Stress en burnout Den Bosch

Last van stress en op zoek naar een coach?

Heb jij last van stress en bij je op zoek naar een stress en burnout coach? Anne Rodenburg heeft als stress en burnout coach en haptotherapeut Den Bosch en omstreken als haar werkgebied.

Haar praktijk voor Haptotherapie, Stress en Burnout Coaching en Persoonlijke Ontwikkeling ligt aan de noordkant van Den Bosch in de Maaspoort, slechts 200 meter vanaf de Maas.

Iedereen die op zoek is naar meer balans in het leven is welkom bij Anne Rodenburg Stress en burnout Den Bosch. Woon je in de Maaspoort, dan ben je snel bij haar praktijk. Vanzelfsprekend biedt Anne mensen uit Den Bosch burnout behandeling, maar ze merkt dat er ook vaak mensen van verder weg bij haar in de praktijk komen, omdat ze uit privacy-overwegingen niet in hun eigen woonplaats begeleid willen worden.

Soms is de juiste klik met je therapeut heel belangrijk. Ook dan kijken mensen in een wijdere cirkel rond de eigen woonplaats als ze hulp zoeken. Onder Anne´s cliënten zijn dan ook mensen uit Hedel, Velddriel, Kerkdriel, Engelen, Sint-Michielsgestel, Helvoirt, Cromvoirt, Vlijmen, Heusden of Haarsteeg, Wijk en Aalburg en Zaltbommel die komen voor stress coaching of burnout coaching.

Regelmatig worden mensen door een bedrijfsarts of praktijkondersteuner bij de huisarts doorgestuurd naar de haptotherapeut of haptonoom. Anderen zoeken op “behandeling bij psycholoog Den Bosch” om met hun burnout geholpen te worden. Bij stress en burnout kan een coach of haptotherapeut je op een laagdrempelige manier goed verder helpen. Anne helpt als coach en haptotherapeut Den Bosch gezond te houden!

Ervaring met burnout

Anne heeft zelf ervaren wat het betekent ‘burnout’ te zijn, en ze heeft veel ervaring opgedaan met cliënten die last van stress hebben of zelfs in een burnout zitten.

Ze kan je dan ook op persoonlijke en betrokken manier steunen bij jou burnout, en je helpen jezelf weer terug te vinden, in balans te komen, en te herstellen. Ook begeleidt ze je als dat nodig is in het proces van terugkeren naar je werk. Ze heeft jarenlang ervaring opgebouwd in haar praktijk in Weert en ondersteunt sinds eind 2022 als stress en burn-out coach en als haptotherapeut Den Bosch.

burnout

Eerst zelf werken aan je stress en burnout!

Als je last hebt van stress of zelfs een burnout hebt, dan kun je natuurlijk zelf ook al actie ondernemen. Anne heeft een aantal tips voor op een rijtje gezet, zodat je zelf al je eerste stappen naar meer rust kan nemen. Ook geeft ze informatie over stress en burn-out in haar nieuwsbrief Ann-E-Zine. Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief via deze afbeelding .

Rust

Burnout: 3 fases van herstel

Als je in een burnout zit, dan zijn er eigenlijk 3 fases in je herstelproces. Omdat je bij een burnout fysiek ook echt uitgeput bent, is er eerst een periode van ontspannen nodig, zodat je zorgt dat je hoofd weer leeg raakt. Daarna volgt een periode waar je meer gaat stilstaan bij hoe je in je burn-out terecht gekomen bent, en tenslotte ga je weer opbouwen en leren op een meer ontspannen manier in het leven te staan.

Eerste fase – fysiek herstellen

Vaak heb je in de eerste fase dan ook nog behoefte aan veel slaap. Veel huisartsen en bedrijfsartsen geven ook aan dat je eerst maar eens goed rust moet nemen. Dat ís ook goed, ga vooral veel wandelen en de natuur in, daar vind je rust. De frisse lucht brengt je weer meer energie en je kunt in gedachten rustig stilstaan bij waar je staat.

Maar het advies om eerst “alleen maar rust te nemen” is te beperkt. Vaak ben je namelijk door alle stress en het moeten stoppen met werken ook erg in verwarring:

Hoe kan het nou dat jij in deze situatie terecht bent gekomen?! Je deed toch altijd zo goed je best en had alles toch tip-top in orde?!”. En nu zit je ineens in een burnout …?!

Voor veel mensen is het heel lastig om hun burnout een plaats te geven:

Coaching en haptotherapie bieden de rust én ondersteuning die nodig zijn!

Tweede fase – inzicht in je situatie

Fase 2 begint als je fysiek weer wat meer in balans bent, en weer meer rust in je hoofd hebt, omdat je aan de situatie gewend bent. De stress is dan minder, maar dan is het wel belangrijk  om erbij stil te staan hoe het gekomen is dat je zo in de stress zat, of zelfs in een burnout beland bent.

Anne Rodenburg – Stress en Burnout Coach in Den Bosch – kan je daar heel goed bij helpen. Samen kijken we naar je ontwikkeling door je leven heen en dan ga je je patronen herkennen en komen er vaak ook dingen naar boven die je vroeger in je ouderlijk gezin, familie, op school of vriendenkring hebt meegemaakt. Deze dingen kunnen beïnvloed hebben hoe jij met stress omgaat.

Je ontdekt hoe je gedrag dat jou tot nu toe een tevreden gevoel gaf, een centraal thema in je leven was. En nu is het tijd om dat te verwerken, stil te staan bij wat gevoelens of gebeurtenissen met je gedaan hebben, ermee te leren omgaan, en te groeien, zodat je steviger en veerkrachtiger verder kunt.

Bij stress en burn-out coaching gaat het naast de directe opvang, ook veel over inzicht krijgen in je levenslijn. Hierdoor kan je in de toekomst anders met situaties omgaan.

Als je inzicht krijgt in je levenslijn, ga je begrijpen waarom je bent vastgelopen én ga je beseffen hoe je het anders wil gaan doen!

aanbod pagina vergeving
Derde fase – Meer ontspannen en opgewekter door het leven

Als je dat inzicht een beetje hebt gekregen, kom je in fase 3: leren om in je thuisomgeving, je netwerk en (bij terugkeer) op je werk op een andere manier in het leven te staan vanuit meer zelfvertrouwen, makkelijker je grenzen aangeven en duidelijker aan anderen terug te geven wat jij beleeft bij een situatie, wat je nodig hebt en waar je talenten liggen. Als je dat beter kan, kun je met meer ontspanning en blijer in het leven staan in de verschillende situaties.

Coaching van je communicatie en een steuntje in de rug
Hoe beter dit je afgaat in een veilige thuisomgeving, hoe meer je dit ook op je werk kunt gaan oefenen, eerst met prettige collega’s, daarna met collega’s met wie je soms meer moeite hebt. Dat blijkt dan nog vaak best lastig, zodat er weer stress ontstaat. Anne Rodenburg Stress en Burn-out Coaching kan je dan weer helpen om de teleurstellingen op te vangen en samen kijken we dan wat je nodig hebt om hierin te kunnen groeien, zodat de contacten op je werk je makkelijker afgaan.

Helder krijgen waar het ook al weer om gaat!
Maar vaak is het delen van de ervaring en het uitwerken van de ervaring in een oefening dan al weer voldoende. Dat helpt je om inzicht te krijgen in wat er even moeilijk ging in het dagelijks leven thuis of op het werk, en er weer rust in te vinden. Dan weet je weer beter hoe je de volgende keer met zo’n soort situatie kan omgaan. Stress en burn-out komen steeds meer op de achtergrond te staan.

Terug in je normale dagelijkse werkomgeving ontdek je hoe je steeds steviger wordt en beter met situaties kan omgaan.

Stress en burn-out coaching als traject

Stress en burn-out coaching is dan ook  een heel traject van eerste opvang, naar inzicht in je gedrag en je levensgeschiedenis, tot het ontwikkelen van veerkracht en zelfvertrouwen in de toekomst. Een toekomst waarin je andere keuzes maakt, beter weet te reageren op stressvolle situaties en verder door kan groeien als krachtig mens! Anne Rodenburg helpt als coach en haptotherapeut Den Bosch in balans te houden! En met de coachingstrajecten binnen haar praktijk, is jouw begeleiding precies afgestemd op twee belangrijke voorwaarden voor jouw herstel.

De eerste voorwaarde is dat er doelgericht te werk gegaan wordt,  dat jouw begeleiding gericht is op herstel naar je werksituatie. De tweede voorwaarde is dat je een duurzame ontwikkeling kan doorlopen zodat je op alle niveau’s beter om kunt gaan met je werk, en dat er breder gekeken wordt dan naar je werkbelasting alleen. Bij stress en burn-out zie je namelijk meestal dat er op allerlei levensvlakken een zware belasting is. Voor een duurzame oplossing moet er dus ook ruimte zijn om breder te kijken dan naar het werk alleen.

Ook is het belangrijk dat je niet alleen praat óver je problemen, maar dat je met iemand stil staat bij hoe je je situatie beleeft en hoe jij je erbij voelt. De haptotherapeut is gespecialiseerd om jou te helpen bewust te voelen wat er allemaal gebeurt, welke signalen je gevoel je geeft, en hoe je die signalen kunt gebruiken om anders met situaties om te gaan.

organisch werken

Ontspannen van stress en burnout Den Bosch:

maak een wandeling in de Maas uiterwaarden

Anne Rodenburg Stress en Burnout Coaching Den Bosch ligt vlak bij de Maasuiterwaarden. Dit is een prachtig gebied om te wandelen, verre uitzichten te bewonderen en tot rust te komen. Voor dit wandelgebied is zelfs een aparte wandeltocht beschreven! Veel van mijn cliënten lopen na een sessie nog een uurtje in de uiterwaarden bij de Maas bij Den Bosch: lekker uitwaaien, stilstaan bij wat je je bewust geworden bent, wat je geleerd hebt, en dat integreren in jezelf.

Een traject stress en burnout coaching gaat namelijk ook echt over de tijd voor jezelf nemen, bij jezelf stilstaan, en rust en ruimte opzoeken. Daar wil ik je graag bij ondersteunen!

Stress en burnout Den Bosch