een zere rug, moeite met opstaan, een stressreactie bij het laatste mailtje in je mailbox, geirriteerd reageren op je naasten, geen zin meer in dat leuke uitje….

Zou jij het ook fijn vinden als je dat eerder door zou hebben? Als je eerder jouw signalen opmerkte die je helpen een pas  op de plaats te maken? Zodat je op tijd kunt herstellen, en niet tot de uitputting doorgaat? Door je aandacht naar binnen te richten en te voelen wat er in je lijf gebeurt? In een WORKSHOP kan je ervaren hoe het je goed doet om stil te staan bij jezelf.

Samen ervaren

Misschien heb je voor jezelf al eens geprobeerd vaker een pas op de plaats te maken, maar lukte dat moeilijk omdat er steeds weer iets tussendoor komt: ik heb gemerkt dat juist het samen met anderen de tijd nemen om stil te staan veel makkelijker is. Ook als er een uitnodiging is om de tijd voor jezelf te nemen, helpt dat mensen om tot rust te komen. Het helpt dus om er niet alleen voor te staan! Voor mij geldt dat ook nog steeds: als mens blijf je groeien door de inbreng van anderen!

gevoel, aandacht en focus

Je gevoel gebruiken in het dagelijks leven

Als je in rust meer ruimte voor jezelf kunt ervaren, en ontdekt hebt hoe jij reageert als anderen bij jou in de buurt zijn of juist afstand houden, dan lukt het je ook steeds beter om in het dagelijks leven terug te gaan naar je eigen rust, en makkelijker om te gaan met de aan- en afwezigheid van anderen. Je kunt je gevoel dus ook inzetten om meer ruimte te ervaren in het dagelijks leven. Lekker toch?!

De komende workshop

In de workshop op 22 juni staan 3 dingen centraal:

  • leren stilstaan bij wat (er) eigenlijk (te) ‘voelen’ is
  • in beweging komen vanuit je eigen ruimte, gevoel
  • dat wat jij van jezelf voelt, inbrengen in het contact met de ander, de buitenwereld.
Cliënte van 54 jr na 8 sessies:
“Anne heeft me in 1 jaar helpen (of laten?) groeien. Ze heeft me letterlijk laten voelen hoe ik in beweging kan komen en meer ruimte voor mezelf in kan nemen. Ik voel me stevig, ik heb de bevestiging van anderen niet meer nodig, ik vertrouw op mijn eigen gevoel en vaar mijn eigen koers. Ik geniet dagelijks van de ruimte die de behandeling mij gegeven heeft !”

Haptonomie Workshop

Wil jij ook ontdekken hoe je meer ruimte voor jezelf kunt krijgen, en ervaren hoe je letterlijk zelf in beweging kunt komen? Schrijf je dan in voor deze WORKSHOP. De inschrijving sluit op 18 juni as.

 

PS Je kunt natuurlijk ook meteen inschrijven voor een individuele sessie of een zakelijk of particulier traject.