Meer informatie over de herkomst van de reviews op deze website vind je hier.

Talent & Missie – Het Talentenspel

Het Talentenspel

Positiviteit door het Talentenspel

Ik hoorde je eerder over Het Talentenspel vertellen en ik werd meteen geraakt door je enthousiasme hierover. Volgens mij heb ik toen al meteen gezegd: ‘Dit wil ik een keer bij je gaan doen’! Toen ik het afgelopen jaar even niet meer wist waar ik stond, waar ik naar toe wilde en wat mijn drive en passie was, was voor mij het moment daar om een afspraak te maken. (meer…)

Anke Plomp-Verstappen
Haptotherapeut Weert
Het Talentenspel

Mijn missie met mijn praktijk is nu concreet

Ik was beroepsmatig geïnteresseerd in het Talentenspel. Mijn vraag was: welke richting wil ik uit met mijn eigen praktijk: betreft ruimte en specialisatie. Ik heb mijn missie met het Talentenspel concreet kunnen maken, en ontdekt hoe ik bepaalde talenten op het juiste moment kan inzetten of aan bod kan laten komen. (meer…)

Nicole - speelde Het Talentenspel
Kindercoach
Het Talentenspel

Het Talentenspel heeft mij gesteund om iets wat in mij leeft tot ontwikkeling te brengen!

Ik wilde graag duidelijkheid over de doelgroep waarvoor ik mijn praktijk wil opzetten. De uitkomst van het Talentenspel heeft mij een basis gegeven waarop ik mezelf verder kan ontwikkelen. Ik heb me nu aangemeld voor een training natuurcoaching. Het Talentenspel heeft mij gesteund om iets wat in mij leeft tot ontwikkeling te brengen! Ik vond het fijn dat je mij hebt begeleid, maar mij tevens ook in de gelegenheid hebt gesteld om zelf antwoorden te vinden. (meer…)

Sylvia de Leeuw - speelde Het Talentenspel
Het Talentenspel

Nu is het me glashelder dat een beter evenwicht me helpt om meer te genieten

Hoe houd ik plezier in plaats van steeds meer werken

Naarmate de kinderen zelfstandiger werden, kwam er steeds meer tijd vrij voor mijzelf. Nu ze het huis uit zijn, merk ik dat ik vooral neig meer te gaan werken. Ik merkte steeds vaker tegenzin en vermoeidheid in plaats van alles leuk te vinden, zoals eerder. Dat voelt steeds minder goed. Wat wil ik eigenlijk veel liever doen met die tijd en hoe zorg ik dat dit verandert? (meer…)

Vrouw van 56
Het Talentenspel

Ik heb ook ontdekt hoe mijn talenten samenwerken en hoe ik ze zelf kan sturen

Ik stond aan de vooravond van een nieuwe fase in mijn leven en kon een stuk zelfreflectie en nieuwe inzichten gebruiken. Het was voor mij belangrijk om meer innerlijke rust te krijgen. De ontdekkingstocht naar en met mijn talenten heeft me inzichten gegeven. Niet alleen welke talenten ik nog meer bezit dan ik al dacht, maar ook hoe deze samenwerken en hoe ik ze zelf kan sturen. (meer…)

Miranda Vossen
colette van den heuvel

Suddertijd, reflectie, vertraging, … dat hebben we als mens nodig!

Ik wilde mijn talenten van het onbewuste naar het bewuste halen. Ik wil in de toekomst mijn werk nog meer vanuit mijn eigen talenten vormgeven. Anne had veel aandacht voor de gemoedstoestand waar mee ik binnen kwam en liet mij eerst ‘uitrazen’. (meer…)

Colette van den Heuvel

Stress- en burnout Coaching

stress en burnout coaching brengt je weer bij jezelf

Vanuit worstelen weer terug bij mijn gevoel en kracht

Ik worstelde met mezelf. Kon niet meer op mijn gevoel vertrouwen, wat voor mijn burn-out mijn kracht was. Ik wilde weer bij mijn eigen kunnen blijven en mijn zelfvertrouwen weer terugkrijgen. Ik heb nu mijn rust in lichaam en geest weer terug en kan weer op mijn eigen gevoel vertrouwen. ... De rust die Anne uitstraalt heb ik als zeer prettig ervaren. Zij oordeelt niet. Legt de bal terug, waar ik heel veel van heb geleerd. Ik had eerder nog geen ervaringen met de haptonomie. Het is een hele waardevolle manier van werken met geest en lichaam. ... Het maakt je sterker en zorgt niet alleen dat je het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan. Maar dat je het ook écht kan!

Ingrid van den Hombergh
werkgever

Meer focus in het werk en openheid in interactie

Twee medewerksters van mijn team hebben bij Anne een stress- en burn-out traject gevolgd. Bij beide medewerksters was er sprake van uitval uit het werk door een onbalans tussen hun werksituatie enerzijds (t.g.v. op dat moment spelende organisatieveranderingen) en hun lichamelijke en mentale belastbaarheid. ... Beide medewerksters zijn enorm gegroeid in de wijze waarop ze nu in hun werk staan. Ik zie veranderingen in hun openheid in de interactie met andere medewerkers, een duidelijker focus op de taken die er liggen, en meer leiderschap en rust in het werk. ... Doordat Anne ook ruimte vrijmaakt voor drie-gesprekken tussen cliënt - werkgever - begeleidster, heeft ze mij als teamleider ook de mogelijkheid gegeven om voeling te houden met het ontwikkelproces van beiden. ...

Jacco Haagmans - werkgever
vrouw sbo 1900 300 dpi 80 saveforweb e1679998898262

Ik wilde zelf aan het roer staan

Ik wilde zelf aan het roer komen te staan voor wat betreft mijn leven, want ik ging mentaal overhoop. De gebeurtenissen in negatieve zin en personen die zich negatief uiten komen nu minder heftig binnen, het kruipt niet meer onder mijn huid. De begeleiding door Anne was duidelijk, oprecht en professioneel.

Vrouw (49 jaar) - volgde een Stress en Burn-out Traject
Gerrie Gouders

Omgaan met stress door lichamelijke klachten

Ik had hulp nodig in het omgaan met mijn ziekte reuma, die opspeelde t.g.v. werkgerelateerde aspecten. Ik wilde heel graag beter worden en weer aan opbouwen naar volledig werken. ... Ik neem nu meer tijd en rust voor mezelf. Er was van mijn kant direct vertrouwen in Anne en ik voelde me op mijn gemak bij haar. ... De audio-opnames die ik in het traject kreeg, zijn altijd fijn om naar te luisteren.

Gerrie Gouders - Stress en Burn-out Traject
Medewerker bestuurssecretariaat / Gemeente Roerdalen

Haptotherapie

Haptotherapie

Inzicht in mijn onzekerheid

Inzicht, als ik aan Anne denk, is inzicht het bijbehorende woord. Ik was heel onzeker en wist niet wie ik nu eigenlijk was. Door de sessies met Anne, heb ik mezelf leren lezen en weet ik nu precies hoe iets voelt. Ik weet wanneer ik een stap moet terugzetten ... of wanneer ik juist actie kan en wil ondernemen, om mijn gevoelens uit te drukken. De rust en de kalmte van Anne is besmettelijk, want ik heb het nu ook.

Vrouw (44 jr): 18 sessies verdeeld over twee periodes
Haptotherapie

De begeleiding bracht rust

Toen ik bij Anne kwam vond ik het leven stormachtig en was ik behoorlijk uit balans. Ik wilde graag weer in contact komen met mijn gevoel in plaats van te verklaren en te begrijpen. Ik kan nu meer bij mijn gevoel blijven, ... Ik kan een “punt” achter mijn gedachten zetten, en heb geleerd beter voor mezelf op te komen. ... Dit komt tot uiting in mijn relatie, mijn werk en in contact met anderen. Ik vond de begeleiding bij Anne erg prettig. Het bracht rust bij mij. Ik kan haar als mens en als haptotherapeut zeker aan anderen aanbevelen, en ben dankbaar haar te hebben mogen ontmoeten.

Math Swillens (44 jr)
Haptotherapie

Ik heb mezelf beter leren kennen, weet nu wie ik ben

Ik had een burn-out en kon zo niet verder in mijn leven. Daar wilde ik graag verandering in brengen. Ik heb fouten in mijzelf gezien die ik mijn hele leven maakte. Wat zijn fouten?! Nu heb ik door de sessies een veel beter inzicht gekregen en laat mij niet meer gebruiken; veel beter inzicht in het leven gekregen: keuzes maken, loslaten, enz. enz. (meer…)

Marleen Kuijpers - 18 sessies
stress verminderen

Door stiltes in de begeleiding het antwoord in je eigen lijf vinden

Ik merkte dat ik mezelf kwijt raakte in moeilijke gesprekken met mijn partner of in andere contacten: ik verloor mijn helderheid, mijn uitdrukkingsvaardigheid, ik werd angstig. Dit wilde ik veranderen, zodat ik ook lastige onderwerpen zou kunnen bespreken met mijn partner. (meer…)

Miriam (54 jr) - 11 sessies
Haptotherapie

Leren minder zwart-wit te kijken

Ik kwam bij Anne met een burn-out en voelde me erg slecht: somber, weinig zin meer in het leven, veel spanning, en het lukte me niet om weer op de rit te komen. Tijdens de begeleiding heb ik geleerd minder zwart-wit te kijken, te voelen wat een situatie of gevoel met me doet, om vervolgens te kijken wat ik ermee kan. (meer…)

Kim (35 jaar) - 17 sessies
Helma enthousiast

Het voelde alsof ik geen tijd meer voor mezelf had, ik werd geleefd

Ik had het gevoel dat ik geen tijd meer voor mezelf had en werd geleefd door anderen. Daardoor had ik ook een onrustig gevoel. Ik voelde me niet gelukkig en wilde dit oplossen. (meer…)

Helma Neijnens-Petit
Haptotherapie

Fijn was de afwisseling tussen gesprekken en oefeningen

Ik was emotioneel uit balans: overbelast en kon geen keuzes maken, en was het overzicht kwijt. Ik kon niet meer voelen wat te doen c.q. durfde niet meer op mijn gevoel te vertrouwen. Ik wilde weer grip krijgen op mijn leven, weer goed in mijn vel komen en vanuit balans kunnen omgaan met tegenslagen. Een leven hebben dat past bij mij. (meer…)

Ingrid Linders (44 jr)
Arbeids- en organisatie training en coaching/arbeidsdeskundige
Haptotherapie

Ik heb geleerd dat aanraken ontspannen werkt!

Ik zocht naar een doel in mijn leven en was ook bang om weer een depressie te krijgen en daar wilde niet weer in raken. Tijdens de therapie heb ik geleerd hoe ik kan ontspannen: door te voelen waar ik zit met mijn ademhaling en door mijn lichaam stap voor stap te scannen. Met name thuis lukt dit aardig, maar op mijn werk en tijdens het golfen ben ik dit nog aan het oefenen. Ook heb ik geleerd dat aanraken ontspannen werkt.

Ik vond je heel prettig in de omgang. Je reageerde ook goed op oefeningen die ik vervelend vond.   Regelmatig werd er teruggekeken op wat ik geleerd had, en vervolgens de lijn besproken die we aan het volgen waren. Ik vind het wel lastig dat het snel weer weg zakt, waardoor het resultaat langzaam gaat en tijdelijk is. Eigenlijk zou je de therapie niet moeten stoppen, om af en toe herinnerd te worden aan het geleerde. Maar vanwege het kostenaspect en omdat ik hier weinig geduld en tijd voor heb, heb ik heb gekozen om de therapie niet te continueren.

Dymphie Verhaegh
Anaesthesie-assistente
Haptotherapie

Haptotherapie op advies van de huisarts: ik zat niet lekker in mijn vel…

Ik kwam bij Anne op advies van de huisarts omdat ik een beetje vol zat met alles door meerdere factoren. Het kostte me te veel energie, ik zat niet lekker in mijn vel en dat had zijn uitwerking op meerdere vlakken, zowel qua werk als privé. Door de begeleiding heb ik nu meer rust in mezelf, en kan ik beter naar mijn lichaam luisteren. Het lukt weer om dingen bespreekbaar te maken i.p.v. te negeren. Ook voel ik me weer dichter bij elkaar in mijn relatie en heb ik handvatten gekregen om meer bij mezelf te blijven. Anne was een fijne therapeut: rustig luisteren en observeren. Ik had het gevoel dat ik echt gehoord werd en dat was heel prettig!

Vrouw (38 jaar)
Haptotherapie

Geleerd hoe ik bij mijn gevoel kan komen: ernaar luisteren, en er iets mee doen!

Ik was uitgevallen op het werk door stress en zat thuis. Ik worstelde heel erg met mezelf en luisterde niet naar mezelf wat ik zelf wilde. Ik wilde het heel graag goed doen voor de ander en kwam in dienst te staan van de ander, waardoor ik mezelf uiteindelijk heel erg tegen kwam. Omdat ik door iedereen maar aardig gevonden wilde worden en alles voor de ander deed, kwam ik mezelf tegen en deed ik veel meer dan wat ik aankon. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ben een stuk sterker geworden. Ik durf nu mijn mening te kiezen en naar mijn gevoel te luisteren en naar te handelen. Je hebt me echt geleerd hoe ik bij mijn gevoel kan komen, hoe ik er naar moet luisteren en dat ik vervolgens ook iets met mijn gevoel doe.

Linda (39 jaar)
Haptotherapie

Leren omgaan met paniekklachten door meer te voelen

Ik wilde meer zelf de regie hebben en het steeds maar moeten van mezelf helpt hier niet bij.  Ik worstelde met mijn paniekklachten en kwam bij de psycholoog niet verder. De klachten verergerden op het moment dat ik stress/drukte ervaar en dan kostte het me meer moeite om alleen te reizen. Ik wilde meer zelf de regie hebben en het steeds maar moeten van mezelf helpt hier niet bij.  Ik heb geleerd te accepteren dat het zo is (mijn klachten) en het vechten los te laten. (meer…)

Vrouw (39 jaar)
Haptotherapie

Verwerken van ontslag, nu voel ik me beter

Ik werd ontslagen en zat daardoor tegen een burn-out aan. Ik zat vol met allerlei emoties, daar moest ik iets mee doen. De emoties die hiermee gepaard gaan, die volgen een golvende beweging. Als je in de put zit, kom je er ook weer uit. Door de vervelende momenten moet je heen. En dan merk je dat je na een bepaalde tijd de dingen minder somber ziet, dat het weer wat beter gaat. (meer…)

Vrouw (42 jaar)
Haptotherapie

Accepteren dat iets zo is, een gevoel mag er zijn

Ik kwam bij Anne in vanwege stress en onzekerheid n.a.v. een nieuwe baan; Ik had het gevoel de controle over werk en privé te verliezen. Ik wilde van de stress afkomen en meer zelfvertrouwen krijgen. Ook wilde ik leren omgaan met gebeurtenissen die van grote invloed zijn op mijn zelfvertrouwen en structuur. (meer…)

Cliënte (51 jr)
Haptotherapie

Dankzij de begeleiding zelfbewuster, Anne gaf ruimte en liet me in mijn waarde

Ik had behoefte aan sturing en richting n.a.v. een psychisch dalletje waarin ik terecht was gekomen en dat me in de weg zat. Ik kon er moeilijker door functioneren, zowel privé als met name zakelijk. Ik werd getriggerd door een nieuwsbrief van Anne. De toon en het onderwerp gaven me het zetje om contact op te nemen.Dankzij de begeleiding voel ik me zelfbewuster: meer voelen, anders in zaken gaan staan, figuurlijk rechterop en meer in het nu beleven. (meer…)

Desiré Kappert
Directeur-eigenaar / Weert Magazine
Haptotherapie

Je valkuilen zijn ook je talenten!

Ik had voor de tweede maal burn-out klachten en de praktijkondersteuning via de huisartsenpraktijk was voor mij niet voldoende, te oppervlakkig. Omdat de klachten mijn dagelijks functioneren belemmerden, wilde ik graag meer begeleiding/coaching en de huisarts stuurde me door naar Anne voor Haptotherapie. Ik ben me nu bewust geworden welk gevoel dingen me geven (leren voelen), waar het ‘m in zit, en hoe hiernaar te handelen. Ik heb er nu meer controle over en dat geeft rust! Anne was een fijne gesprekspartner, had een luisterend oor en leerzame adviezen/tips (bijv. je valkuilen zijn ook je talenten????).

Petra Coolen - Haptotherapie
Haptotherapie

Door de oefeningen kwam het probleem naar boven

Ik kon mijn gevoel niet goed uiten, waardoor ik alles zelf oordeelde en het was wachten tot de emmer over liep. Ik wilde voorkomen dat ik mezelf niet in de put zou praten/denken en wilde zelf meer rust krijgen. Door de haptotherapie blijf ik niet langer over dingen piekeren maar zeg ik het eerder. Als je merkt dat het voor jezelf moeilijk wordt effe een rust moment inlassen.
Van het moment dat ik binnen ben gekomen, merkte ik dat je gewoon alles kon zeggen. Als ik weer op toeren was werd ik meteen ‘op mijn vingers getikt’. Ook de oefeningen, die simpel lijken, maar waardoor wel het probleem naar boven komt, waren dus effectief.
Nogmaals een dikke dank je wel !!!

Mike Beckers - Haptotherapie
Haptotherapie

Omgaan met spanningsklachten, en voelde me op mijn gemak

Ik kwam bij Anne vanwege spanningsklachten, die een rode draad door mijn leven zijn. Ik heb geleerd meer naar mezelf te luisteren: het aanvoelen van wat er in mijn lichaam gebeurt en daar met minder spanning op te reageren.
Ik voelde me erg op m'n gemak en had wel het gevoel dat ik serieus genomen werd. Ik vond dat je op bepaalde momenten net de juiste dingen zei die mij meer bewust maakte van mezelf.

Jeannette Schorsch - Haptotherapie
Haptotherapie

Inzien dat ik er mag zijn, gewoon, zoals ik ben!

Tijdens de behandelingen heb ik ontzettend veel van jou geleerd, niet alleen over mezelf, maar ook over anderen, hoe er naar te kijken en ermee om te gaan. Het was erg prettig om eens met iemand anders er over te praten. Ik heb heel veel bruikbare tips van je gekregen waardoor ik zelf veel eenvoudiger over dingen kan denken. Dank je wel dat je mij liet inzien dat ik er mag zijn, gewoon, zoals ik ben!

Kelly - Haptotherapie
Haptotherapie

Leren nee zeggen tegen mijn naasten

Ik kwam naar Anne’s praktijk vanwege mijn burn-out na het overlijden van mijn man. Ik wilde alles weer terug op de rails krijgen. Door de begeleiding bij Anne durf ik nu mijn grenzen aan te geven en nee te zeggen tegen mijn naasten. Anne had echt een luisterend oor voor me en bracht mij weer tot rust.

Vrouw (46 jaar) - Haptotherapie
Haptotherapie

Gevoelens van verdriet, gemis en teleurstelling toelaten

Ik was overspannen na een heftige periode van drukte en overlijden van mijn moeder. Door de therapie heb ik mijn balans tussen gevoel en verstand weer terug gevonden. Hiervoor was het nodig om gevoelens van verdriet, gemis, teleurstelling toe te laten. Ik heb ontdekt dat ik vaak verwachtingen van anderen heb of te enthousiast ben. Hier heb ik makkelijker mee om leren gaan. Ik voelde me al heel snel op mijn gemak bij je. Je kan goed luisteren, hield me een spiegel voor en ging de kritische vragen niet uit de weg.

Vrouw - anoniem - Haptotherapie
Haptotherapie

Haptotherapie voor rouwverwerking

Ik kwam bij Anne vanwege problemen door het overlijden van mijn broer. Anne was heel open naar mij toe en dat stelde mij op mijn gemak. Ik heb geleerd dat ik af en toe tijd voor mijzelf moet nemen.

John - Haptotherapie
Haptotherapie

Ik voel me stevig

Anne heeft me in 1 jaar helpen (of laten?) groeien. Ze heeft me letterlijk laten voelen hoe ik in beweging kan komen en meer ruimte voor mezelf in kan nemen. Ik voel me stevig, ik heb de bevestiging van anderen niet meer nodig, ik vertrouw op mijn eigen gevoel en vaar mijn eigen koers. Ik geniet dagelijks van de ruimte die de behandeling mij gegeven heeft !

Vrouw (54 jr) - volgde Haptotherapie
Haptotherapie

Geweldige rust en veiligheid

Ik heb bij Anne een geweldige rust en veiligheid mogen ervaren om echt tot mijn pure gevoel te komen. Ervaren dat er een heleboel emoties in mij schuil gaan ... juist door ze te voelen en te benoemen, voel ik me sterker worden...Ik durf mijzelf steeds meer de ruimte te geven voor mijn eigen gevoel.

Anouk van Mol (38 jr): na drie sessies Haptotherapie
Haptotherapie

Gevoelsleven en haptotherapie

Ik ben gegroeid door psychotherapie, coaching en haptotherapie: allemaal waren ze onderdeel van één proces, telkens was er een stapje groei. In de haptotherapie is het gevoelsleven erbij gekomen...Ik besefte dat ik mijn gevoel aan de kant zette ter bescherming...Ik kan nu veel meer genieten (gewoon van kleine dingen...). De combinatie van gesprek en ervaring was goed voor mij. 

Vrouw (43 jr) - 22 sessies Haptotherapie over periode van anderhalf jaar
Haptotherapie

Emotioneel en rationeel

Haptotherapie heeft me met name bewust gemaakt van mijn gevoel en dat vind ik echt een verrijking. Emotioneel en rationeel: Door rationeel dingen te benaderen, blijft het vaak oppervlakkig. Emoties zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling, dus ook voor mij. Door zelf meer te voelen, kan ik dit ook delen met anderen om mij heen. Dat vind ik erg waardevol.

Vrouw 28 jr - Na tien sessies Haptotherapie
Haptotherapie

Stilstaan bij gevoel

Door de haptotherapie ben ik veel bewuster gaan leven. Ik ben patronen gaan herkennen in mijn leven. Ze heeft me geleerd stil te staan bij mijn gevoel en te ervaren hoe het ook anders kan. Oude patronen loslaten is hierdoor makkelijker geworden.

Man 31 jr - anderhalf jaar na de begeleiding
Haptotherapie

Over mezelf geleerd – ik kan verder

Ik snapte niet altijd hoe het kon, maar telkens kreeg ik in de sessies weer ervaringen mee, waarmee ik verder kon. Ervaringen waarbij ik dingen ervoer van mezelf in relatie tot anderen, door stil te staan in het moment. Ik heb hierdoor veel over mezelf geleerd: ik kan verder.

Vrouw 42 jr - bij de eindevaluatie Haptotherapie
Haptotherapie

Meer zelfvertrouwen

Ik kan steeds beter presentaties geven. Ik heb meer het gevoel gekregen dat ik mag zijn wie ik ben. Ook kom ik beter voor mezelf op. Ik zeg het voortaan als ik het ergens niet mee eens ben en op stage vraag ik minder bevestiging. Ik neem zelfs steeds meer initiatieven. Wat ik heel prettig aan je stijl vind, is dat je heel lief en rustig en correct bent. Ik zou alles aan je durven vertellen

Vrouw 17 jr - anderhalf jaar na begeleiding
Haptotherapie

Leven in plaats van Overleven

De tijd met Anne heb ik echt ervaren als ‘mijn’ tijd. Anne heeft me het gevoel gegeven dat het veilig was om dingen onder ogen te zien en te laten gebeuren. Dat deed ze met liefde, zichtbaar plezier en vertrouwen in zichzelf en in mij. Ik kan weer verder met leven in plaats van overleven

Monique de Zwart - Haptotherapie
Hoofd Model BesturingsCentrum / Prorail - OCCR
Haptotherapie

Bewust bezig

Het gaat goed, nog steeds wel aan het stoeien met mijn minder sterke punten. Maar ik ben bewust bezig, en leer iedere dag en geniet van het proces.

Vrouw 42 jr - 1 jaar na de Haptotherapie

Workshops

multiple persons grijs transparant gemaakt uit multiple persons iconfinder

Een open sfeer en iedereen krijgt aandacht

Ik was al een tijdje op zoek naar de juiste balans tussen mijn werk en mijn familie. Tijdens de workshop heb ik geleerd dat het belangrijk is om tijd voor mezelf te nemen en mijn eigen tijd beter in te delen. (meer…)

Sandra Höpfner-Buchnitzki
Haptotherapie

De juiste snaar geraakt in de begeleiding

Ik moet en wilde verder. Er is veel veranderd in mijn privé-leven en soms maakt me dat onzeker en ongelukkig en kan ik niet meer genieten van de heel gewone dingen van de dag. Nu heb ik meegekregen dat ik innerlijke rust zelf kan maken, en prikkels kan uitschakelen, een verademing. Tijd voor mezelf door doodgewoon te pakken en doen wat lekker voelt. Ik kom nu beter voor mezelf op waardoor ze beter weten wat ze aan mij hebben. Anne weet de juiste snaar te raken en de denk/rustmomenten maken veel los, daarbij kreeg iedereen ruim voldoende aandacht. De manier van ernaartoe werken maakt dat het heel goed blijft hangen in mijn beleving.

Marian
Workshop

Mezelf toestaan om een avond te luieren

Ik was nieuwsgierig naar de haptonomie en op zoek naar manieren om meer rust te vinden. Ik heb Anne tijdens de workshop als een betrokken, initiatiefrijke en goede luisteraar ervaren, waardoor ik me besefte dat ik zelf keuzes moet maken: bijv. of ik besluit in de avond door te werken of niet. Deze gedachte helpt me nu soms om mezelf toe te staan een avond te luieren terwijl ik nog veel werk heb te doen.

Herma Roebertsen - Workshop

Ouder-Kind Begeleiding

speelse begeleiding voorweb

Leren grenzen aan te geven

Jongen: Het heeft goed geholpen bij het leggen van grenzen. Daarnaast heeft het me ook geholpen om makkelijker vrienden te maken en van pesterijen af te komen. Ik kan mezelf nu ook beter uiten buiten mijn familie. Zijn moeder: Het gaat inmiddels een heel stuk beter met onze zoon, mede ook door jouw inzet. Vooral de praktische tips vond ikzelf heel belangrijk.  Hij zit echt goed in zijn vel. ……….. Ik ben blij dat het nu zo goed gaat.  

Jongen van 14 en moeder - 4 sessies - Ouder-Kind Begeleiding
speelse begeleiding voorweb

Moeder en zoon

Moeder en zoon: ik vind de haptotherapie die ik samen met mijn zoon heb gehad heel bijzonder. Ik had van te voren nooit kunnen weten dat het samen plaats nemen op een bal, zoveel duidelijkheid kon scheppen. Het lijkt heel simpel, maar wat een confrontatie was dat ... Doordat we allebei met ons gevoel werden geconfronteerd en daar ook samen over konden praten, ontstond er ruimte en begrip ... Het was fijn om te ervaren dat we ieder ons eigen groeiproces hebben ...

Reactie van moeder en zoon (12 jr - 9 sessies)

Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsbegeleiding

Zorgen over de zwangerschap

Moeder:

Omdat ik me zorgen maakte over de bevalling en het heel spannend vond, wilde ik graag handvaten om de zorgen rondom het kunnen ontspannen van mijn bekkenbodem weg te nemen. En natuurlijk wilde ik voorbereid worden op de bevalling. Ik was hier bij aanvang van de cursus nog niet heel specifiek mee bezig geweest. Had wel wat gelezen, maar echt ingezoomd op wat er komen ging had ik nog niet. De begeleiding gaf concrete handvaten om te ontspannen, samen met mijn vriend. Dat vond ik erg fijn. (meer…)

Een jonge moeder en vader
Zwangerschapsbegeleiding

Angstig voor de bevalling

Ik had nog niet veel aan voorbereidingen gedaan voor de bevalling en had geen specifieke vraag of probleem, maar ik was wel enigszins ‘ bang’ voor de bevalling. Ik wilde niet angstig de bevalling in gaan, mede omdat ik weet dat het beter gaat als je meer ontspannen kunt zijn. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar door haar vriendelijke en rustige benadering. (meer…)

Suzanne (32 jr)
Zwangerschapsbegeleiding

Als partner optimaal ondersteunen

Ik had van tevoren geen specifieke vraag of probleem. Ik ben er dan ook met ‘open vizier’ ingegaan omdat ik juist graag open wilde staan voor nieuwe ervaringen richting het ongeboren kindje. In de basis vond ik het vooral belangrijk om mijn partner optimaal te kunnen ondersteunen in de zwangerschap en bij de bevalling. Ook was ik gewoon erg nieuwsgierig naar mijn kindje. Ik denk dat ik door de begeleiding mijn partner beter heb kunnen ondersteunen tijdens de bevalling. Het heeft mij handvaten en vertrouwen gegeven. De begeleiding was prettig, rustig, geruststellend en leerzaam.

Maarten (34 jr)
Zwangerschapsbegeleiding

Mijn vriendin ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling

Ik wilde graag leren hoe ik mij vriendin zou kunnen steunen tijdens de zwangerschap en de bevalling, omdat ik er graag voor mijn vriendin wil zijn en haar wil helpen waar mogelijk. Door de begeleiding kreeg ik concrete oefeningen/ideeën die we konden gebruiken om te ontspannen tijdens de zwangerschap. De rust en de interesse in beide ouders tijdens de begeleiding vond ik heel positief.

Een vader - na de Zwangerschapsbegeleiding
zwangerschapsbegeleiding

Aandacht voor de zwangerschap

Aandacht voor zwangerschap: Ik was nog niet zo veel met de zwangerschap bezig; mijn partner vooral met de praktische zaken. Ik vond het fijn dat er veel begrip en aandacht voor Geert was. Soms was er voor mijn eigen gevoel wel te veel rust, maar dat was eigenlijk ook wel nodig! Door de tips en oefeningen tijdens de begeleiding hebben we de bevalling bewust beleefd en was er rust tijdens de bevalling.

Maartje en Geert – zoon Lex
Eva en Mark foto site

De bevalling was minder spannend

Ik had al verschillende boeken gelezen en ik wist wel wat er theoretisch stond te gebeuren, maar mijn partner is niet zo van het lezen. In de begeleiding ontdekten wij allebei wat we voor elkaar konden betekenen tijdens de bevalling. De bevalling was minder spannend en het ging ook goed. Anne was een fijne begeleidster die goed luisterde en aanvoelde wat wij nodig hadden.

Eva (29 jr) en Mark (30 jr) met dochter Sofie (3175 gram)