Over het vinden van de balans tussen gevoel en doelgerichtheid

 

Hoi!

Het is al weer even geleden dat de laatste Ann-E-zine bij je in de bus viel. Ondertussen heb ik twee geslaagde lezingen gegeven, en wat een belangstelling was daar voor! Fijn om mijn verhaal over stress, burn-out en Haptotherapie met een zaal vol vrouwen te delen en daardoor te kunnen inspireren.

Soms komt het naar je toe!

En ik heb aan twee mensen een kadootje kunnen uitdelen: een gratis sessie, super leuk om die kadootjes uit te delen! We hebben het allemaal nodig in het leven, dat het soms even vanzelf naar je toekomt! Dat je mag ontvangen.

Ook waren er heel wat mensen die na de lezing gelijk besloten zelf in actie te komen om wat aan hun stress te doen. Leiderschap dus! Heerlijk dat ik in de weken daarna al die mensen weer een stapje verder kon helpen richting vertrouwen en hoop voor de toekomst. Fijn als het stroomt!

Leiderschap: weten wat je wilt en wat dat voor je betekent

Mij is het ondertussen nog helderder geworden wat ik aan anderen wil en kan bieden: dat ik, wat ik zelf in het leven aan ervaringen heb meegekregen, door wil geven aan anderen: aan vrouwen die zoeken naar een passende combinatie van werk en privé, zodat zij zich gelukkiger en rustiger voelen. Dat is fijn en inspirerend om te doen! En zo logisch: om je eigen ervaring in het leven weer door te geven aan anderen. Niets is mooier dan een stel na één sessie weer hand in hand de deur uit te zien lopen. Daar geniet ik van! Dat heeft betekenis en waarde!

Wat inspireert jou en wat is jouw richting?

woman 1197111 1920En hoe zit dat bij jou? Laat je je ook inspireren door samen met anderen dingen te leren? En welke betekenis en waarde heeft alles wat jij tijdens een dag doet, thuis en op je werk, voor de wereld om je heen? Sta je daar wel eens bij stil en ben je daar trots op? Geeft dat jou ook richting in je leven? Of merk je dat je juist vaak stuurloos ronddobbert, en meegenomen wordt in de sleur? Hoe erg word je eigenlijk geleefd? Als je het nou op een schaal van 0 tot 10 inschat….
Hoe zou het zijn als jij ook meer richting had, en je bewuster bent van wat je doet? Dat je meer leiderschap hebt over je eigen leven…

Balans in je leven is balans tussen ‘affectief’ en ‘effectief’

Ik heb het zelf ook vaak lastig gevonden om werk, zorg en vrije tijd in balans te brengen met elkaar, met ooit een burn-out tot gevolg. Haptotherapie heeft me toen heel goed geholpen. In de haptotherapie komen thema’s aan de orde als: mogen ontvangen – je laten inspireren – jezelf de tijd gunnen en stilte opzoeken – tijd nemen voor jezelf – genieten – dingen laten opkomen vanuit je eigen rust – bewust worden van wat je wil bijdragen – moed hebben om een nieuwe stap te nemen. Dat zijn essentiële aspecten van je leven. Telkens weer het combineren van relax, ontspanning, inspiratie, verbinding enerzijds, en richting, focus, actie en effectiviteit anderzijds.

Haptonomie en zingeving

In de haptonomie noemen we dat de balans tussen affectiviteit en effectiviteit. ‘Affectiviteit’ is het vermogen alles wat er in je leven gebeurt gevoelsmatig te beleven. ‘Effectiviteit’ verwijst naar ons vermogen om productief te zijn, om naar een doel toe te werken. Voor het beleven hebben we elkaar nodig, om samen te beleven en te delen. We bereiken samen meer, en de verbinding met anderen geeft ons energie. We hebben behoefte aan ruimte voor ons gevoelsleven in ons dagelijks doen en laten, zodat we weer even kunnen bijkomen, genieten en inspiratie opdoen. Pas dan kunnen we weer vol nieuwe energie mooie dingen doen en bijdragen aan de wereld.

Dat is volgens mij de juiste mix om geluk en vervulling te vinden in je levensbalans. Daarmee wil ik je graag helpen! Vanuit de haptonomie, en vanuit alles wat ik in de afgelopen tijd heb geleerd en ervaren heb ten aanzien van talent, bewustzijn, verbinden met de wereld om je heen, en over je eigen vrouwelijk identiteit en leiderschap.

Durf te dromen!

Stel je voor, wat het je oplevert als je die balans beter weet te vinden. Dat je dan:

  • meer in je kracht kan komen en meer gaat stralen,
  • weer meer energie krijgt,
  • meer richting hebt,
  • je succesvoller voelt,
  • meer leiderschap over je eigen leven voelt,
  • en meer leiderschap in je omgeving durft te tonen.

Stel je voor hoe het is als je (weer) het vertrouwen voelt dat élke stap er één vooruit is, dat élke stap die je neemt een stap is naar een betere versie van je zelf. Ook al twijfel je of je links of rechts af moet, niet-stappen is de weg met de minste opbrengst. Durf een stap te nemen, durf in actie te komen en kies!

Zomerinspiratie Brief

Deze zomer geef ik weer mijn zomerinspiratie-nieuwsbrief uit. Je kunt je hier GRATIS voor opgeven. Als je meedoet ontvang je om de twee weken 3 simpele uitnodigingen in je mailbox. Geen zware moeilijke opdrachten, maar 3 simpele eenvoudige herinneringen die je helpen om echt te kunnen genieten van de zomer, om tot rust te komen, weer energie te krijgen en vanuit ontspanning en verlangen een blik op je toekomst te werpen. Want daar is de zomer bij uitstek een geschikte periode voor. Super leuk als jij ook mee doet! En ik gun het iedereen om zelf wat energie in je eigen balans te investeren. Uit eigen ervaring weet ik dat het zo de moeite waard is, en je weer zoveel energie geeft!

Misschien heb je vorig jaar al mee gedaan en heb je zin om nog een keer mee te doen: schrijf je gewoon nog een keer in, en je ontvangt de 3 zomerinspiratiebrieven opnieuw. Als je vorig jaar nog niet hebt meegedaan, dan is het nu een mooi moment om toch echt die stap te zetten naar meer rust, meer bewustzijn van wat je zelf wilt, en van waar je naar toe wilt groeien. Deelname is GRATIS dus … Doen!!!

Ik kan me voorstellen dat je denkt ‘pfff, moet ik hier weer tijd aan besteden’. Ik beloof je, de brieven zijn juist een herinnering om jezelf ME-TIME te gunnen, even weg van alle drukte. Want ik weet hoe je in een vakantie met kinderen opgeslurpt kan worden door alles wat je kinderen vragen en nodig hebben. Bezig zijn met de oefeningen in de nieuwsbrief helpt je juist weer aan energie! En ook aan een heldere blik op de toekomst.

Dit krijg je in de zomerbrief:
bank 1495734 1920

  • De eerste nieuwsbrief nodigt je uit om tot rust te komen na alle drukte van het afgelopen jaar. Stilstaan bij wat je allemaal hebt meegemaakt – genieten van het leven – de natuur weer ten volle tot je door te laten dringen – in je lijf voelen dat je energie weer toeneemt.
  • In de tweede brief help ik je te ontdekken wat jouw eigen beweging is, waar jij weer zin hebt, hoe actie voor jou voelt op dat moment.
  • In de laatste zomerbrief, help ik je stil te staan bij wat jij het liefst de komende werkperiode zou willen, hoe jij je werk weer vorm kan geven op een manier die past bij wat jij oorspronkelijk van je werk verwachtte (weet je dat nog waarom je dit werk ook al weer graag wilde doen?).

En dit jaar ga ik het ietsje anders doen dan vorig jaar, want als BONUS nodig ik je ook uit om je ervaringen met de oefeningen te delen in een FaceBook groep waarvan je lid kunt worden als je je inschrijft voor de Zomerinspiratie-brief. Ik reageer dan ook op wat iedereen schrijft en je doet inspiratie op door te lezen hoe de oefeningen voor anderen zijn. Super inspirerend!

Ik weet zeker dat je door mee te doen weer inspiratie en energie krijgt. Dat je door mee te doen weer makkelijker in je eigen rust komt. Dat meedoen je helderheid geeft over de dingen die jou weer helpen fris aan de start te staan na de zomervakantie. Dat je weer zin krijgt in je werk, weer voelt wát je ook al weer leuk vond aan jouw werk! Hoe zou het voor jou zijn als je dit jaar eindelijk weer eens vol energie en met zin aan je werk kan beginnen? Als je die laatste zondagavond van je vakantie denkt: “lekker, morgen weer aan het werk:)?”

Ik geloof dat je met een betere balans tussen je gevoelsbeleving en je doel/productiegerichtheid weer de energie krijgt om alles te doen wat jou het gevoel geeft om op een vervullende manier bij te dragen aan de wereld om je heen.
Ik hoop op je deelname!

En wil je je nu al inschrijven voor de lezingen na de zomervakantie over hoe JIJ meer rust kan krijgen, meer zelf de stuurvrouw van jouw leven kunt worden, en over wat haptotherapie daarin kan betekenen? Dan kun je je hier al aanmelden voor een van de volgende lezingen:
Lezing Aan de Bron – Weert – donderdag 22 september
Lezing Staatsie Vivere – Kelpen – dinsdag  11 oktober
Lezing  De Smederij – Soerendonk – dinsdag 18 oktober

(locaties onder voorbehoud)

De lezingen zijn GRATIS toegankelijk, afgezien van een kleine bijdrage van 5 euro voor koffie, thee en zaalhuur. Best handig om je NU al vast in te schrijven en de datum in je agenda te zetten: dan weet je zeker dat je al een actie genomen hebt om na de vakantie je rust en energie te bewaren en samen met anderen te durven dromen van wat jij in je leven eigenlijk wilt bereiken.

In november op de vrijdag van de Week van de Werkstress wil ik weer een Ont-Stress-Event organiseren, waarop je ‘live’ de enorme energie van het samen werken aan je rust en je inspiratie kunt ervaren. Die zou ik echt niet missen als ik jou was! Kijk verder op mijn site voor meer informatie.
summer 783345 1920

Wil je een lezing of workshop binnen jouw organisatie? Neem dan even contact met mij op.

Fijne zomer!!!