Als je weer verbinding hebt met de kracht van je talenten, wordt je leven weer genieten!

Haha, de vragen kwamen al, waar blijft je volgende Ann-E-zine, Anne? Inderdaad, de laatste schreef ik in september, en daarna was het even radiostilte. Super om te merken dat mensen mijn inspiratiebrief gaan missen!
Maar hier is’tie dan weer. Voor velen ook de eerste die ze ontvangen, want er zijn een hoop nieuwe inschrijvers bij gekomen. Fijn dat jullie interesse hebben! Ik hoop dat ik jullie met mijn praktijk een stap verder kan helpen, door je te inspireren, door met behulp van Haptotherapie beweging te brengen daar waar je vastloopt, je te coachen in je werk, of je te helpen je talenten helder te krijgen en richting te vinden naar de toekomst met de nieuwste loot aan mijn praktijk: het Talentenspel.

Talentenspel

Talenten

Ondertussen heb ik niet stil gezeten. De afgelopen tijd heb ik heel veel nieuwe dingen geleerd. Veel nieuwe energie heb ik opgedaan bij de opleiding tot Talentenspel Coach bij Willem Glaudemans en Han van Straaten. De cursus voelde als thuiskomen bij mezelf, op een nog weer diepere laag. Wat een rust geeft dat! En het geeft ook een bruisend gevoel: ik sta te popelen om alles wat ik in de cursus heb ontvangen, weer door te mogen geven aan andere vrouwen die richting zoeken in de drukte van werk en privé.

Dichter bij jezelf

Dichter bij jezelf willen staan, je werk vanuit een stevige eigen basis doen, om zo je bijdrage aan je organisatie en/of de wereld om je heen te geven. Een bijdrage doen vanuit ons hart en onze bezieling, oprecht en kloppend, dat willen toch allemaal?!
Je kunt het Talentenspel vanaf nu spelen in mijn praktijk. Zo kunnen jullie meer rust gaan ervaren en meer zicht krijgen op wat jullie nou werkelijk diep van binnen wil in je werk of in de maatschappij.

Richting in je leven

Hoe lijkt je dat? Altijd weer de weg kunnen vinden, de richting waarheen jij op pad bent. Al dwaal je op gezette tijden van je pad af, als je weet dat je weer af kunt stemmen op je eigen innerlijke doel, kun je altijd weer op het juiste pad komen. Dan kun je weer gaan bloeien, in de ‘flow’ komen, en vol energie en enthousiasme je werk doen. Misschien krijg je zelfs gevoel voor je eigen levensmissie. Dat is de kracht van het Talentenspel: je richting te geven bij dat wat je in het leven wilt doen.

Concreet zicht op je talenten

Het spel brengt heel concreet zicht op de talenten die jij hebt en die je helpen jouw doel of missie te bereiken. In drie of vier sessies van ongeveer 3 uur help ik je helder te krijgen wat je diep van binnen altijd al wist, maar steeds nog maar niet naar buiten wist te brengen. Het helpt je weer contact te krijgen met alle talenten die je in je hebt, zodat je met jouw talenten je plek in gezinsleven, werk, of maatschappij vol vertrouwen kunt innemen. Daar krijg je weer energie van. Het helpt je ook je talenten met elkaar samen te laten werken, in plaats van dat ze elkaar saboteren: 1 + 1 = 3! Je kunt het hele spel bij mij spelen, of eerst een losse sessie boeken.

Antwoord op je levensvragen

Ik heb het Talentenspel nu met een aantal mensen gespeeld. En wat een mooie levensvragen werden mij gesteld: Hoe geef ik mijn praktijk vorm? Hoe vind ik nieuwe inspiratie en richting in mijn werk? En hoe weet ik – nu mijn kinderen uit huis zijn – hoe ik in de komende tien jaar mijn werk ga invullen? Ga ik ‘gewoon door’, of maak ik er nog niets moois van waar ik echt blij van word? Welke bijdrage wil ik aan de wereld leveren? Hoe ga ik nu echt geld verdienen met mijn bijdrage vanuit mijn hart? Heb ik talenten die ik zelf nog niet heb opgemerkt en die me verder kunnen helpen op mijn pad? Of: ik sta al een half jaar op de rem en waarom neem ik maar geen beslissing om een andere wending aan mijn zichtbaarheid op de markt te geven?

Nicole, Karen, Sylvia, IngerMarlies en Miranda, Gerrie, wat was het leuk om het spel met jullie te spelen, en om jullie blijdschap en verwondering mee te mogen maken bij de uitwerking van het spel! Dank jullie wel!

Wat houd je tegen om zichtbaar te worden?

Herken je dat gevoel dat je door onzekerheid niet in beweging kan komen, leegloopt omdat het oude niet meer zo inspireert? Of zelfs zo enthousiast over alles bent, dat je geen concrete stappen kunt nemen? Heb je voor jezelf wel eens stilgestaan hoe lang je al met dat gevoel rondloopt? En hoe dat er voor zorgt dat je op de rem blijft staan en je je niet verder zichtbaar maakt naar buiten? In een Leef-je-hart-Scan van een half uur (telefonisch of face-to-face in de praktijk) krijg je helder waar bij jou de schoen wringt, en wat voor jou de eerst volgende stap is om weer vooruit te komen.

Een driepoot staat altijd stevig

Mijn praktijk staat steeds steviger, rustend op drie poten: de Haptotherapie om je te helpen te herstellen, daar waar je echt vastloopt, door je veel meer bewust te worden van wat je voelt en wat je gevoel voor je betekent; stress- en burnout coaching, voor vrouwen die specifiek de link naar hun werk zoeken, en in geval van stress of burnout zo snel mogelijk weer zicht op werk willen hebben; en Talentontwikkeling voor diegenen die het gevoel hebben al een stevige basis te hebben, maar meer focus en helderheid willen hebben over de richting van hun werk, hun bijdrage aan hun omgeving of de maatschappij. Een driepoot wiebelt nooit.

Een boom heeft een brede basis en reikt tot grote hoogte

In het talentenspel werken we met je levensboom, omdat het beeld van een boom zo duidelijk symbool staat voor de voeding die je nodig hebt in het leven, hoe je stevigheid ontwikkelt en wat je uitstraalt, of wie je in wezen bent. In de decembermaand is de ‘link’ naar de kerstboom gauw gemaakt. De kerstboom heeft een brede basis en reikt uit naar boven. Zo zie ik ons leven ook: telkens verstevigen we onszelf door onze basis te verbreden, dichter bij onszelf te komen, en beter te snappen hoe we zelf in elkaar zitten. Daardoor vinden we steeds meer rust en balans. Een brede geaarde basis als van een kerstboom geeft stevigheid.

Om onze basis te verstevigen is het nodig tijd te nemen voor ontspanning, voor (mentale) voeding, om de verbinding met onszelf weer te voelen. Dan kunnen we herstellen wat we kwijt zijn of wat verbroken is, en kunnen we weer energie opdoen, zodat we met hernieuwde energie weer kunnen manifesteren, en tot actie komen.

oWlQkGGKerst

Dat vind ik ook zo mooi aan de kerstperiode: het donker van het seizoen helpt je af te schakelen, je weer te verbinden met een zachtere energie van ontspannen, loslaten en gelatenheid. Met zijn allen genieten van de gezelligheid…om in het voorjaar weer als herboren tevoorschijn te komen.

Ik zie het als een heen en weer gaande beweging van:

  • Van gevoed worden naar voeden,
  • Van ontvangen naar geven,
  • Van ruimte, verbinding en heelheid naar focus en actiegerichtheid,
  • Van loslaten en gelatenheid naar er weer vol voor gaan,
  • Van van binnen voelen naar actie naar buiten,
  • Van binnen naar buiten,
  • Van meer vrouwelijke verbindingsenergie naar mannelijke manifestatie-energie,
  • Van bezinning naar ondernemen.

Een polariteit met twee uitersten die we beide in ons hebben, en die allebei hun waarde hebben.

Haptotherapie zet ik in voor de beweging naar binnen, het talentenspel voor het vinden van de richting van beweging naar buiten in je werk.

Durf stappen te nemen

Wil jij ook leren om zó te leven en werken vanuit je hart, kloppend met dat wat je diep van binnen voelt en aan verlangens hebt? Zonder het gevoel dat je dingen MOET doen, omdat het van je verwacht wordt? Wil je niet langer wachten, omdat het afwachten je gewoon al veel te veel energie, tijd of geld gekost heeft? Maak dan NU vast per mail of telefoon een afspraak voor in het nieuwe jaar. Dan kun je in de kerstperiode genieten met het goede gevoel dat je al een actie in gang hebt gezet.

Samen kijken we wat het beste bij je past: Haptotherapie, een stress-of burnouttraject in overleg met je werkgever, of het spelen van het Talentenspel om een nieuwe impuls aan je werk te geven.

Wil je gewoon eerst eens kennismaken? Dat kan ook: op maandag 30 januari 2017 is er weer een GRATIS Inloopavond, waarop je mij kunt ontmoeten, zelf even niets hoeft (ont-moeten!), een kopje koffie kunt komen drinken, en al je vragen kunt stellen. Ook kun je je aanmelden voor de ’Leef-je-hart-scan’: in januari verloot ik twee GRATIS scans, dus wees er snel bij! We kijken dan in een half uur wat jij precies op dit moment nodig hebt.

Op de bank met een boek

En wil je een mooi boek voor de kerstperiode, dan raad ik je aan ‘Hoop op Herstel’ te lezen van Jan Hermans, uitgegeven door Bullseye Publishing in Weert. In dat boek vond ik het woord “gelatenheid”, wat ‘’loslaten” voor mij ineens zoveel makkelijker maakt. Zoveel mensen vragen mij: “Hoe doe ik dat, loslaten…?”. Als je “gelatenheid” kunt voelen, hoef je niets te doen, dan laten dingen jou los. En hoop voor de toekomst, geeft energie en moed voor nieuwe stappen.

Dank

Tot slot dank aan alle vakvrouwen en -mannen die me dit jaar gestimuleerd hebben om telkens weer mijn basis te verstevigen en te durven hoog te reiken: Mariëlle voor je website-kleuradvies, Joan met je tussentijdse tips voor bezielde marketing, Vonne als gids in de Maya-cultuur, Lidwien voor de wekelijkse “trots-sessies”, Femaleleden voor hun inspiratie, gezelligheid en kritische noten, mijn Haptotherapie-intervisie-groep voor de mogelijkheid om in liefde samen ‘tot op het bot’ te gaan, (wandel)vriendinnen voor oneindige ondersteunende ‘input’, familie, onze lieve meiden en Hans voor inspiratie en steun!
Ik wens jullie allemaal een open, warme, zachte, liefdevolle en vrolijke kerstperiode toe, waarin je frisse energie kunt opdoen voor een prachtig 2017, waarin je ten volle het gevoel hebt dat je

LEEFT!

IngerMarlies over het Talentenspel

IngerMarliesIk weet dat ik wel een aantal praktische talenten heb, zoals schrijven en vertellen, maar andere talenten die niet zo praktisch zijn, staan ook te popelen zich zichtbaar te maken. Ik wilde meer zicht op die talenten.

Ik was in eerste instantie nogal beduusd, wat ondersteboven van de Talenten die tevoorschijn kwamen. Zo groot. Maar tegelijkertijd voelden ze ook zo vertrouwd. Ik merk dat ik in de loop van de weken tussen de sessies en ook daarna meer ‘leun’ in die Talenten. Daar bedoel ik mee dat ik ze voel als mijn basis. Dit ben ik. Hiervan uit doe ik mijn dingen. Dat geeft rust, want ik weet beter waar ik mee bezig ben. Ik heb zelfs mijn bedrijfsnaam aangepast en dat voelt voor mijzelf en voor de buitenwereld veel kloppender!

Ik vond de stappen van het spel heel logisch en als ik nu naar de boom kijk voelt het heel stevig en goed. Als ik nu even niet weet wat ik moet doen, vastzit, vraag ik welke Talenten iets te zeggen hebben. Door er mee bezig te zijn, leer ik steeds beter dat ik de Koningin ben en dat ik dus zelf de Talenten kan aanspreken!

Ik vond het heel fijn het Talentenspel bij jou te doen, Anne! Ik had het gevoel dat je naast me staat, zonder oordelen, het niet ‘beter’ wetend. Echt begeleiding. Dat is heel fijn! Daarnaast ben je ook nog eens opgewekt en positief. Ik ben met plezier naar je toegekomen, afstand maakt dan helemaal niet uit. Je geeft ook meteen een gevoel van ‘welkom’, met de tijd nemen en iets lekkers bij de koffie. Dat lijkt maar klein, maar is heel belangrijk.

Oh ja, wat ik een mooi moment vond, was toen je me vroeg te gaan staan en mijn missie uit te spreken. Zo, daar sta ik, dat was mooi!