Begeleiding van burnout en (werk)stress

In deze blog geef ik tips vanuit mijn hart, informatie en coaching
voor hoger opgeleide vrouwen in de leeftijdsgroep van 30 tot 50 jaar die balans willen in het combineren van werk en gezin.

Voor mijn cliënten en andere hulpzoekenden heb ik goed nieuws!

Binnen mijn praktijk heb ik een duidelijkere en concretere focus in de toepassing van de haptotherapie in het dagelijkse leven ontwikkeld.

Concrete toepassing van haptotherapie

Veel mensen vertellen mij dat ze het lastig vinden om een beeld te krijgen wat Haptotherapie voor ze kan betekenen, juist omdat Haptotherapie in wezen toe te passen is bij iedere levensvraag waardoor mensen stagneren en een manier zoeken om weer in beweging te komen.

Ik heb gemerkt dat mensen graag willen weten wat Haptotherapie direct aan hen persoonlijk kan bieden en dat ze willen weten of het ook in hun situatie toepasbaar is. En terecht!

Je wilt immers zo snel mogelijk een oplossing voor juist DAT probleem waar JIJ mee zit!

Specialisatie in de begeleiding van hoger opgeleide vrouwen (30-50) die meerdere taken combineren

Ik werk zelf graag met hoger opgeleide vrouwen in de leeftijd van 30 – 50 jaar. Deze vrouwen zitten in de drukste fase van hun leven, met vaak de situatie dat zij werk, gezin en/of mantelzorg (willen) combineren. En allemaal willen ze zo graag in hun werk met maximale inzet iets bereiken voor zichzelf of hun omgeving. Helaas is er in deze groep vrouwen een hoog ziekteverzuim door PSYCHISCHE OVERBELASTING .

Hun problemen en oplossingen zijn voor mij zo herkenbaar. Ook ik heb ervaren hoe groot de druk kan zijn in de combinatie van verschillende taken, zeker als er dan onverwachte gebeurtenissen plaats vinden. Logisch dus, dat ik vanuit mijn hart heel graag een bijdrage wil leveren aan meer balans voor werkende vrouwen in deze druk bezette leeftijdsgroep, met behoud van energie en plezier.

Vanaf dit jaar specialiseer ik me daarom in het begeleiden van deze vrouwen. Dit maakt het voor mij ook mogelijk vrouwen gerichter en vaker van informatie te kunnen voorzien, en mijn eigen kennis en vaardigheden rond het thema ‘vrouwen, werk, gezin, mantelzorg, en multi-tasken’ te kunnen verdiepen.

Haptotherapie blijft natuurlijk een op ontwikkeling gerichte begeleiding met als kern contact, ontmoeting, en elkaar raken, inzetbaar in alle fases van het leven. Ook mensen die het gevoel hebben niet tot deze doelgroep te behoren, maar wel het gevoel hebben dat ze bij mij aan het goede adres zijn voor hulp, blijven van harte welkom! Dus ook als je man bent, net zwanger bent (en een warme basis wilt bieden aan je kindje na een zwangerschap en bevalling met aandacht voor jezelf en je partner), of hulp zoekt voor je kinderen, voor ondersteuning op weg naar een betere sociaal-emotionele balans. De nadruk komt alleen meer te liggen op de doelgroep ‘vrouwen die veel bordjes hoog houden, van 30-50 jaar’.

Nieuwe website

Het specialiseren in deze doelgroep heeft ook geleid tot deze nieuwe website! De site heeft nu een duidelijke ingang voor zakelijk en particulier aanbod, zodat mensen van te voren duidelijk kunnen kiezen wat voor hen de beste manier van begeleiding is: reguliere Haptotherapie als particulier per sessie of in de vorm van een traject, of in overleg met de werkgever via een zakelijk traject.

Tips, informatie en inspiratie voor balans in een druk leven: Ann-E-zine

E-zine Anne Rodenburg HaptotherapieVia mijn website kunnen mensen zich abonneren op Ann-E-zine: mijn E-Zine met allerhande tips, informatie en inspiratie rond de thema’s: vrouwen in het spitsuur van hun leven, combineren van meerdere taken, (werk)stress en burnout, balans zoeken.
Via dezelfde optie ontvang je ook:

9 gratis tips voor RUST bij een burnout!9 TIPS bij Burnout

 

 

In deze tips besteed ik op een heel concrete manier aandacht aan de eerste stappen die mensen met een burnout zelf al kunnen nemen.

Ter inspiratie voor mensen die hulp zoeken, dit is wat een cliënte van mij zei:

Vrouw (44 jr): 18 sessies verdeeld over twee periodes
Inzicht, als ik aan Anne denk, is inzicht het bijbehorende woord. Toen ik bij Anne kwam, was ik heel onzeker en wist ik niet wie ik nu eigenlijk was. Door de sessies met Anne, heb ik mezelf leren lezen en weet ik nu precies hoe iets voelt.
Ik weet wanneer ik een stap moet terugzetten en even de tijd moet nemen of wanneer ik juist actie kan en wil ondernemen, om mijn gevoelens uit te drukken.
De rust en de kalmte van Anne is besmettelijk, want ik heb het nu ook.

 

Open Avond

Op 1 juni as. staat er een Open Avond gepland in mijn praktijk van 19.00 – 21.00 uur. Toegang is vrij, iedereen is welkom, het is wel fijn als je je even aanmeldt. Voor meer informatie: Open Avond