Over hoe je kunt omgaan met het gegeven dat dingen altijd meer tijd kosten dan je van te voren had ingeschat … en zo stress kunt voorkomen, en kunt blijven genieten van waar je mee bezig bent.

Inderdaad, je hebt al even niets meer van me gehoord! De hoogste tijd om weer inspiratie voor anderen op papier te zetten. Ik was alleen zo gedreven bezig met het veranderen van mijn website, dat ik de rust er niet voor vond. Want schrijven vraagt ook rust en stilte om echt even op te laten komen wat er in me leeft. En ondertussen spookte steeds de gedachte in mijn hoofd rond, dat ik ook naar buiten toe weer iets wilde laten horen: een Ann-E-zine schrijven dus, en toch deed ik het maar niet!

Ken jij dat ook?

Dat je het gevoel hebt dat je nog op alles wilt reageren, die beste vriendin “nog even” wilt bellen, die ene datumprikker nog “even” wilt invullen, maar dat je ondertussen zo druk bent met allerlei dingen die je af wilt hebben, gewoon omdat je het zo leuk vindt om daar mee bezig te zijn, en het liever gisteren dan morgen zichtbaar wilt hebben? Gedrevenheid dus! Sta jij wel eens stil bij hoe dat in je lijf voelt? En geef je gehoor aan dat gevoel, doe je er wat mee?

Mijn eigen rust op 1!

Nou, ik vind dat nog steeds lastig. Ik heb me voor de eerste 90 dagen van 2016 voorgenomen mijn eigen rust op nummer 1 te zetten: niet sneller te willen gaan, dan mijn lijf en gevoel (ik dus!) aan kan. En dat valt niet altijd mee als je zo gedreven en enthousiast over iets bent. De afgelopen tijd heb ik samen met Marielle Veerbeek – Colour Coach (www.ziazan.nl) nieuwe kleuren voor mijn website uitgezocht… hartstikke leuk om mee bezig te zijn en ik heb er helemaal zin in om de nieuwe kleuren te implementeren (ja, het komt er aan…, maar het blijft nog even een verrassing!).

En het afgelopen jaar heb ik ook steeds meer helderheid voor mezelf gekregen hoe ik mijn praktijk én bedrijf verder vorm wil geven. Niet alleen Haptotherapie aanbieden, maar ook een wezenlijke bijdrage leveren aan het verminderen van werkstress, overbelasting en het aantal burn-outs onder multi-taskende vrouwen, want dat is wat ik heel graag zou willen. Dat we steeds meer met plezier en met ontspanning ons werk kunnen doen en thuis alles op de rit kunnen houden. En dat we veel meer de waarde voelen van wat we ondertussen allemaal wel doen. En dat wilde ik ook “even” aanpassen op mijn site…

gedrevenheid: voelen - aanvaarden - loslatenGedrevenheid: voelen, aanvaarden en loslaten

Ik voelde dat ik moeite had om weer los te komen uit het werken aan mijn website, dat ik langer doorging dan goed voor me was, die wandeling niet meer maakte die ik gepland had…; totdat ik besloot om te aanvaarden dat het meer tijd kost dan ik van te voren gedacht had (al wist en voelde ik het intuïtief al lang!). Dus heb nog even geduld met me,en zodra de site-update gedaan is, zal ik het jullie laten horen!

Zo belangrijk dus om echt een moment te nemen om een keuze te verbinden aan dat wat je voelt. En lekker, dat me dat ondanks mijn heerlijke, maar soms ook gevaarlijke, gedrevenheid steeds beter lukt, en ik het niet meer zo ver laat komen als ooit in mijn burn-out. Dat gun ik jou ook zo.

Maar hoe is dat bij jou?

Herken je dat gevoel dat je nog moe, met loden benen uit je bed stapt, je door de dag heen sleept, haast, haast van het ene naar het andere, steeds minder lol hebt in wat je doet en neigt op de automatische piloot te gaan? En daarbij ook nog onrustig of slecht slaapt? Allemaal signalen dat je aan je eind raakt en dat er wat moet gebeuren… maar je denkt dat het allemaal wel mee valt en kunt gewoon niet stoppen en uit het ritme stappen…
Hoe is dat voor jou? Ga je er ook voor kiezen om jezelf nu serieus te nemen en stappen te nemen om je ritme aan te passen zodat je meer van je dag kunt genieten? Aanvaarden dat het tempo gaat zoals het gaat? En zou het ook lekker zijn om dat niet alleen te hoeven doen…

Het verzuim t.g.v. psychische klachten was in 2014 onder vrouwen 41% (onder mannen 24,9%; Nationaal Kompas/ArboNed, 2014), en 79% van de psychische klachten wordt veroorzaakt door burn-out en overspannenheid. En dit verzuim duurt gemiddeld gezien 118 dagen. Daarnaast wordt de helft van de jaarlijkse arbeidsongeschiktheidsinstroom veroorzaakt door psychische klachten. Onze wereld wordt echt een beetje mooier als we met zijn allen die aantallen kunnen verminderen. En een betere wereld begint bij jezelf!

Hoe zou het zijn als je:

 • Geen of minder last meer hebt van tijdsdruk
 • Je het gevoel weer hebt te leven in plaats van alleen maar ballen hoog te houden
 • Je EIGEN leven te lEIden ipv te lIJden

zodat je:

 • echt weer eens rustig dat boek kunt lezen op de bank
 • met alle aandacht kunt luisteren naar je kind, zonder onrust in je lijf
 • je werk in alle ontspanning kunt doen

Ik hoop in april een GRATIS lezing te kunnen geven over Haptotherapie, bij je eigen gevoel zijn, stress, overspannenheid, en burn-out (maar ik hou toch maar even een slag om de arm, eerst mijn site af, dus de datum volgt nog!). Ik ben heel benieuwd of je de stap gaat nemen eens stil te staan bij je eigen stress. Dus laat het me even horenals je interesse hebt om bij mijn lezing meer te horen, zodat je zelf weer meer de leiding kunt nemen over je eigen leven.

Gratis verrassing verloot!

Onder degenen die een reactie onder deze blog zetten dat ze die eerste stap voor zichzelf gaan zetten om hun werkstress aan te pakken, en dat ze de intentie hebben om bij de lezing te zijn, ga ik een leuke verrassing verloten tijdens de lezing!

Ik hoop dat je de stap gaat nemen om even wat van je te laten horen, zodat je

 • ook echt het gevoel krijgt dat je actie neemt om die stress aan te pakken waarmee je al een tijd worstelt.
 • en zodat je kunt horen hoe mijn 7-stappenplan jou kan helpen met een handvat om meer stil te staan bij hoe je je leven indeelt, en
 • zodat je daardoor makkelijker kan aanvaarden dat dingen niet zo snel gaan als je zou willen, waardoor je meer rust krijgt, meer tijd overhoudt, en meer kan genieten!
 • En zodat je het lekkere gevoel kan ervaren van het met anderen delen van je moeite om je rust en plezier te behouden!
 • De datum van de lezing volgt nog! En o ja, post die reactie nog even!!! Ik kijk er naar uit! Ondertussen kun je vast proberen te voelen, aanvaarden en loslaten!

UITNODIGING OPEN AVOND

En dan nog even dit: aanstaande maandag 22 februari heb ik weer een Open Avond in de praktijk. Je bent van harte welkom om al je vragen over haptotherapie, stress en burn-out te stellen, en een kopje koffie te komen drinken, tussen 19.00 en 20.30 uur. Tot dan!

REAGEREN

Wil je op deze blog reageren? Leuk, …doen! geef je reactie direct onder de blog (want het is voor iedereen zo herkenbaar, die stress!).