Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Geniet je ervan?! Heb je tijd en rust om er echt mee bezig te zijn? Of heb je al een of meer kleintjes rondlopen die al je tijd opslurpen?! Heb je al een beeld en een gevoel bij je (toekomstige) ouderschap?

En als je al eerder zwanger was – hoe kijk jij terug op je eerste zwangerschap en bevalling? Ging alles zoals je wilde, had je partner een prettige plek in het geheel, kon je de zwangerschap ontspannen doorkomen en wist je hoe je de weeën goed kon opvangen?
Of zijn er dingen die je in je volgende zwangerschap en bevalling anders zou willen doen.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding kan je op drie manieren helpen:

Het helpt je meer contact met je kindje te voelen, het helpt jou om je voor te bereiden op je bevalling en om om te gaan met de zwaardere last tijdens de zwangerschap en het helpt je partner enorm om hem een plek binnen de zwangerschap en bevalling te geven.

Dat zijn dingen die in de medische begeleiding van de zwangerschap niet zo uitgebreid aan de orde komen.

Tips zwangerschap:

Tip 1

Realiseer je dat je partner een hele goede ondersteuning kan zijn in zwangerschap en bevalling. Praat met elkaar over je verwachtingen voor de komende tijd.

Tip 2

Als je al kinderen hebt, zorg dan dat je ook tijd maakt om met zijn tweeën echt even van je kindje-op-komst te genieten. Dat hoeft geen uren te zijn. Vaak is even echte aandacht in het dagelijkse contact al een hele fijne manier om samen met je zwangerschap bezig te zijn: even een knuffel in het langs lopen, of even zitten bij elkaar op schoot. Het helpt je om te ontspannen en met je gevoel te landen in je schoot, zodat de tijd even stil staat en je samen even kunt genieten. DOEN!

Tip 3

Leg je handen eens op je buik en ga eens met je aandacht naar je handen en naar binnen in je buik! Je voelt dan rust ontstaan voor je zelf en je kan echt even stilstaan bij je zwangerschap. Ook je partner kan dat doen. Het gaat niet zo zeer om contact op het moment dat je kindje zich met een beweging laat zien, maar om het ervaren van de aandacht en het voelen van het contact!

Wil je meer handigheidjes weten over hoe je samen je
zwangerschap en bevalling veel bewuster kunt beleven?

Vraag even of ik je wil bellen met meer informatie over haptonomische zwangerschapsbegeleiding

  Je naam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Je bericht

  Hierbij geef ik toestemming voor toesturen van informatie naar bovenstaand email-adres: (verplicht)

  Uw naam en email-gegevens worden in dit formulier gevraagd om het antwoord op uw vraag naar de juiste persoon terug te kunnen sturen. De informatie die u in dit Contactformulier naar de praktijk stuurt, wordt beveiligd verzonden. De informatie zal alleen gebruikt worden om de vraag die u stelt te beantwoorden of de aanmelding die u doet op de juiste wijze af te handelen. De informatie zal niet voor andere doeleinden gebruikt worden en zal niet doorgestuurd worden aan derden.
  Gebruik deze link als je meer informatie wilt over wat er gebeurt met je gegevens, de locatie van bewaring, de bewaartermijn en de toegang tot de gegevens.