Hoe houd ik plezier in plaats van steeds meer werken

Naarmate de kinderen zelfstandiger werden, kwam er steeds meer tijd vrij voor mijzelf. Nu ze het huis uit zijn, merk ik dat ik vooral neig meer te gaan werken. Ik merkte steeds vaker tegenzin en vermoeidheid in plaats van alles leuk te vinden, zoals eerder. Dat voelt steeds minder goed. Wat wil ik eigenlijk veel liever doen met die tijd en hoe zorg ik dat dit verandert?

Scherper inzicht in ‘het hele plaatje’

Belangrijk voor mij was om me te realiseren dat bepaalde drivers in mezelf ietsje begrensd moeten worden om ruimte te maken voor andere mooie “talenten” die er ook zijn en die ook belangrijk zijn voor mij en mijn welbevinden. Het spelen van Het Talentenspel heeft me een scherper inzicht gegeven in het hele plaatje en waarom veranderen zo moeilijk is.

Zo heb ik me bijvoorbeeld gerealiseerd dat ik ten onrechte een soort schuldgevoel had dat voor mij een barrière was die veranderen belemmerde.

Beter evenwicht tussen mijn prioriteiten

Dankzij het spelen van dit spel is het nu glashelder voor mij dat een beter evenwicht tussen mijn prioriteiten ten goede komt aan mijn dagelijkse “goed voelen en genieten” en daarmee ook aan werk en relaties. Dit geeft me meer rust en vertrouwen, meer een gevoel van controle dan van geleefd worden.

Oprechte interesse

Het was heel fijn om Het Talentenspel met Anne te doen. Heel belangrijk voor mij was de oprechte interesse die ik bij haar voelde. In een sfeer van vertrouwen hielp ze me geduldig met analyseren en de weg zoeken naar inzichten en mogelijkheden met de juiste feedback op het juiste moment; dat voelt ze heel goed aan. Hartstikke bedankt daarvoor!