Zwangerschapsbegeleiding

Zorgen over de zwangerschap

Moeder:

Omdat ik me zorgen maakte over de bevalling en het heel spannend vond, wilde ik graag handvaten om de zorgen rondom het kunnen ontspannen van mijn bekkenbodem weg te nemen. En natuurlijk wilde ik voorbereid worden op de bevalling. Ik was hier bij aanvang van de cursus nog niet heel specifiek mee bezig geweest. Had wel wat gelezen, maar echt ingezoomd op wat er komen ging had ik nog niet. De begeleiding gaf concrete handvaten om te ontspannen, samen met mijn vriend. Dat vond ik erg fijn. (meer…)

Een jonge moeder en vader
Zwangerschapsbegeleiding

Angstig voor de bevalling

Ik had nog niet veel aan voorbereidingen gedaan voor de bevalling en had geen specifieke vraag of probleem, maar ik was wel enigszins ‘ bang’ voor de bevalling. Ik wilde niet angstig de bevalling in gaan, mede omdat ik weet dat het beter gaat als je meer ontspannen kunt zijn. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar door haar vriendelijke en rustige benadering. (meer…)

Suzanne (32 jr)
Zwangerschapsbegeleiding

Als partner optimaal ondersteunen

Ik had van tevoren geen specifieke vraag of probleem. Ik ben er dan ook met ‘open vizier’ ingegaan omdat ik juist graag open wilde staan voor nieuwe ervaringen richting het ongeboren kindje. In de basis vond ik het vooral belangrijk om mijn partner optimaal te kunnen ondersteunen in de zwangerschap en bij de bevalling. Ook was ik gewoon erg nieuwsgierig naar mijn kindje. Ik denk dat ik door de begeleiding mijn partner beter heb kunnen ondersteunen tijdens de bevalling. Het heeft mij handvaten en vertrouwen gegeven. De begeleiding was prettig, rustig, geruststellend en leerzaam.

Maarten (34 jr)
Zwangerschapsbegeleiding

Mijn vriendin ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling

Ik wilde graag leren hoe ik mij vriendin zou kunnen steunen tijdens de zwangerschap en de bevalling, omdat ik er graag voor mijn vriendin wil zijn en haar wil helpen waar mogelijk. Door de begeleiding kreeg ik concrete oefeningen/ideeën die we konden gebruiken om te ontspannen tijdens de zwangerschap. De rust en de interesse in beide ouders tijdens de begeleiding vond ik heel positief.

Een vader - na de Zwangerschapsbegeleiding
zwangerschapsbegeleiding

Aandacht voor de zwangerschap

Aandacht voor zwangerschap: Ik was nog niet zo veel met de zwangerschap bezig; mijn partner vooral met de praktische zaken. Ik vond het fijn dat er veel begrip en aandacht voor Geert was. Soms was er voor mijn eigen gevoel wel te veel rust, maar dat was eigenlijk ook wel nodig! Door de tips en oefeningen tijdens de begeleiding hebben we de bevalling bewust beleefd en was er rust tijdens de bevalling.

Maartje en Geert – zoon Lex
Eva en Mark foto site

De bevalling was minder spannend

Ik had al verschillende boeken gelezen en ik wist wel wat er theoretisch stond te gebeuren, maar mijn partner is niet zo van het lezen. In de begeleiding ontdekten wij allebei wat we voor elkaar konden betekenen tijdens de bevalling. De bevalling was minder spannend en het ging ook goed. Anne was een fijne begeleidster die goed luisterde en aanvoelde wat wij nodig hadden.

Eva (29 jr) en Mark (30 jr) met dochter Sofie (3175 gram)

Meer info over de herkomst van reviews: Klik hier