Hoe combineren vrouwen werk en gezin?!

Vrouwen werk en gezin: veel vrouwen die in mijn praktijk komen, vinden het lastig om in de drukte van werk en gezin tijd voor zichzelf vrij te maken. Herken je jezelf daarin? De drukte van alle dag met het brengen en halen van en naar sportclubjes, het thuiskomen van je werk en dan nog koken, tussendoor ook nog ‘even’ poetsen, ‘s avonds nog ‘even’ die schooltraktatie voor de verjaardag van je zoon of dochter knutselen….en, en, en….waar blijft de tijd voor jezelf?! Waar je voordat je kinderen had, genoeg tijd had om tussendoor even bij te komen, schiet dat er nu bij in. Tijd om toch echt even tijd voor jezelf af te bakenen. Lekker sporten is een goede mogelijkheid, maar soms heb je daar de energie niet meer zo voor.

Er zijn ook andere mogelijkheden: zoek een rustige plek om even bij te komen, tijd en aandacht voor jezelf te nemen, en weet dat ontspanning hem niet zozeer zit in grote beweging en inspanning. Hoe kleiner je het houdt, hoe ENERGIEKER je wordt! En hoe makkelijker in te plannen! Voor mij werkten yoga en Feldenkrais heel goed!

Ik geef je 5 TIPS om je energie weer op peil te brengen

Tip 1

Neem elke dag 10 minuten tot een kwartiertje tijd voor jezelf. Bijvoorbeeld als je kinderen net in bed liggen. Zijn je kinderen al ouder en is de tijd samen met je partner ‘s avonds erg kort geworden? Zorg dan voor een rustige plek in huis waar je je zonder TV-geluid en kinderstemmen even kunt terugtrekken.
Je hebt maar een kleine plek nodig, maar maak hem gezellig met dingetjes waar jou HART WARM van wordt! Zet een lekker muziekje op, steek een kaarsje met een geurtje aan, doe wat ontspanningsoefeningen of pak een lekker lezend boek!

Tip 2

Soms is het in een gezin met kinderen zo lastig om tijd met je partner te vinden. Toch ben je voor elkaar de bron van energie! Leg je voeten eens bij elkaar op schoot als je op de bank zit. Een korte voet-massage is dé methode om op een simpele manier samen even in ‘relax-mode’ te komen!

Tip 3

Koop via internet een fysio-bal van doorsnede 55 of 65 cm. Mijn favoriet is de Gymnic Plus. Makkelijk te bestellen via internet. Leg hem in de buurt van je tv. Als je ’s avonds tv kijkt, ga je lekker op je rug liggen, met je benen op de bal. Heerlijk ontspannend voor je onderrug!
Doordat je nu niet ‘passief’ kunt gaan liggen, blijf je je actief voelen, zonder in ‘hangen’ te vervallen. Dit geeft je energie! Wil je een aantal ontspannende en activerende oefeningen voor de bal? Stuur me een mailtje en ik stuur je ze toe!

Tip 4

Zorg voor een makkelijk bereikbare oppas, zodat je ook voor een uurtje even weg kunt, en samen naar buiten gaat, zonder het lang van te voren af te spreken. In een druk gezin met kleine kinderen behoeft ook je relatie onderhoud!

Tip 5

Als je het lastig vindt om tijd vrij te maken voor spontane bezoekjes aan je vriendinnen, plan dan een vast tijdstip in je agenda met een (groepje) vriendin(nen), voor een koffie-uurtje en/of een lekkere wandeling.

Vind jij het zo lastig om dit zelf vol te houden of vind je het moeilijk om binnen je werk ruimte te nemen om echt even voor je eigen ontspanning te zorgen?

Juist samen jouw struikelblokken onderzoeken en ontdekken HELPT!
Door persoonsgerichte ondersteuning, niet alleen door te praten maar ook door te ervaren, kan ik je helpen om sneller duidelijk te krijgen waar bij jou de schoen wringt.

Als je dit formulier invult, bel ik je om te kijken wat voor jou de beste vervolgstap is.

Wil je regelmatig tips ontvangen: schrijf je dan in voor de nieuwbrief!

  Je naam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Onderwerp

  Je bericht

  Hierbij geef ik toestemming voor toesturen van informatie naar bovenstaand email-adres: (verplicht)

  Uw naam en email-gegevens worden in dit formulier gevraagd om het antwoord op uw vraag naar de juiste persoon terug te kunnen sturen. De informatie die u in dit Contactformulier naar de praktijk stuurt, wordt beveiligd verzonden. De informatie zal alleen gebruikt worden om de vraag die u stelt te beantwoorden of de aanmelding die u doet op de juiste wijze af te handelen. De informatie zal niet voor andere doeleinden gebruikt worden en zal niet doorgestuurd worden aan derden.
  Gebruik deze link als je meer informatie wilt over wat er gebeurt met je gegevens, de locatie van bewaring, de bewaartermijn en de toegang tot de gegevens.