Bewustwording:

persoonlijke ontwikkeling en leiderschap

Een logische ontwikkeling: persoonlijke groei, balans en leiderschap

Weet je al aardig met stress om te gaan, heb je jezelf al goed leren kennen en is je zelfvertrouwen al gegroeid, dan is de volgende stap in ontwikkeling vooral werken aan je duurzame inzetbaarheid of leiderschap. In mijn visie zijn de verschillende thema’s logisch met elkaar verbonden.

Je veilig voelen – zichtbaar zijn – leiderschap ontwikkelen

Sta je aan het begin van je persoonlijke groei, dan wil je vooral van bepaalde problemen af, zoals onzekerheid of stress. Het gaat dan vaak meer om je veilig en vertrouwd voelen bij jezelf en in je omgeving. Of om meer te durven en te laten zien. Heb je al heel wat ontwikkelingsstappen doorlopen, dan resteren vaak de diepere en overstijgende vragen over wat je echt bij te dragen hebt aan de wereld , over leiderschap en zingeving in je leven. Dan kan coaching gericht op je talenten en je missie je goed verder helpen.

Inspiratie en meer uit het leven halen!

Opzoek naar nieuwe inspiratie? Heb je het gevoel dat er meer uit je leven te halen is? Of dat je zoveel talenten hebt dat je ze nooit allemaal in het leven kunt inzetten? Of heb je het verlangen meer met bepaalde talenten te doen die je tot nu toe in je werk niet hebt kunnen gebruiken? Zou je van je hobby je werk willen maken?! Dit zijn vragen die aangeven dat het tijd wordt meer te investeren in je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording van wie je bent en wat jij in het leven wilt neerzetten.

De waarde van jouw talenten en persoonlijk leiderschap

Als je best lekker in je vel zit, maar graag nog meer uit je zelf wilt halen, of op zoek bent naar nieuwe inspiratie voor je leven of je werk, dan is het van waarde te gaan onderzoeken wat je nog meer allemaal kan. En vooral ook, om nog meer de waarde te gaan zien van wat jij met jouw talenten doet en bijdraagt.

Door bewustwording van je talenten, kan je ze ook beter inzetten. Daardoor wordt jouw bijdrage aan je werk, je omgeving of de samenleving groter en krachtiger. Als je je eigen talenten kunt zien – zonder te vervallen in grootheidswaanzin! – leidt dat tot meer erkenning en waardering van jezelf. Je maakt dan een stap in persoonlijk leiderschap, en persoonlijke leiderschap is de basis waarop je ook kunt groeien in leiderschap binnen organisaties.

Je talenten leiden je naar je missie

Als je je bewust bent van wie jij bent, en weet wat jouw talenten zijn, dan kun je jouw missie leven en je mooiste dromen werkelijkheid laten worden!

Anne

En als je weet hoe jouw verschillende talenten elkaar aanvullen dan krijg je zicht op je levensmissie, je missie in de samenleving, op wat jij graag wilt bijdragen aan een mooiere wereld! Je missie kan voor jou de rode draad zijn, waardoor je helderheid houdt over de dingen die jou doet: de dingen die jou blij maken! Dan weet je waar je voor staat, dat maakt je krachtig, zichtbaar en overtuigend. ER ontstaat een vanzelfsprekendheid om vanuit je kracht te leven, en je potentie te leven. Dit helpt je met meer plezier en vreugde te werken! En het biedt je de mogelijkheid om te groeien in leiderschap.

Helderheid over wat jij wilt bijdragen geeft je de mogelijkheid de dagelijkse werkelijkheid te overstijgen, om visie in te brengen in de organisatie waarin je werkt, en om te leven vanuit een groter bewustzijn van wat voor ons als mens tot onze mogelijkheden behoort en belangrijk en van waarde is.

Het Talentenspel: Je talenten ontdekken en laten samenwerken

Nieuwsgierig geworden? Als je meer richting wil voor de toekomst, wilt weten wat voor werk precies bij jou past, waar je bij je levenskeuzes op kunt letten, zodat je stappen naar de toekomst helemaal bij jou passen, of als je wilt groeien in je leiderschap, dan is er binnen mijn praktijk de mogelijkheid om het Talentenspel te spelen. Het Talentenspel helpt je om de verbinding met je diepste ziel te leggen. Het is een spel waarbij je verwondering over jouw mogelijkheden wordt gewekt en dat inspireert tot frisse nieuwe stappen in je levensinvulling, zodat je weet wat jou te doen staat!

Lees meer over Het Talentenspel!

Wat anderen vinden over de begeleiding bij Anne

Het Talentenspel

Positiviteit door het Talentenspel

Ik hoorde je eerder over Het Talentenspel vertellen en ik werd meteen geraakt door je enthousiasme hierover. Volgens mij heb ik toen al meteen gezegd: ‘Dit wil ik een keer bij je gaan doen’! Toen ik het afgelopen jaar even niet meer wist waar ik stond, waar ik naar toe wilde en wat mijn drive en passie was, was voor mij het moment daar om een afspraak te maken. (meer…)

Anke Plomp-Verstappen
Haptotherapeut Weert
Het Talentenspel

Mijn missie met mijn praktijk is nu concreet

Ik was beroepsmatig geïnteresseerd in het Talentenspel. Mijn vraag was: welke richting wil ik uit met mijn eigen praktijk: betreft ruimte en specialisatie. Ik heb mijn missie met het Talentenspel concreet kunnen maken, en ontdekt hoe ik bepaalde talenten op het juiste moment kan inzetten of aan bod kan laten komen. (meer…)

Nicole - speelde Het Talentenspel
Kindercoach
Het Talentenspel

Het Talentenspel heeft mij gesteund om iets wat in mij leeft tot ontwikkeling te brengen!

Ik wilde graag duidelijkheid over de doelgroep waarvoor ik mijn praktijk wil opzetten. De uitkomst van het Talentenspel heeft mij een basis gegeven waarop ik mezelf verder kan ontwikkelen. Ik heb me nu aangemeld voor een training natuurcoaching. Het Talentenspel heeft mij gesteund om iets wat in mij leeft tot ontwikkeling te brengen! Ik vond het fijn dat je mij hebt begeleid, maar mij tevens ook in de gelegenheid hebt gesteld om zelf antwoorden te vinden. (meer…)

Sylvia de Leeuw - speelde Het Talentenspel
Het Talentenspel

Nu is het me glashelder dat een beter evenwicht me helpt om meer te genieten

Hoe houd ik plezier in plaats van steeds meer werken

Naarmate de kinderen zelfstandiger werden, kwam er steeds meer tijd vrij voor mijzelf. Nu ze het huis uit zijn, merk ik dat ik vooral neig meer te gaan werken. Ik merkte steeds vaker tegenzin en vermoeidheid in plaats van alles leuk te vinden, zoals eerder. Dat voelt steeds minder goed. Wat wil ik eigenlijk veel liever doen met die tijd en hoe zorg ik dat dit verandert? (meer…)

Vrouw van 56
Het Talentenspel

Ik heb ook ontdekt hoe mijn talenten samenwerken en hoe ik ze zelf kan sturen

Ik stond aan de vooravond van een nieuwe fase in mijn leven en kon een stuk zelfreflectie en nieuwe inzichten gebruiken. Het was voor mij belangrijk om meer innerlijke rust te krijgen. De ontdekkingstocht naar en met mijn talenten heeft me inzichten gegeven. Niet alleen welke talenten ik nog meer bezit dan ik al dacht, maar ook hoe deze samenwerken en hoe ik ze zelf kan sturen. (meer…)

Miranda Vossen

Suddertijd, reflectie, vertraging, … dat hebben we als mens nodig!

Ik wilde mijn talenten van het onbewuste naar het bewuste halen. Ik wil in de toekomst mijn werk nog meer vanuit mijn eigen talenten vormgeven. Anne had veel aandacht voor de gemoedstoestand waar mee ik binnen kwam en liet mij eerst ‘uitrazen’. (meer…)

Colette van den Heuvel
je eigen waarde

Missie

Ik ben er van overtuigd dat we meer kunnen genieten van ons leven en meer rust en inspiratie vinden als we weer in verbinding staan met onze diepste ziel: ons bezield-zijn ervaren. Dan ontstaat er een gevoel van heel-zijn en een gevoel dat we van waarde zijn.

Vergeving en bezieling – deze twee woorden zijn voor mij de sleutel tot het bewustzijn van onze waarde, tot het bewustzijn van wat ieder van ons kan bijdragen in ons persoonlijke leven en aan de samenleving.

Daarom is het mijn missie om eraan bij te dragen dat zoveel mogelijk mensen met meer plezier, voldoening en energie hun dagelijks leven kunnen invullen, zowel privé als in hun werk. Zodat we het gevoel hebben echt te leven!