Een sterke verbinding met je gevoel is een voorwaarde voor een ontspannen en gezond leven

Deze week gaf ik een lezing voor een groep van 50 vrouwen. De meesten hadden het gevoel dat ze best makkelijk met anderen praten over wat hen bezig houdt.
Totdat… het ging over het delen van je zorgen over jezelf: je angsten, somberheid, onzekerheid of gebrek aan energie. Veel mensen in de groep vonden dat lastig, en zelf herken ik ook dat het dan veel ingewikkelder is. Hoe dichter het bij onszelf komt, hoe moeilijker we het vinden om onze zorgen te delen met een ander.

Verbinding met je gevoel maakt het makkelijker je persoonlijke zorgen te delen

In de Haptotherapie ben ik dagelijks bezig om mensen te helpen daar manieren voor te vinden, door ze te helpen hun verbinding met hun eigen gevoel te herstellen.

Zodat ze:

  • van daaruit de verbinding kunnen leggen met de wereld om zich heen
  • kunnen zeggen wat ze zo dwars zit dat ze er niet van kunnen slapen

en zodat ze weer verder kunnen: die dingen doen die nog op hun ‘to-do-list’ staan, en de dingen die ze vanuit hun hart graag willen. Het klinkt heel SIMPEL, we maken het onszelf alleen zo moeilijk…: telkens weer is het leren loslaten… van het moeten, van onze overtuigingen, van onze angsten.

Verbinding met jezelf en je gesteund weten

Dat is wat cliënten in de sessies en workshops ook zo fijn vinden, dat ze het niet alleen hoeven te doen. En als ze de verbinding met zichzelf en met anderen dan weer hersteld hebben, dan kunnen ze weer voort, en kunnen ze de dingen die in het dagelijks leven moeten gebeuren weer vol energie doen, zodat ze er weer blij van worden.

Vrouw (32 jr – Bij de eindevaluatie)
Ik snapte niet altijd hoe het kon, maar telkens kreeg ik in de sessies weer ervaringen mee, waarmee ik verder kon. Ervaringen waarbij ik dingen ervoer van mezelf in relatie tot anderen, door stil te staan in het moment. Ik heb hierdoor veel over mezelf geleerd, waarmee ik verder kan.

 

Zelf de verbinding met je gevoel leren ervaren om stress & burn-out te voorkomen

Hóe je dichtLeef meer je eigen levener bij je gevoel kunt komen, en hóe je meer de verbinding met de wereld om je heen kunt ervaren, dát kun JIJ ook meemaken tijdens mijn komende lezing op 17 mei in Sportcafé De Bron in Weert. Ik neem je dan mee in de wereld van de haptotherapie, en de mogelijkheden die haptonomie biedt om stress te verminderen en burn-out te voorkomen, zo waardevol voor vrouwen die van alles in hun drukke leven moeten zien te combineren. Tijdens de lezing help ik je ook te ervaren hoe je dichter bij jezelf kunt komen, dichter bij je gevoel, zodat je weer verbinding voelt met je hart. Een beetje spannend misschien? Dat geeft niets, je bent welkom! (ik vond dat vroeger ook vaak, maar ben er echt verder meegekomen, het heeft me rust gegeven, heerlijk!).

Dichter bij je gevoel met energie als resultaat

Dichter bij je gevoel zijn, dat helpt je echt aan hernieuwde energie om alle bordjes hoog te houden. En het is ook zo belangrijk om inzicht te krijgen hoe je die energie blijvend in balans kunt houden, zodat dat vanzelfsprekend voor je wordt, en je weer weet wat je in je leven wilt.

Dan kan je je werk (die ene opdracht die nog af moet), al die huishoudelijke dingen (de was, etc.), en de begeleiding van je kinderen (naar clubjes en vriendinnetjes, helpen met school, leren omgaan met pijn, verdriet en boosheid) allemaal wel weer combineren, organisch, vanuit je gevoel. Dat zou heerlijk zijn, toch? Een groot verlangen van jou? Het lijkt soms zo moeilijk, en het is zo simpel, als je er je aandacht aan wilt besteden en het gaat doen!

Ik geloof echt dat als je weer dichter bij je gevoel bent, en de waarde kan ervaren van datgene wat je allemaal op een dag doet, dat je dan weer de energie krijgt om alles af te krijgen wat er nog ‘moet’.

Hoe zou het voor jou zijn als je op gezette tijden afstand kunt nemen van je dagelijkse routine en even kunt stilstaan bij jezelf? En de verbinding met jezelf weer kunt hervinden? Zodat je weer kunt voelen dat je leeft, dat het leven je meeneemt, op jouw tempo en op jouw manier…

En hoe zou het zijn als je de energie weer voelt die je daarvan krijgt en je weer gesteund voelt door je omgeving, zodat je:

  • Eindelijk wel weer de klussen gedaan krijgt die al lang op je liggen te wachten
  • De stapels was wel netjes uit de weg zijn geruimd
  • Je wel weer zin hebt om gezellig met vriendinnen af te spreken

Ik laat je tijdens de lezing ontdekken wat je precies nodig hebt om die verbinding met je gevoel weer te herstellen, en hoe het contact van mens tot mens zo makkelijk met één hand op je rug weer te ervaren is. En ook wat jou dan precies kan helpen om weer meer bij jezelf te komen.

Tijdens de lezing doe ik ook een super aantrekkelijk aanbod voor deelname aan de ont-stress-dag die ik op zaterdag 4 juni a.s. organiseer. Waarom langer wachten, en voortmodderen tussen stress en drukte?! Ik kijk er naar uit je te ontmoeten tijdens de lezing, en vertel je graag alles over haptonomie, haptotherapie en het omgaan met jouw gevoel. De toegang is gratis. Meld je a.j.b. wel even aan, dan weten we hoeveel koffie en thee we klaar moeten zetten.

Math (44 jr – Bij de eindevaluatie)
Toen ik bij Anne kwam vond ik het leven stormachtig en was ik behoorlijk uit balans. Ik wilde graag weer in contact komen met mijn gevoel in plaats van te verklaren en te begrijpen.Ik kan nu meer bij mijn gevoel blijven, en makkelijker onderscheiden wat van mij en wat van een ander is. Ik kan een “punt” achter mijn gedachten zetten, en heb geleerd beter voor mezelf op te komen. Ik sta meer in contact met mezelf en ben eigenlijk best tevreden met mezelf. Dit komt tot uiting in mijn relatie, mijn werk en in contact met anderen.Ik vond de begeleiding bij Anne erg prettig. Het bracht rust bij mij. Ik kan haar als mens en als haptotherapeut zeker aan anderen aanbevelen, en ben dankbaar haar te hebben mogen ontmoeten.

 

Aanmelden Lezing

Aanmelden Lezing


    Je bericht

    Hierbij geef ik toestemming voor het toesturen van informatie naar bovenstaand email-adres (verplicht)