Over hoe haptonomie je helpt om van je hoofd in je lijf te komen

Yeah! Het heeft wat zweetdruppels gekost, maar mijn site is van kleur veranderd, en de indeling heeft een flinke wijziging ondergaan. Veel concreter krijg je nu zicht op de mogelijkheden voor stress & burn-out gerelateerde coaching. En ik ben toe aan rust in mijn hoofd!


Nieuwsgierig naar de ‘look en feel’? Blader via het menu eens verder over mijn site. En voel je vrij je reactie te geven, onderaan deze blog op mijn website. Ik hoor graag van je!
Met heel veel dank aan Mariëlle (www.ziazan.nl) die me geholpen heeft de uitstraling aan te passen aan mijn verlangen van binnen uit: naar meer zachtheid, warmte en openheid; en aan Riet: mijn website-coach, die me alle tips en trics gaf over websites bouwen!

Loslaten en rust in mijn hoofd

Zo gedreven gewerkt, en daarna heb ik echt de tijd genomen om weer te ont-stressen, de focus los te laten en in mezelf te landen. Weer meer rust in mijn hoofd te laten ontstaan. Heerlijk dat ik daar de tools ook voor in handen heb.

hands3Handen

Je handen…sta je wel eens stil bij je handen? Mooi hoe Anne Jan van Minnen, de oprichter van mijn Haptotherapie-opleiding ITH in zijn lezing in november ieders aandacht vestigde op de mooie en zachte, actief ontspannen vorm die je handen kunnen aannemen. Hou ze maar eens voor je, je handen, voel en bekijk ze aandachtig, in een ontspannen, licht gekromde stand. Het gevoel komt dan meteen terug in je handen. Een hand waarmee je iemand kan bevestigen in zijn bestaan, kan laten voelen dat hij of zij er toe doet.

Je handen, wat een mooi bezit, waarmee je jezelf en anderen weer kunt helpen bewuster te voelen. Dat is de basis van mijn vak. Door aan te raken met je handen, mensen weer terugbrengen in hun lijf, en vooral ze te helpen de vaardigheden te ontwikkelen om zélf die stap terug naar hun lijf te kunnen maken. Maar ik help ze niet alleen te voelen door aan te raken. Ook ervaringsoefeningen helpen je bewust te worden hoe je in contact staat met je eigen gevoel, en hoe je ondersteund wordt of last hebt van alle invloeden van de buitenwereld. Vaak zo herkenbaar voor mensen: ”oh ja, zo doe ik dat altijd”, of “oh ja, daar word ik altijd onzeker van”. En dan is de weg open voor verandering en groei, kun je gaan ontdekken wat je nodig hebt om dingen anders te doen of je zelfvertrouwen te laten groeien.

Haptonomie is een prachtig vak! En het voelen van je lijf is zó’n essentieel onderdeel van leren omgaan met stress, van je ontspanning vinden, en van op een ontspannen, soepele manier met je leven en leefwereld omgaan. Ik wil je er graag over vertellen in de lezing die ik binnenkort ga houden. Geplande datum: 10 en/of 17 mei ’s avonds (definitieve datum afhankelijk van beschikbaarheid zaalruimte). Wil je meer weten? Zet hem dan vast in je agenda!

Heb jij moeite met loslaten en voelen?

Heb jij ook moeite om de drukte in je hoofd los te laten, en je weer bewust te worden van je lichaam, zodat je je weer energiek en gevuld voelt? Je werk los te laten, je vermoeidheid te kunnen voelen en er te laten zijn? Heb jij ook regelmatig last van stress, of ben je zelfs op weg naar een burn-out?

Hoe zou het voor jou zijn, om daarin iets nieuws te leren en dichter bij jezelf te komen, waardoor er weer meer gevoel in je lijf komt, en je meer energie krijgt?

Haptotherapie

Met Haptotherapie begeleid ik mensen op momenten dat ze vast lopen in hun leven, zich onzeker voelen, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen missen, of het lastig vinden om met anderen in relatie te staan. Dat doe ik door ze met mijn open, ontspannen handen aan te raken, en ervaringssituaties aan te bieden.

Zo biedt Haptotherapie de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling, waarbij bevestiging en een luisterend oor essentiële basisvoorwaarden zijn om tot ontplooiing te komen. Met Haptotherapie wordt je verlangen gevoed om te kunnen en mogen zijn wie je diep in je wezen bent en wilt zijn, zodat je meer ontspannen en zelfbewuster in het leven kunt staan, zodat je flexibeler en krachtiger om kunt gaan met alles wat er in het dagelijks leven van je wordt gevraagd. Zodat je weer meer zelfvertrouwen, rust en energie krijgt.

Klinkt prettig en hartverwarmend, toch?

Dit is wat iemand bij de eindevaluatie zei:

Toen ik bij Anne kwam vond ik het leven stormachtig en was ik behoorlijk uit balans. Ik wilde graag weer in contact komen met mijn gevoel in plaats van te verklaren en te begrijpen.
Ik kan nu meer bij mijn gevoel blijven, en makkelijker onderscheiden wat van mij en wat van een ander is. Ik kan een “punt” achter mijn gedachten zetten, en heb geleerd beter voor mezelf op te komen. Ik sta meer in contact met mezelf en ben eigenlijk best tevreden met mezelf. Dit komt tot uiting in mijn relatie, mijn werk en in contact met anderen.
Ik vond de begeleiding bij Anne erg prettig. Het bracht rust bij mij.

 

En jij?

Herken je jezelf in dat je almaar bezig bent met ‘moeten, willen, en kunnen’. Dat je daardoor uitgeput raakt, dat je voortdurend in de vooruit zit en jezelf geen rust meer gunt? ‘Calvinistisch’ opgevoed, opgejaagd door je baas of je eigen angst je werk te verliezen?

Zou het niet heerlijk zijn, als jij ook meer in contact zou staan met je gevoel, dat je meer leeft vanuit de woorden “mogen, durven en hoeven”en daardoor:

 • meer tot rust komt,
 • meer ongedwongen en ontspannen zou kunnen zijn,
 • en vooral ook handvaten zou hebben om het leven daarin meer naar je hand te zetten?
 • Om echt zelf in staat te zijn meer rust te nemen?

Zodat je tijd en energie over houdt om lekker te sporten, de grote voorjaarsschoonmaak met plezier te doen, of een lekkere wandeling te maken en van de bloesems te gaan genieten?

Lezing

Regelmatig geef ik een lezing over Haptotherapie, en de waarde daarvan voor mensen die last hebben van stress en burn-out. Ik geef dan ook informatie over stress en burn-out, specifiek gericht op vrouwen tussen de 30 en 50 jaar, omdat zij vaak bij me komen met overbelastingsklachten omdat ze vaak willen of moeten multi-tasken.

bloesemTijdens de lezing kun je een eerste indruk opdoen van wat Haptotherapie is, en hoe ik werk. Je kunt zelf lijfelijk ervaren hoe je tot rust komt als iemand je helpt dichter bij je gevoel te komen. Je hoort wat de resultaten zijn bij mensen die Haptotherapie volgen. Hoeveel rustiger ze ervan worden, en hoe veel gemakkelijker ze weten om te gaan met dingen die op hun werk van ze gevraagd worden.

Een prachtig moment om op een laagdrempelige manier een eerste stap te zetten om wat aan jou stress en overbelasting te doen. Leuk als je komt, de toegang is gratis, met uitzondering van een kleine bijdrage voor zaalhuur, koffie en thee.

Geef via het contactformulier aan dat je interesse hebt om een lezing bij te wonen. Tijd en plaats worden nader bekend gemaakt.

En voor nu…Geniet van de aanstormende lente, ik kijk al weer uit naar de zachte en warme aanblik van alle bloesems, zo voor de praktijkingang, ze nodigen me uit om te leven, te genieten, warmte op te doen en nieuwe energie te verzamelen om mooie dingen in de wereld te zetten!

 

REAGEREN

Wil je op deze blog reageren? Dat kan! geef je reactie direct onder de blog (dan kan een ander er ook van leren!) of stuur een mailtje alleen naar mij.

Aanmelden Lezing

  Je naam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Je bericht

  IK geef me op voor de volgende datum:

  30 september

  30 oktober

  Hierbij geef ik toestemming voor het toesturen van informatie naar bovenstaand email-adres (verplicht)